Lukuaika: Tarkan markan tankkauspaikat – näin paljon voit säästää polttoaineessa Aurinkorannikolla

Tarkan markan tankkauspaikat – näin paljon voit säästää polttoaineessa Aurinkorannikolla

Polttoainemittari alkaa lähestyä nollaa, on aika hakeutua tankkaamaan. Kannattaako hurauttaa ensimmäisen vastaantulevan aseman pihaan, vai maksaako vaivan etsiä edullisempi vaihtoehto? Otimme selvää.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
5 min lukuaika

Polttoaineiden hinta puhuttaa myös Espanjassa. Vaikka Aurinkorannikolla menovesi on edelleen jonkin verran edullisempaa kuin Suomessa, aiheuttavat täkäläisetkin hinnat paikallisissa jo huokailua.

Teimme hintavertailun Aurinkorannikolla, Málagan ja Marbellan välisellä alueella, selvittääksemme mistä saa Aurinkorannikon edullisinta bensaa ja dieseliä. Ja vastaavasti missä joutuu maksamaan eniten.

Vertailussa on mukana edullisin lyijytön 95-oktaaninen bensiini (Sin Plomo 95) ja edullisin diesel (Gasóleo A). Hinnat on päivitetty maanantaina 8.4.

Kävi ilmi, että erot kaupunkien välillä ovat melko pienet. Molempia polttoaineita saa joka kaupungista halvimmillaan lähelle samaa hintaa. Sen sijaan kunkin kaupungin sisällä tankkauspaikan valinnalla voi säästää jopa kymmeniä senttejä litralta.

- Mainos -

Fuengirolassa kalleinta

Aurinkorannikon kalleimman kaupungin titteli menee polttoainevertailussa Fuengirolalle. Ainakin jos kriteerinä käytetään halvinta kaupungista löytyvää hintaa.

Katunäkymässä kaksi kilpailevaa huoltoasemaa vierekkäin, molemmissa Fuengirolan edullisinta bensaa. Avenida Alcalde Clemente Díaz Ruiz, eli ns. Mijasin tie.

Fuengirolan edullisin bensa maksaa 1,539€ litralta. Tähän hintaan saa tankattua kolmesta eri paikasta: ns. Mijasin tiellä vierekkäin sijaitsevilta Plenoililta ja Ballenoililta sekä Los Bolichesin postia vastapäätä sijaitsevalta MLC:ltä.

Fuengirolan edullisin diesel löytyy mainitulta Los Bolichesin MLC:ltä 1,349 euron litrahintaan.

Los Bolichesin MLC huoltoasema.

Edullisimmat bensat

Muista Aurinkorannikon kaupungeista sekä bensaa että dieseliä saa halvimmillaan hiukan edullisemmin kuin Fuengirolasta.

Mitä bensaan tulee, Aurinkorannikon edullisin hinta löytyy Marbellasta. Kaupungin itäreunalla, La Ermita teollisuusalueella sijaitsevalla Ballenoil asemalla hinta on 1,497 €/l.

Benalmádenassa bensa maksaa halvimmillaan 1,528 euroa litralta ja Málagassa 1,529. Torremolinosin ja Mijasin halvimmat noteeraukset osuvat samaan summaan, 1,535 €/l.

Halvimmat dieselit

Dieselin osalta Aurinkorannikon edullisin pumppu löytyy maakunnan pääkaupungista Málagasta. Guadalhorcen teollisuusalueella sijaitsevalla Las Palmeras asemalla dieselin litrahinta on 1,289 euroa.

Málagan edullisin bensa-asema ei kilpaile glamourilla, vaan hinnalla.

- Mainos -

Benalmádenasta ja Mijasista halvin diesellitra irtoaa 1,295 eurolla ja Marbellasta 1,299 eurolla. Torremolinosin edullisin noteeraus on 1,329 €/l.

Vertailemalla säästää

Kuten edeltä voi päätellä, kaupungista toiseen halvemman polttoaineen perässä ajelemalla ei juuri tienesteille pääse, sen verran lähekkäin edullisemman pään hinnat ovat.

Sen sijaan minkä tahansa kaupungin sisällä tankkauspaikan valinnalla voi tehdä isojakin säästöjä, sillä erot kalleimpien ja halvimpien huoltoasemien välillä ovat merkittävät.

Kalleimmat bensat

Vertailussa Aurinkorannikon kallein bensiini löytyy Torremolinosista. Tai paremminkin Torremolinosin kohdalla AP-7 moottoritien varressa olevalta Repsolilta. Siellä lyijytön ”ysivitonen” maksaa 1,819 euroa litralta.

Seuraavaksi syvimmältä kuvetta saa bensapumpulla kaivella Benalmádenassa ja Marbellassa, joissa kummassakin kallein bensalitra on 1,809 euroa.

Fuengirolan kärkihinta bensalle on 1,799 €/l ja Mijasin 1,794 €/l. Málagassa kallein litrahinta bensalle on 1,790 euroa.

Kalleimmat dieselit

Jos vertailukohdaksi otetaan korkein hinta dieselille, ovat Aurinkorannikon kalleimmat kaupungit Fuengirola ja Benalmádena. Molemmissa kaupungeissa kattohinta asettuu 1,639 euroon litralta.

Fuengirolassa tämä huippuhinta löytyy El Higuerón ravintolan vieressä sijaitsevalta Cepsalta ja Benalmádenassa aivan moottorien toisella puolella seisovalta Shelliltä.

Hinnakkaan ravintolan vierestä hinnakasta polttoainetta. Fuengirolan kalleinta dieseliä myydään El Higueronin Cepsalla.

- Mainos -

Málagassa diesel maksaa kalleimmillaan 1,619 euroa litralta, Torremolinosissa ja Marbellassa 1,609 kumpaisessakin. Mijasissa dieselin korkein hinta on 1,595 €/l.

Lähes 20 euron säästö

Omaa kaupunkia pidemmälle ei siis tarvitse lähteä, säästääkseen mukavia summia tankkaamisessa. Erot kalleimman ja edullisimman menoveden välillä asettuivat kussakin kaupungissa 30 sentin molemmin puolin litralta.

Dieselin hinnoissa vaihtelu oli hieman suurempaa kuin bensan hinnoissa.

Esimerkiksi Fuengirolassa edullisimman ja kalleimman dieselin välinen hintaero on 29 senttiä litralta. Perheauton 50 litran tankin täyttämisessä säästöä voi siis syntyä 14,5 euroa.

Bensiinin osalta kalleimman ja halvimman ero Fuengirolassa on 26 senttiä. Tällöin 50 litran tankkauksella säästöä voi syntyä 13 euroa.

Kaikkein suurimpaan säästöön Aurinkorannikon kaupungeista voi päästä Benalmádenassa dieseliä tankkaava. Siellä kalleimman ja halvimman hinnan ero on 34,4 senttiä litralta. Säästöä 50 litran tankin täyttämisessä voi siis syntyä mukavat 17,20€.

Bensan hinnoissa suurin vaihtelu on Marbellassa, missä kalleimman ja halvimman välinen ero on 31,2 senttiä litralta, eli 50 litran tankillisella säästöön voi kilahtaa 15,60€.

Lue myös: Karu totuus julki: näin paljon ruoka on kallistunut vuodessa Espanjassa

Härmän häijyt hinnat

Mitäpä olisi polttoaineen hintavertailu ilman pientä vilkaisua Suomen hintoihin.

Polttoaine.net sivuston mukaan maanantaina 8.4. Suomen halvinta 95-oktaanista sai Salosta hintaan 1,734 €/l. Kalleimmillaan samaa lientä myytiin Juukan Nesteellä hintaan 2,089 €/l.

Samaan aikaan halvinta dieseliä myytiin Raaseporin Nesteellä, missä litrahinta oli 1,764 euroa. Kalleimman huoltoaseman viitan nappasi tässäkin sarjassa Juukan Neste, missä diesellitra maksoi 2,089€.

Suomen ja Aurinkorannikon halvimpien litrahintojen vertailussa vaaka kääntyy siis selvästi Aurinkorannikon eduksi. Bensa on täällä halvimmillaan 23,7 senttiä litralta halvempaa kuin Suomessa. Dieselissä ero on yli kaksinkertainen: 47,5 senttiä litralta.

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Teneriffalla 95 bensan hinta on noin 1,24 € litralta.

  • Outoa jos espanjalaiset huokailevat halvemman bensan perään, kun liikenteessä ajetaan jalka suorana ja viime tilanteessa vasta jarrutetaan..Ajotyylistä päätellen ei heihin paljon polttoaineen hinta vaikuta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *