Janne Leipijärvi: Golden Turbo Diamond Price Only For You

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Janne Leipijärvi kertaa iloisia ja vähemmän iloisia yllätyksiä kesäiseltä visiitiltä Suomeen.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Kesä ja kärpäset, mikä ihana mahdollisuus piipahtaa Suomessa. Jokavuotinen visiitti on aina täynnä ilon hetkiä ystävien, sukulaisten ja miksei vieraampienkin tapaamisissa.

Moni asia Suomessa käydessä pääsee yllättämään positiivisesti. Esimerkiksi jokainen aurinkoinen päivä.

Mutta sen lisäksi esimerkiksi palvelun taso on keskimäärin ihan toisella tasolla. Ei sillä, etteikö Espanjassa saisi koskaan hyvää palvelua tai Suomessa koskaan huonoa, mutta keskimäärin Suomi vetää selvästi pidemmän korren.

Kaikenlaista tuli suomalaisissa kaupoissa kyseltyä, ja silloin tällöin vastaus oli ”en tiedä”. Se ei kuitenkaan koskaan ollut vastauksen loppu. ”Mutta minäpä kysyn / selvitän / ootapa hetki…” tuli aina heti perään ja hinta, saatavuus, raaka-aineet ja mitkä milloinkin selvitettiin. Se on palvelua.

- Mainos -

Jotkut asiat luonnollisesti yllättävät vähemmän ruusuisesti. Hintaerot ovat tietysti hyvin tiedossa Suomen ja Espanjan välillä. Polttoaine, ruoka ja alkoholi lienevät tunnetuimpia esimerkkejä, joissa Suomessa asioiminen ottaa pumpun päälle jos on Espanjan hintoihin tottunut.

Nyt mentiin kuitenkin vielä askel pidemmälle.

Pääsin pöristelemään laina-autolla ja ajattelin että tuonhan voisi kohteliaasti käyttää pesussa ennen palauttamista. Se oli kallis ajatus.

Ensimmäinen kysymys: Miksi kaikki Suomessa myytävät autopesut kuulostavat siltä kuin ne olisi nimennyt Jyrki ”rock-rock” Hämäläinen (Jonnet ei muista)?

Super Diamond Tornado Extra Special Golden Premium Gloss & Shine… Ja kun mainostoimistossa on noin hienot nimet keksitty, niin sittenhän siitä konepesusta kelpaa mukavasti veloittaa esim. 45 euroa kerralta.

Kotikylällä Fuengirolassa kun käytän peltilehmän pesulla, on vaihtoehtoja tasan kaksi: neljän euron pesu ja kuuden euron pesu.

Eikä ole laitteissakaan säästelty. Pihassa on nimittäin kaksi eri pesukatua: toinen pesee neljällä eurolla ja toinen kuudella eurolla.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *