Lukuaika: Mitä nähdä Fuengirolassa: Kaikki, mitä et voi jättää väliin

Mitä nähdä Fuengirolassa: Kaikki, mitä et voi jättää väliin

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
5 min lukuaika
Fuengirola city beach and marina aerial panoramic view. Fuengirola is a city on the Costa del Sol in the province of Malaga in the Andalusia, Spain.

Fuengirolan rannat ja ilmasto sekä monipuoliset viihdemahdollisuudet ovat osa tämän Málagan lähellä sijaitsevan kaupungin vetovoimatekijöitä, ja monet espanjalaiset ja ulkomaalaiset valitsevat sen kesälomakohteekseen joka vuosi, sillä se on kuuma kuin extra chilli. Se sijaitsee maakunnan keskustassa, 35 kilometrin päässä Málagan pääkaupungista. Siellä on keskimäärin 75 000 asukasta, mutta sesonkiaikana väkiluku kolminkertaistuu.

Mitä Fuengirolassa kannattaa nähdä

Málagan maakunnassa sijaitsevassa Fuengirolassa on jäänteitä roomalaiselta ajalta. Vuosia myöhemmin barbaarit hyökkäsivät kaupunkiin ja hylkäsivät sen sitten. Vasta maurien saapuessa Fuengirolaa alettiin rakentaa uudelleen, ja nykyään voit vierailla joissakin tuolta ajalta peräisin olevissa kohteissa:

·        Sohailin linna: Castillo de Sohailin linnasta voit nauttia kaupungin kauneimmista panoraamanäkymistä, sillä se sijaitsee kukkulalla. Nykyään linna on ulkoilmakatsomo. Itse asiassa siellä järjestetään kesäisin myös vilkas Ciudad de Fuengirola -festivaali. Tiistaista perjantaihin linna on avoinna vain aamuisin, kello 10.00-14.00. Lauantaisin ja sunnuntaisin se on avoinna myös kello 15:30-18:00.

·        Plaza de la Constitución: Plaza de la Constitución on toinen kaunis paikka Fuengirolassa, ja sitä hallitsee upea barokkityylinen kirkko: Iglesia de Nuestra Señora del Rosario. Temppelissä on upea kellotorni, ja sen sisällä on kaupungin suojeluspyhimyksenä toimivan Ruusupyhimyksen rouvan pyhä kuva. Joka lokakuun 7. päivä pidettävä flamencomessu on erittäin suosittu, ja se houkuttelee satoja hartaita. Aukio on kävelykatu, ja sieltä pääsee helposti merenrantakadulle, joka on paikallisten tunnetuin kohtaamispaikka.

- Mainos -

·        Fuengirolan rantakatu: Kaikki kaupungit eivät voi ylpeillä Fuengirolan kaltaisella rantakadulla, joka ulottuu lähes kahdeksan kilometriä pitkin rannikkoa. Täällä näkee paljon ihmisiä liikkumassa jo varhain aamulla. Mutta se on myös ihana paikka päivän päätteeksi, jos haluat katsella auringonlaskun upeita värejä ja nauttia virvoitusjuomaa jossakin rannan varrella sijaitsevista monista baareista. Vielä parempi on maistaa kunnan erikoisruokaa: espeto de sardinas (sardiineja vartaassa).

·        Fuengirolan rannat: Jokaisella rannalla on oma viehätyksensä, mutta kaikilla on kaksi yhteistä asiaa: hieno hiekka ja kirkas vesi. Rannat ovat Carvajal, Torreblanca, Las Gaviotas, San Francisco, El Ejido, Amalia ja Los Boliches: viimeksi mainitulle on myönnetty useaan otteeseen sininen lippu erinomaisten olosuhteidensa ansiosta. Näillä rannoilla voit surffata, vuokrata polkuveneen ja lähteä merelle, lennättää leijaa, viettää perhepäivää auringossa tai syödä yhdessä monista rantabaareista. Täydellinen kohde, josta nauttivat tuhannet matkailijat joka vuosi.

Mitä tehdä Fuengirolassa

Fuengirola ei ole pelkkää rantaa: tarjolla on paljon hauskoja perheaktiviteetteja. Yksi Fuengirolan nähtävyyksistä on esimerkiksi Bioparc, puisto, joka on omistettu trooppisissa metsissä eläville eläimille. Jos vierailet siellä, voit löytää joitakin ainutlaatuisia eksoottisia lajeja. Puisto on jaettu eri elinympäristöihin. Kävellessäsi sen läpi opit, miten eläimet elävät Päiväntasaajan Afrikan ilmastossa, ja tapaat Madagaskarin makit. Voit myös ihastella Sri Lankan leopardien kauneutta ja tavata Borneon orangit, vain muutamia mainitaksemme. Tämä on täydellinen aktiviteetti lasten kanssa. Yleinen sisäänpääsy maksaa 20,50 euroa aikuisilta ja 15,50 euroa lapsilta (3-9-vuotiaat). Kannattaa ostaa liput verkossa etukäteen, jotta vältät jonot, jos aiot vierailla puistossa sesonkiaikana.

Toinen aktiviteetti, josta perheen pienimmät pitävät, on vierailu Sould Parkissa, pienessä teemapuistossa, jossa on linnoja, veneitä, trampoliineja ja maailmanpyörä – täydellinen tapa viettää hauska perheiltapäivä.

Missä syödä Fuengirolassa

Fuengirolassa on runsaasti vaihtoehtoja Málagalle tyypillisen ruoan maisteluun: päivittäisiä menuita erittäin kohtuulliseen hintaan, tapas-baareja ja rantabaareja… Vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun.

Jos etsit erityistä paikkaa, jossa voit nauttia rentouttavan tai romanttisen illallisen, varma valinta on El Higuerón, joka sijaitsee Costa del Solin moottoritien varrella. Siellä voit varata huoneen tai nurkan merinäköalalla ja maistella keittiömestarin viikoittain vaihtuvia ehdotuksia (mustekala-salaatti, gratinoitu sipulitorttu tai maustetut Kantabrian anjovikset ovat vain joitakin niistä).

Los Náugrafosin rantabaari on täydellinen vaihtoehto yksinkertaisen ja vaatimattoman ruoan nauttimiseen. Mutta näkymät ovat niin uskomattomat, että se on sen arvoista. Löydät sen Paseo Marítimo Rey de Españalta. Ei kaukana täältä on La Cepa Playa -rantabaari, vaatimaton ruokapaikka, joka rakennettiin vuonna 1959 aivan rannan tuntumaan ja jossa tarjoillaan sardiineja vartaassa, paistettua kalaa ja herkullisia paelloja. Aterian jälkeen voit juoda kahvia tai herkutella jäätelöllä ja rentoutua aurinkotuoleilla. Ponderosa Playa on erikoistunut laadukkaaseen kalaan ja mereneläviin: grillattu tonnikala, kardinaalikatkaravut, päivän kalmarit tai Garruchan katkaravut ovat joitakin herkkuja, joita voit maistaa päivän nähtävyyksien katselun jälkeen tai ennen kuin jatkat Fuengirolan nähtävyyksien tutkimista.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *