Pikauutiset

Espanjan uutiskatsaus 16.1.2020

 

Malagan alati tehokas poliisi tehnyt ratsian Fuengirolan satamaan, josta se löysi huvipurresta noin 3 tonnia hashista. Tapaukseen liittyen poliisi pidätti 5 Britannian kansalaista. Pidätetyt edustivat alustavien tietojen mukaan rikollisjärjestöä, joka kuljetti huumeita Britanniaan Fuengirolan kautta.

Espanjassa paljon julkisuutta saaneen Dakar-rallin voittoon on ajamassa Carlos Sainz. Hän johtaa kilpailua ylivoimaisesti ja voittanee kisan ylivoimaisesti huomenna, jollei suurempia yllätyksiä tapahdu.

Kommentti: Alonso ei antanut tänään ilmeisesti mitään lausuntoa, joka on yllättänyt alan piirejä jonkin verran…

Suomessa on saanut paljon julkisuutta huumausaineisiin liittyvä oikeudenkäynti, jossa Aurinkorannikolla majailleiden henkilöiden epäillään organisoineen Suomen ennätysmäärän huumeita. Syytteitä luettaneen asiassa yli 50 henkilölle, joihin kuuluu useita Aurinkorannikolla aikaansa viettäneitä suomalaisia.

Tarragonassa tapahtuneen tehdasräjähdyksen uhrien määrä on noussut kolmeen. Sairaalassa on tämänhetkisten tietojen mukaan 7 loukkaantunutta. Tapahtunut onnettomuus kirvoittaa runsaasti kritiikkiä IQOXE-yhtiötä kohtaan, jonka petrokemian tehtaalla onnettomuus tapahtui. Yhtiön väitetään jättäneen ilmoittamatta tapahtuneesta onnettomuudesta heti pelastusviranomaisille, jonka johdosta yhtiön toimia arvostellaan laajalti. Yhtiötä vastaan kokoontuneet mielenosoittajat vaativat yhtiötä ottamaan vastuun tapahtuneesta ja myöntämään laiminlyöntinsä työturvallisuuden suhteen. Yhtiö puolestaan kiistää kritiikin ja väittää reagoineensa ensiluokkaisesti onnettomuuden ja sen hoidon suhteen. Kritiikkiä kerää myös alueellinen kunnallinen varoitusjärjestelmä, jonka aktivoituminen ilmeisesti yleisvaaran suhteen kesti yli tunnin. Kuulemme luultavasti lisää tapahtumasta.

Kommentti: Tässä kohdin on pakko antaa tunnustusta suomalaisille alan toimijoille ja suunnittelijoille. Petrokemian tehtaiden onnettomuudet ovat Suomessa harvinaisia, vaikka ko. teollisuuden alan toiminta on Suomessa laajaa. Toivottavasti Suomessa maltetaan jatkossakin suunnitella alan laitokset ja linjat huolella yli- ja alapaineventtiileitä sekä työtunteja säästämättä…

Lähteet:

Laprovincia.es, Elpais.com, Elmundo.com, Rtve.es, Diariosur.es, Malagahoy.es, Ampparit.com

Espanjan tv-kanavien uutislähetykset.

Teksti: M. Aaltonen

Huom. Uutiskatsauksissa olevat materiaalit ovat tulkinnallisia ja niissä esiintyy usein virheitä. Tämä johtuu siitä, ettei espanjalaisella journalistisella käytännöllä ole samanlaista todentamisen käytäntöä kuin Suomessa. Näin ollen osa espanjalaisista uutisista saattaakin olla puhtaasti spekulatiivisia, jotka on kirjoitettu faktuaalisen tiedon ja uutisen muotoon. Lisäksi käännösvaiheessa saattaa tapahtua merkitysten muuttumista, joten suhtaudu uutiskatsauksissa esitettyyn ”tietoon” varauksella.

Mitä pidit jutusta?
+1
5
+1
0
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0

Kolumnit

Viikon kysymys

Jos kunnallisvaalit pidettäisiin nyt, minkä puolueen ehdokasta äänestäisit?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa