Espanjan pisin silta sijaitsee Andalusiassa – rakentaminen kesti kahdeksan vuotta

Kolme kilometriä pitkä upea terässilta Cádizissa on pidempi kuin Golden Gate. Talouskriisi vaikeutti sen rakentamista.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Puente de la Constitución de 1812 -silta on yli 3 kilometriä pitkä ja yhdistää Manner-Espanjan Cádizin kaupunkiin Andalusiassa.

Espanjan pisin silta ulottuu yli kolmen kilometrin matkalle, ja veden yläpuolella se kohoaa kaikkiaan 1.400 metrin pituudelta. Tämän valtavan rakennelman pystyttäminen kesti lähes kahdeksan vuotta, ja nyt se on yksi maailman pisimmistä vinoköysisilloista. Vaikuttava arkkitehtoninen ilmestys sijaitsee eteläisessä Espanjassa, Andalusian Cádizin maakunnassa.

Aurinkorannikolta Cádiziin ajaa parissa tunnissa. Ajomatka kannattaa kokea jo ihan mahtavien maisemienkin takia. Cadizin lahden ylittävä komea silta täydentää kokemuksen. Iltavalaistuksessa silta hohtaa, mutta se on vaikuttava näky myös Andalusian auringonvalossa.

Sillan virallinen nimi on Puente de la Constitución de 1812, mutta se tunnetaan myös nimellä La Pepa -silta. Silta yhdistää Cádizin historiallisen kaupungin manner-Espanjassa sijaitsevaan Puerto Realiin.

Silta avattiin syyskuussa 2015, ja sen tarkka pituus on 3.092 metriä.

Upea, vuonna 2015 lopulta valmistunut Puente de la Constitución de 1812 -silta ylittää Cádizin lahden Espanjan Andalusiassa.
Kartta näyttää uuden sillan sijainnin. Cádizin kaupunki sijaitsee saarekkeella Atlantin valtameressä.

- Mainos -

Talouskriisi hidasti rakentamista

Sillan laati espanjalainen rakennusinsinööri Javier Manterola. Töiden oli määrä valmistua jo vuonna 2012, joka olisi osunut Cádizissa vuonna 1812 laaditun Espanjan perustuslain 200-vuotisjuhlaan. Siitä juontuu myös sillan virallinen nimi Puente de la Constitución de 1812 (Perustuslain 1812 -silta).

Silloisen talouskriisin aiheuttamien julkisten töiden leikkausten vuoksi työ kuitenkin myöhästyi yli kolme vuotta.

Koska Cádizin kaupunki sijaitsee saarella, sinne pääsee kolmella eri tavalla: San Fernandon kannaksen kautta, vuonna 1969 rakennetun kaupungin ensimmäisen José León de Carranza -sillan kautta tai vuonna 2015 käyttöön otetun La Pepan sillan yli.

Moderni Puente de la Constitución de 1812 -silta on 40 metriä leveä ja 187 metriä korkea. Reilun 3 kilometrin pituus (5 kilometriä, jos mukaan lasketaan sen liittymät) ylittää pituudeltaan esimerkiksi kuuluisat Golden Gate -sillan (2.737 metriä) San Franciscossa ja Brooklynin sillan (1.825 metriä) New Yorkissa.

Iltavalaistuksessa silta loistaa komeasti.

Laivat mahtuvat esteettä sillan alta

Cádizin maamerkin 1.180 metrin vinoköysiosuus on yksi sillan selkeistä pääpiirteistä ja sisältää 61 tukikaarta ja 176 riippuvaa kaapelia. Sillan alikulkukorkeus on peräti 69 metriä, mikä tekee siitä Euroopan korkeimman pystysuuntaisen alikulkukorkeuden omaavan sillan.

Sillan pääjänne on yli 500 metriä pitkä. Pääjänne on se osa sillasta, joka sijaitsee veden yläpuolella ja mahdollistaa suurten alusten tai liikenteen kulkemisen sen alitse.

Puente de la Constitución de 1812 -sillan yli 500 metriä pitkä pääjänne tarkoittaa, että se ulottuu tämän matkan ilman tukipylväitä keskellä. Tämä on merkittävä tekninen saavutus, koska se mahdollistaa laivojen ja muun liikenteen kulkemisen esteettä sillan alta.

Silta on näyttävä Cádizin maamerkki.

Puente de la Constitución de 1812 -sillan rakentamiseen käytettiin yli 100.000 kuutiometriä betonia ja 70.000 tonnia terästä.

- Mainos -

Noin 19.000 ihmistä ylittää tämän Espanjan pisimmän maantiesillan päivittäin, mutta sen kapasiteetti on jopa 100.000.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *