Yritysuutiset

”Kampaukset ovat minun juttuni”

Jouni Ristolainen avasi oman parturi-kampaamon Los Bolichesiin pari kuukautta sitten. (Kuva: Sonja Riihikangas)

Salón Ristolainen tarjoaa monipuolisia kampaamopalveluja.

Salón Ristolainen avasi ovensa kaksi kuukautta sitten hyvällä paikalla Los Bolichesissa Sofia-opiston ja Garaje Marcos -autokorjaamon välissä omassa pienessä rakennuksessaan.

Erilaisia kampaamopalveluita tarjoava yritys on Jouni Ristolaisen, joka on työskennellyt aiemmin parturi-kampaajana Nordic Salonissa ja Helmi Beauty Salonissa.

– Tarjoan asiakkailleni kaikenlaisia hiuskäsittelyjä, mutta erityisesti kampaukset ovat minun juttuni. Olen tehnyt paljon häitä ja muita juhlatilaisuuksia sekä osallistunut kampauskilpailuihin.

Jouni Ristolainen työskentelee liikkeessään yksin. Asiakkaat rakastavat liikkeen rauhaa.

– Monet ovat löytäneet tänne ihan vahingossa, kun ovat tulleet uteliaisuudesta katsomaan, millainen paikka tämä on sisältä. Liike on ulkoa hauskan näköinen pieni caseta.

Opit pikkukylästä

Jouni Ristolainen on opiskellut parturi-kampaajaksi Virroilla. Sieltä hän on myös ammentanut parhaat oppinsa työharjoittelun merkeissä paikallisen ammattilaisen opastamana.

– Olen aina sanonut, ettei kannata mennä harjoitteluun hienoon trendipaikkaan Helsingissä, vaan oman paikkakunnan pieneen kampaamoon, jossa asiakkaita on palveltu vuosikymmeniä.

Ristolaisen mukaan sieltä löytyy sellaista ammattitaitoa ja oppia, jolla pärjää työssä loppuelämän.

Häneltä pyydettiin kampauskursseja useilta firmoilta, ennen kuin hän oli edes valmistunut koulusta. Ristolainen on myös tehnyt kampauksia Ylpeästi erilaiset -ohjelmaan Neloselle.

Fuengirolaan hän muutti kampaajaystävänsä houkuttelemana ja ihastui paikan valoisuuteen. Aluksi hän kartteli muita suomalaisia, mutta tajusi myöhemmin, ettei siinä ole mitään järkeä.

– Hehän ovat asiakkaitani, nauraa vuodesta 2016 rannikolla asunut Ristolainen.

Espanjalainen puoliso

Myös espanjalainen kulttuuri on tullut Jounille tutuksi, sillä puoliso Oscar löytyi täältä. Hän on Fuengirolan pormestarin Ana Mulan veli, joten myös kunnan tavat ovat tulleet tutuiksi.

– Vietän paljon vapaa-aikaani espanjalaisten kanssa ja puhumme kotona espanjaa. Oscarkin osaa jo suomalaiset kirosanat sekä tietenkin kiitos ja rakas, hymyilee Ristolainen.

Oscar on Fuengirolassa arvostettu kokki, mutta hän on paljon apuna myös Jounin liikkeessä.

– Tulemme tänne aamulla ja juomme yhdessä kahvit. Hän käy myös tukussa ja auttaa paperiasioissa. Töistä tullessaan hän tuo minulle ruokaa. Vapaa-ajalla käymme yhdessä Mijasissa ratsastamassa.

Suomessa aktiivisesti ratsastusta harrastanut ja esteitä kisannut Jouni käy tallilla vähintään neljä kertaa viikossa. Hänellä on kokemusta myös hevosten koulutuksesta ja ratsutuksesta.

– Suomessa kilpailin kansallisella tasolla esteitä ja tarkoituksena on alkaa kisata myös täällä.

Vakituista asiakaskuntaa kampaamoonsa Jouni on löytänyt jo hyvin. Heitä on kaikista ikäryhmistä.

– Aiempina vuosina hiljaisina aikoina kävin välillä hakemassa asiakkaita kadulta. Viime viikollakin minulla kävi asiakkaana yksi mies, jonka olin aikanaan etsinyt itse kadulta, iloitsee Ristolainen.

Mitä pidit jutusta?
+1
14
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa