Lukuaika: Mika Heikkilä: ”Vaalien suurin häviäjä oli Suomen kansa”

Mika Heikkilä: ”Vaalien suurin häviäjä oli Suomen kansa”

Mika Heikkilän kolumnissa valotetaan suomalaisen ja espanjalaisen politiikasta vääntämisen eroavaisuuksia.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Kantabaarini omistaja José Luis on siitä harvinainen espanjalainen, että hän tuntee hyvin myös ulkopolitiikkaa. Suomen presidentinvaalien toisella kierroksella José Luis tuli kysymään minulta, että kumpi ehdokkaista olisi parempi Suomen presidentiksi, Alexander Stubb vai Pekka Haavisto.

Hän yllättyi, kun vastasin, että molemmat ehdokkaat ovat omalla tavallaan hyviä. Haavisto olisi ulkopoliittisesti kokeneempi ja kovemmissa liemissä keitetty, mutta Stubb pystyy omalla esiintymisellään antamaan edustavan kuvan Suomesta vähemmillä taidoillaan. Baarin omistajaa ihmetytti erityisesti, että kehuin molempia ehdokkaita, koska hänen mukaansa ihmiset yleensä sanovat poliitikoista, että on vain huonoja vaihtoehtoja.

Kerroin José Luisille myös, että poliittinen retoriikka on ollut näissä vaaleissa surkuhupaisaa kuunneltavaa. Totesin kinastelevani hänen kanssaan enemmän mistä tahansa asiasta kuin presidenttiehdokkaamme vaaliväittelyissä.

- Mainos -

Ei siksi, että olisin kauhean kiinnostunut puhumaan politiikasta, mutta kantabaarini omistaja on kuin Vladimir Putin eli mitä enemmän haastat, niin sen paremman arvostuksen saat häneltä. Omassa tapauksessa se tarkoittaa ilmaisia juomia.

Pahinta oli kertoa hänelle, että vaalien suurin häviäjä oli Suomen kansa. Helsingin yliopiston vaaleja edeltäneellä viikolla julkistaman kansalaisbarometrin mukaan kolmasosa äänestäjistä ei äänestäisi Haavistoa, koska hän on homo.

Homo? Ihan kuin sillä olisi vaikutusta viran hoitoon. Euroopassa on jo nyt viisi avoimesti homoa johtajaa: Latvian presidentti, Ranskan pääministeri, Irlannin pääministeri, Serbian pääministeri ja Andorran pääministeri.

José Luis – avoimesti sovinisti, asiakkaiden kieroja silmiä pilkkaava baarinpitäjä, joka ei voi sietää pummeja – ihmetteli, ettei kai homous ole syy olla äänestämättä parasta henkilöä virkaan ja tarjosi oluen.

Jaa tämä artikkeli
3 kommenttia
  • On tämä kirjoittaja saanut vähän liiankin suuren huomion. Minäkin otan kantaa, oikea mies voitti, jippii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *