Lukuaika: Somessa hurrattiin santarmien tappajille – syyttäjä aloitti tutkinnan

Somessa hurrattiin santarmien tappajille – syyttäjä aloitti tutkinnan

Syyttäjä otti kovat otteet käyttöön niitä some-kommentoijia kohtaan, jotka kannustivat Guardia Civil -santarmien kohuttuja huumetappajia Espanjan Andalusiassa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Virantoimituksessa menehtyneet santarmit haudattiin viime viikonloppuna. Guardia Civil -kollegoille arkunkanto oli tunteikas ja raskas velvollisuus.

Törmää niihin! Kaada ne! Olé!

Tällaisia huutoja kuului sosiaalisessa mediassa julkaistuilla videoilla, kun huumekuskit tappoivat viime viikon perjantai-iltana (9.2.) kaksi Guardia Civil -kansalliskaartin santarmia Espanjan Andalusiassa.

Murhenäytelmä tapahtui Barbaten satamassa Cádizissa myrskyisenä yönä. Pohjois-Afrikan Marokosta huumeita salakuljettavat rikolliset olivat hakeutuneet myrskyn takia Espanjan satamien suojaan, kun viranomaiset yrittivät pidättää heitä.

Lue myös: Hurja jahti merellä: kaksi perheellistä santarmia kuoli huumekuskien ajaessa yli

- Mainos -

Kaksi perheellistä viranomaista kuoli

Säälimättömät huumerikolliset hyökkäsivät tehokkailla, monta kertaa suuremmilla aluksillaan Guardia Civilin veneen päälle ja kaksi perheellistä santarmia menetti henkensä.

Veriteko herätti valtavasti suuttumusta ja kohua ja jopa mielenosoituksia Espanjassa.

Lue myös: Huumekuskien tappamat santarmit haudattiin – leski nolasi sisäministerin

Tapahtumia rannalla seuranneiden some-julkaisijoiden käytös pöyristytti myös laajalti.

Instagramin ja X-viestipalvelun kaltaisilla alustoilla julkaistuissa videoissa kuuluu, kuinka rannalla olijat hurraavat ja kannustavat huumerikollisia heidän hyökätessään viranomaisten kimppuun.

”Poliisien tappaminen oli katsojille kuin härkätaistelua” Henry Aflecht

Myös Aurinkorannikolla tunnettu suomalainen julkkispersoona, parannuksen tehnyt rikollinen Henry Aflecht otti kantaa some-huuteluun Fuengirola.fi:n tuoreessa kolumnissaan.

– Näissäkin videoissa, joita satamasta levisi someen, ihmiset laiturilla hurrasivat huumekuskeille ja pyysivät ”kerran vielä”, kun RIB ajoi poliisiveneen yli, tappaen kaksi poliisia. Katsojien mielestä se oli kuin härkätaistelua, Aflecht kirjoitti.

– Tuollainen poliisiviha on erittäin erikoista ja valitettavaa, koska poliisit ovat vain ja ainoastaan töissä tekemässä maasta turvallisempaa ja parempaa paikkaa asua. Olkoon poliisista kuka tahansa mitä mieltä tahansa, ilman heidän läsnäoloansa ja rikollisuuteen puuttumista, eläisimme täysin mahdottomassa yhteiskunnassa, jossa vahvin voittaisi ja henki voisi lähteä keltä tahansa, missä tahansa.

- Mainos -

Lue myös: Henkka Aflecht muistuttaa: Ilman poliisia eläisimme mahdottomassa yhteiskunnassa

Rikostutkinta käynnistyy

Viranomaiset ovat nyt kääntäneet katseensa some-hurraajiin ja ottaneet kovat otteet käyttöön.

Kuluneella viikolla Andalusian, Ceutan ja Melillan vanhempi syyttäjä Ana Tárrago ilmoitti aloittavansa rikostutkinnan some-kommentoijia vastaan.

Tutkinta käynnistettiin Andalusian yleisen syyttäjänviraston oikeuspoliisin yksikön esittämän raportin perusteella, jossa analysoitiin videoihin liitettyjä lauseita, viestejä ja ilmaisuja, joissa esiintyy raportin mukaan ”rikollista sanastoa”.

Poliisiraportti on lähetetty Cádizin maakunnan syyttäjänvirastolle rikostutkintamenettelyn aloittamiseksi.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *