Suomelan uusi vetäjä Riitta Pulkki: ”Yhteisöllisyys houkutti Fuengirolaan”

Aurinkorannikon suurin suomalaisyhdistys Suomela sai helmikuun alkupuolella uuden puheenjohtajan. Nuijaan tarttui jo vuodesta 2018 hallituksessa mukana ollut Riitta Pulkki.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
4 min lukuaika
– Olen ylpeä siitä mitä edeltäjäni ovat tehneet ja haluan jatkaa samoilla linjoilla, sanoo Suomelan tuore puheenjohtaja Riitta Pulkki.

Helmikuun 10. päivän yleiskokouksessa Suomelan puheenjohtajaksi valittu Riitta Pulkki on itse malliesimerkki siitä, miten tärkeä rooli yhdistyksellä on alueen suomalaisyhteisölle.

– En minä olisi Fuengirolaan päätynyt talviani viettämään, ellei täällä olisi ollut Suomelaa, sanoo vuodesta 2015 talvia Aurinkorannikolla elänyt Pulkki ihan suoraan.

– Mutta kun tiesin, että täällä on tällaista virkeää yhdistystoimintaa, jonka parista löytyy aktiviteetteja ja seuraa, niin valinta kääntyi tänne.

Ruisleipä toi Fuengirolaan

Ensimmäisen kosketuksensa Fuengirolaan Riitta sai melko myöhään, vasta vuonna 2009.

- Mainos -

– Olen aina ollut kova reissaamaan. Olen liikkunut paljon myös omatoimisesti niin vuokra-autoilla kuin julkisillakin välineillä. Täällä Etelä-Espanjassakin olin ajellut, samoin kuin Portugalissa, mutta en varsinaisesti Fuengirolassa hän taustoittaa.

– Sitten vuonna 2009 tulin käymään täällä juuri tuollaisella ohiajomatkalla, tuodakseni suomalaista ruisleipää ystävälleni tuohon Suomelan portille, Pulkki viittaa 30 metrin päähän paikasta, jossa teemme haastattelua.

Siitä syntyi siis samalla ensikosketus myös Suomelaan, jonka puheenjohtajana hän nyt toimii.

Kemiaa ja reissaamista

Ennen eläköitymistään vuonna 2014 Riitta Pulkki teki pitkän työuran kemianteollisuuden laboratoriotehtävissä.

– Työurani jakautuu oikeastaan kahteen pääosaan. Ensin olin pitkään Mäntässä, silloisen Serlachiuksen palveluksessa puunjalostusteollisuudessa ja myöhemmin sitten Nesteen teknologiakeskuksen tutkimusosastolla.

Töiden ohessa Pulkki ehti vuosikymmenten saatossa harrastaa matkailua varsin laajasti. Kaikkiaan hän on käynyt yli 60 maassa.

– Eurooppaa olen kiertänyt paljon, samoin Aasiassa ja aina Australiaa myöden. Pohjois-Amerikka on jäänyt vähemmälle käymiselle, mutta Etelä-Amerikassa olen taas vieraillut monessa maassa, Riitta luettelee.

Tallinnasta Los Pacosiin

Kun Riitta Pulkki tammikuussa 2014 eläköityi, ei hänellä vielä ollut selkeää ajatusta siitä miten ja ennen kaikkea missä hän eläkepäiviään haluaisi viettää.

- Mainos -

– Itse asiassa ensimmäisenä eläkepäivänäni kävelin Helsingin Länsisatamaan ja laivalla Tallinnaan syömään. Sillä reissulla aloin miettiä, että missähän minä haluaisin jatkossa talvehtia, hän muistelee.

Tuolla reissulla mieleen palautuivat Fuengirola, sen vilkas suomiyhteisö ja Suomelan yhdistys. Vielä samana talvena Riitta ei Fuengirolaan lähtenyt, mutta vuosina 2015 ja 2016 hän vietti jo lyhyempiä aikoja Fuengirolassa. Ja talvikausi 2017-18 oli ensimmäinen pidempi talvehtiminen Los Pacosissa.

Liikettä Suomelaan

Suomelan toiminnassa Riitta Pulkki on ollut aktiivisesti mukana jo vuosien ajan. Hän on vetänyt yhdistyksen jäsenille mm. jumppia, joogaa ja patikkaretkiä.

Hänelle eivät ole osuneet liikunnalliset ryhmät ihan sattumalta, päin vastoin.

– Olen aina ollut liikunnallinen ihminen. Nuorempana pelasin aktiivisesti lentopalloa. Sen lisäksi olen aina pitänyt kunnostani huolta. Olen harrastanut kuntosalilla käyntiä, hiihtoa ja niin edelleen. Joogaa kävin opiskelemassa Intiassa kaksi kertaa, kuukauden kummallakin kerralla, Riitta listaa liikunnallista elämäänsä.

Oikealla linjalla

Liikunnallisten aktiviteettien lisäksi Riitta Pulkki on ollut vuodesta 2018 mukana myös Suomelan hallituksessa. Nyt, kuusi vuotta myöhemmin, on hänen vuoronsa tarttua yhdistyksen puheenjohtajan nuijaan.

– Kahden edellisen puheenjohtajan aikana olemme tietoisesti pyrkineet laajentamaan jäsenkuntaamme myös nuorempiin Aurinkorannikon suomalaisiin, ja siinä olemme onnistuneet hyvin. Samaa hyvää polkua haluamme jatkaa myös minun puheenjohtajakaudellani, hän linjaa.

– Emme tietenkään halua unohtaa iäkkäämpiä jäseniä, mutta nykyään maailma on muuttunut niin, että yhä useammalla työikäiselläkin on aikaa ja resursseja olla mukana yhdistystoiminnassa, joten haluamme heitä aktiivisesti mukaan, Pulkki täsmentää.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Ilolla todeta kuinka Suomelan toiminta on monipuolista . Mitä sitten vielä tulee , aika näyttää . Kävin kaverien kanssa viikolla 7 Suomelan pihassa tutkimassa onko tansseja . Silloin oli kielikurssit meneillään . Semppiä ! t Kovat tanssijat

  • Hienoa työtä Suomelan ja suomalaisten hyväksi suurella sydämellä, Riitta !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *