Jethro Rostedt istui kebabilla Käärijän kanssa: espanjalaisetkin jonottivat selfieitä

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Jethro Rostedt kehuu, kuinka paljon positiivista näkyvyyttä Käärijä edelleen tuo Suomelle.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika

Viimeisistä Euroviisu-kisoista on ehtinyt kulua jo muutama viikkoa.

Suomen edustaja, Windows95man on saanut kritiikkiä siitä, että menestystä ei tällä kertaa tullut. Tämä kritiikki on sinällään mielenkiintoista, sillä ei tarvitse mennä kovin montaa vuotta taaksepäin kun Suomi ei ollut koskaan edes finaalissa.

Nyt sentään päästiin finaaliin, se on jo paljon se.

Edellisvuoden voittaja, Käärijä, oli lomailemassa ystävänsä Häärijän kanssa Fuengirolassa. Kaverukset päivittivät ahkerasti sosiaalista mediaansa ja meininki oli rentoa ja tyylikästä. Tykkäyksiä sateli ja kaverusten viimeisempiä kuvia täältä, jossa Häärijä istuu uunoturhapuromaisesti rannalla, voidaan todeta jo menneen viraaliksi.

- Mainos -

No, tosiasiassa Käärijähän tuli kisassa toiseksi, mutta näkyvyydellään ja menestyksellään mittaroiden hänet voidaan silti todeta voittajaksi. Ainakin meidän suomalaisten silmissä.

Espanjalaiset ovat myös viisukansaa, millä tarkoitan sitä, että Euroviisut kiinnostavat ja tv-katsojaluvut ovat suuret. Espanja on itsekin voittanut kisat pari kertaa, mutta niistä voitoista on jo yli 50 vuotta aikaa.

Käärijä ja Häärijä kävivät moikkaamassa mua ravintolalla. Käytiin hauska keskustelu kaikesta viisuihin liittyvästä. On siellä taustalla tapahtunut sitten vaikka ja mitä. Uskon, että aiheesta tulee vielä kirja joku kaunis päivä. Ja on syytäkin.

Sen pari tuntia, mitä siinä nyt istuimme ja puhuimme, todisti Euroviisujen julkisuusvoiman. Vaikka käärijä oli jättänyt sen vihreän boleronsa pukuhuoneeseen, kammannut hiuksensa taaksepäin, ei pottamaisesti, kuten esiintyessään, hänet tunnistettiin koko ajan. Selfieitä sinne, selfieitä tänne. Ja mikä upeinta, myös espanjalaisten keskuudessa. Se todisti, että hän on suuri stara myös täällä.

Käärijä ja Häärijä kiertelivät lisäksi muissakin suomi-ravintoloissa ja se tekee hänestä sydämellisen maailman luokan tähden, jolla jalat ovat visusti maassa vaikka pyöritys hänen ympärillään on edelleen valtava.

Käärijän tuoman näkyvyyden merkitys Suomelle ja suomalaisille on ollut todella suuri myös Espanjassa. Olen kysynyt paikallisilta, tietävätkö he tapauksen ja järjestäen jokainen on vastannut tietävänsä. Biisistä tykätään, ja se on mukaansa tempaava. Sanaakaan ei ymmärretä, mutta tanssitaan aina kun kuulemme, mulle kerrottiin.

Tämä on meille erinomaista PR:ää ja tuo Suomea taas tunnetuksi, myös Espanjassa.

Käärijä esiintyy upeassa Sohailin linnassa syyskuussa. Mukana on myös Darude. Lisäksi Nightwishistä tutut Tarja Turunen ja Marko Hietala esiintyvät. Tämän parempaa Suomi-imagon nostoa ei nyt heti tule kyllä mieleen.

- Mainos -

Mennään kaikki paikan päälle ja pidetään hauskaa!

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *