Irina auttaa suomalaisyrityksiä kansainvälistymään – Espanjan markkina yli 10 kertaa Suomea suurempi

Irina Viitalan mukaan suomalaisilla yrityksillä olisi hurjasti nykyistä enemmän potentiaalia menestyä Espanjan markkinoilla. Ilman ammattitaitoista apua varsinkin toiminnan alussa, tie voi olla kivikkoinen.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Irina Viitala on kiireinen yrittäjä Aurinkorannikolla. Hänen tehtävänsä auttaa muita yrittäjä pärjäämään paremmin. (Kuva: Esa Siltaloppi)

Aurinkorannikolla toimii aktiivinen yrittäjäyhdistys. Sille valittiin keväällä uusi hallitus ja nyt toiminnassa on lentoa ja intoa.

Yhdistyksen nimi on Espanjan suomalaiset yrittäjät ry (ESY). Se on Suomen yrittäjien jäsenjärjestö ja puheenjohtajana toimii tarmokas nainen Irina Viitala.

-Yhdistyksen pääasiallinen tarkoitus on tasoittaa suomalaisten yrittäjien tietä Espanjan markkinoille, verkostoida yrittäjiä ja järjestää tapahtumia kaikille Espanjassa yrittämisestä kiinnostuneille. Kertoa suomalaisille, että täällä on paljon mahdollisuuksia kasvattaa liiketoimintaa. Byrokratian ja käytäntöjen kanssa on myös omat kommervenkkinsä, ennen kuin asioihin pääsee kunnolla sisään. Näissä asioissa pyrimme olemaan avuksi kokemusasiantuntijoina, Viitala hahmottaa ESY:n toimintaa.

- Mainos -

Iso markkina

Viitalan mukaan suomalaisilla yrityksillä on valtavasti potentiaalia Espanjan markkinoilla.

-Onhan tämä yli kymmenen kertaa Suomea isompi markkina. Ja kun yritys menestyy Espanjan kokoisella markkinalla, sillä on latu auki kaikkialle maailmaan.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sitä on kiireisen yrittäjän arki myös Espanjassa. (kuva: Esa Siltaloppi)

Aurinkorannikon suomalaisyhteisö helpottaa monen yrityksen rantautumista Espanjaan.

-Täällä on helppo aloittaa toiminta. Monelle yrittäjälle on merkitystä sillä, että esimerkiksi lapset voivat käydä suomalaista koulua. Monta kertaa on tärkeää myös se, että yrittäjän puolisolle on mahdollista löytää työpaikka, jossa voi työskennellä suomeksi.

Verkostoitumista

ESY järjestää myös monentyyppisiä verkostoitumistapahtumia. Rennot afterworkit pidetään talviaikana pari kertaa kuussa ja erilaisia seminaareja ja muita isompia tapahtumia on useampia vuodessa.

Syksyllä 5.9. vietetään kansainvälistä yrittäjien päivää ja ESY järjestää tuolloin jäsenilleen syksyn kick offin. Keväällä taas kiireisimmän kauden päätteeksi pidetään hauskat kevätjuhlat.

Myös kansainvälistä verkostoitumista tehdään.

-Olemme esimerkiksi mukana kesäkuun viidentenä järjestettävässä multikansallisessa yrittäjien verkostoitumistapahtumassa Chaparral Golf klubilla. Siellä on hyvä mahdollisuus tutustua kaiken maalaisiin alueen yrittäjiin ja saada sitä kautta boostia omille toiminnoille.

- Mainos -

LUE MYÖS Avoimuutta yrittäjäyhdistykseen

Yrittäjä itsekin

Irina Viitala on myös itse aktiivinen yrittäjä. Hän saapui Aurinkorannikolle vuonna 2017 katselemaan mahdollisuuksia. Kipinän tänne tuloon hän sai, kun löysi netistä yrittäjäyhdistyksen sivut.

-En ollut kovin tosissani tänne tulossa, lähdin vaan vähän katselemaan. Ilman mitään markkinointia aloin saamaan yhteydenottoja, että missäs se sinun help deskisi onkaan, tarvittaisiin apua monenlaisiin asioihin. Siitä homma lähti käyntiin ja nyt meillä on täällä Wannado Superassistants SL -yhtiö, joka tarjoaa apua yritysten operatiiviseen toimintaan laaja-alaisesti. Meiltä saa apuja mm. kansainvälistymiseen ja digimarkkinointiin sekä virtuaaliassistentteja että 24/7 toimivaa monikielistä asiakaspalvelua.

Wannadon asiakkaina on kaikkien mahdollisten alojen kaiken kokoisia yrityksiä.

-Palvelemme niin pieniä kuin keskisuuria yhtiöitä, mutta myös isot pörssiyhtiöt käyttävät palveluitamme. Meiltä saa tietoa rahoituksen hakemisesta viennin tueksi ja löytyy vankkaa osaamista digitaalisen markkinoinnin alalta yli 20 vuoden kokemuksella. Tiiminä olemme olleet tuhansille yrityksille apuna kasvun ja kansainvälistymisen eri vaiheissa.

– Espanjassa yksi tärkeimmistä yksiköistämme on virtuaaliassistentit sekä 24/7 toimiva monikielinen asiakaspalvelu. Vastaamme yritysten puolesta puhelimeen, chattiin, sähköposteihin ja muihin kanaviin. Tämä palvelu antaa yrittäjille lisää aikaa varsinaisen liiketoimintansa kehittämiseen.

Irina Viitalan ja Wannadon hulppeat toimitilat sijaitsevat Fuengirolan Los Bolichesin kaupunginosassa lähellä monia suomalaisia palveluja.

- Mainos -

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *