Yritysuutiset

Xanitin suomalaisrivit vahvistuvat

Marita Ekman (vas), Lisa Pelttari, Taina Patella ja Jan Wiklund iloitsevat Fuengirolan Vithas Xanitin suomalaisesta vastaanottotiskistä.

Suomalaista lääkäripalvelua saa Fuengirolan Xanit-klinikalta entistä laajemmin. Marraskuussa lääkärin vastaanoton aloitti Lisa Pelttari.

 

Monille suomalaisille turisteille ja muuttolinnuille tuttu Vithas Xanit lääkäriasema palvelee suomalaisasiakkaita jatkossa peräti kahden vakituisesti vastaanottavan ja 2-3 ajoittain vierailevan lääkärin voimin. Uusimpana tulokkaana Vithas Xanitin suomalaisriveissä on Lisa Pelttari.

Pelttari aloitti vastaanoton Vithas Xanitissa, Fuengirolan keskustassa marraskuun puolivälissä. Hän on siis uusi tulokas Xanitissa, mutta ei missään nimessä tulokas muutoin. Pelttarilla on vuosikymmenten kokemus sisätautilääkärinä ja kardiologina, mutta hän ottaa vastaan myös yleislääkärin toimialaan kuuluvia potilaita. Pääosan työurastaan hän on tehnyt TYKS:ssä, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä.

Fuengirolassa hän vastaanottaa potilaita yleislääkärinä, mutta sen lisäksi hän toimii sisätautien ja kardiologian alalla konsulttina, yhteistyössä Fuengirolan ja Benalmádenan Xanit-klinikoiden espanjalaisten erikoislääkäreiden kanssa.

Vuosi sitten miehensä kanssa Aurinkorannikolle muuttanut Lisa Pelttari kertoo olevansa innoissaan uudesta pestistä.

– Täällä lääkärintyön suola on se, että potilaat ovat haastavia. He saattavat tulla vastaanotolle varsin tavallistenkin vaivojen, kuten vaikka flunssaoireiden kanssa, mutta monella on taustalla useita eri sairauksia. Niiden huomioiminen hoidossa on hyvin tärkeää ja nostaa esimerkiksi esitietojen roolin keskeiseksi, Pelttari valaisee.

Aina joku paikalla

Lisa Pelttarin aloittamisen jälkeen Fuengirolana Vithas Xanitissa vastaanottaa vakituisesti kaksi suomalaislääkäriä. Jo vuodesta 2014 suomalaisia palvellut Jan Wiklund jatkaa edelleen. Sekä Wiklund että Pelttari ovat jatkossa pääsääntöisesti Aurinkorannikolla, mutta lomat ja ajoittaiset Suomessa käymiset kuuluvat toki molempien elämään. He pyrkivät kuitenkin ajoittamaan poissaolonsa niin, että aina jompikumpi olisi paikalla.

– Tässä meitä auttaa vielä se, että porukkaamme kuuluu lisäksi kolme muutakin suomalaislääkäriä, jotka käyvät täällä tuuraamassa ja lomittamassa meitä. Mika Vihavainen ja Ilkka Saarelainen palvelevat yleislääkäreinä ja Tuija Järvenpää gynekologina, Jan Wiklund kertoo.

Suomalaispotilaiden asiointimukavuus on myös parantunut, sillä suomenkielisille asiakkaille on nykyään oma vastaanottotiski, jossa sekä suomea että ruotsia sujuvasti puhuvat Taina Patella ja Vera Riekkinen toivottavat asiakkaat tervetulleiksi.

Vithas Xanit Benalmadenan sairaalassa jatkavat tulkkeina, niin kuin ennenkin, Petra Rubiales Peltola ja Flora Laisaari.

Ensi tammikuussa suomalaista lääkäripalvelua levitetään myös Torremolinosiin.

– Tammikuun 21. päivästä alkaen alamme palvella tiistaisin suomalaisasiakkaita Vithas Salud Rincon Torremolinosin tiloissa. Ainakin alkuun olemme siellä aina puoli päivää kerralla, Wiklund ilmoittaa.

Mitä pidit jutusta?
+1
11
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0

Kolumnit

Pääkirjoitus

Kenen siivellä?

Finnair ilmoitti viikko sitten vähentävänsä lentovuorojaan entisestään lokakuusta alkaen. Ikävästi leikkaukset...

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa