Tia Raunio: Kadonneiden ja varastettujen tavaroiden metsästys

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Tia Raunio kertaa ohjeita, mitä tehdä jos kadottaa tavaroita tai joutuu varkauden uhriksi.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Reissun tiimellyksessä saattaa jotain kadota. Löytötavaratoimisto sijaitsee kaupungin paikallispoliisin Policía Localin tai Polícia Municipalin tiloissa. Fuengirolassa se sijaitsee osoitteessa: Avenida Condes de San Isidro 54. Puhelinnumero on +34 952 589 419. Espanjan lain mukaan tavaroita säilytetään kahden kuukauden ajan. Sen jälkeen esim. Fuengirolasta lähetetään passit, henkilökortit, EU-sairaanhoitokortit, KELA-kortit ja luottokortit Málagan kunniakonsulaattiin.

Juniin unohtuneita tavaroita voi etsiä joko kirjautumalla Adifin eli Espanjan valtion omistaman rautateiden infrastruktuurin haltijan digitaaliseen FindMyLost -järjestelmään https://adif.findmylost.es/es/search.html tai soittamalla kyseisen alueen numeroon https://www.renfe.com/es/es/ayuda/objetos-perdidos Málagan alueen numero on +34 952 128 079.

Mikäli sinulta viedään jotain, rikosilmoitus tehdään Espanjan kansalliselle poliisille Policia Nacionalille. Puhelinnumero on 091. Fuengirolassa se sijaitsee samalla kadulla paikallispoliisin kanssa osoitteessa: Avenida Condes de San Isidro 98.

Mikäli et puhu espanjaa, turisteille on olemassa myös englanninkielinen numero +34 902 102 112, jonne voit ilmoittaa tapahtuneesta maanantaista perjantaihin klo 9–21. Viikonloppuisin ja juhlapyhinä numero ei ole toiminnassa. Puhelinsoiton jälkeen ilmoitus on noudettava poliisilaitokselta henkilökohtaisesti puhelun aikana saadulla koodinumerolla 48 tunnin kuluessa.

- Mainos -

Rikosilmoituksen voi tehdä lähimmällä poliisiasemalla tai netissä https://www.policia.es/_es/denuncias.php. Nettisivut ovat luettavissa myös englanniksi.

Poliisiraportti tarvitaan esimerkiksi uuden passin hankkimista ja vakuutusyhtiötä varten. Jos pankki- tai luottokorttisi katoaa, varastetaan tai se jää automaattiin, ilmoita siitä välittömästi pankkisi sulkupalveluun. Jos matkapuhelimen SIM-kortti katoaa, ole heti yhteydessä omaan matkapuhelinoperaattoriisi. Turvallista kesää!

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *