Lukuaika: Costco tulee Aurinkorannikolle – erikoinen jenkkiketju myy megahalvalla vain jäsenilleen

Costco tulee Aurinkorannikolle – erikoinen jenkkiketju myy megahalvalla vain jäsenilleen

Jättihalpa Costco avautuu Málagaan Espanjan Aurinkorannikolle. Katso tästä esimerkkitarjoukset Costcon hinnoista!

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Costco on maailmanlaajuinen noutotukkuketju, joka myy tuttujakin merkkituotteita erittäin halvalla. Ostaminen vaatii vuosijäsenyyden.

Yksi maailman suurimmista kauppaketjuista, amerikkalainen Costco avaa suurmyymälänsä Málagassa vuonna 2026.

Kyse on Costcon ensimmäisestä myymälästä Espanjan Aurinkorannikolla. Se on tulossa Málagan Nostrum-ostoskeskukseen, johon kaavaillaan mittavaa remonttia ja uudistusta. Keskuksen elokuvateatterit aiotaan siirtää uuteen paikkaan, ja niiden tilalle rakennetaan Costcon jättimäinen halpahalli.

Costcon investoinnin hinta on noin 24 miljoonaa euroa. Myymäläkiinteistön kokonaispinta-ala on 14.460 neliömetriä. Rakennus käsittää kellarin sekä kaksi myymäläkerrosta. Pihalla on pysäköintipaikat 640 ajoneuvolle.

Samanaikaisesti on tarkoitus käynnistää Costcon huoltoaseman rakentaminen, joka odottaa vielä kaupungin viimeistä hyväksyntää toukokuussa.

- Mainos -

Voit katsoa videon siitä, miltä Costco-hallimyymälän sisällä näyttää, tämän artikkelin lopusta.

Málagan Costco rakentuu tänne Nostrum-ostoskeskuksen alueelle vuoteen 2026 mennessä.
Kolme isoa pulloa Aussien laatushampoota 8,99 euron yhteishintaan… Tässä esimerkkejä Costcon hygieniatarjouksista toukokuussa 2024.

Vuosijäsenyys maksaa 36 euroa

Costco on perustettu vuonna 1983 Yhdysvaltojen Seattlessa. Se on suunnattu sekä tukku- että vähittäisasiakkaille. Yrityksen pääkohderyhmiä ovat pienet ja keskisuuret yritykset ja suuret lapsiperheet, ja asiointi Costcon varastomyymälässä vaatii jäsenyyden.

Costcon myymälään ei siis pääse kävelemään edes sisään ilman jäsenkorttia, joka tarkistetaan ovella. Yksityishenkilöltä vuosittainen jäsenmaksu on tätä nykyä 36 euroa ja yrityksiltä (ja toiminimiltä) 30 euroa. Yritys vakuuttaa, että jäsenyys antaa pääsyn ”parhaisiin tuotteisiin markkinahintaa selvästi alhaisemmalla hinnalla”.

Málagan myymälä on Espanjan kuudes Costco

Espanjassa Costcolla on tällä hetkellä viisi myymälää: kaksi Madridissa, yksi Zaragozassa, yksi Bilbaossa ja yksi Andalusian Sevillassa. Málagan lisäksi uusia Costco-myymälöitä on suunnitteilla myös Valenciaan ja Asturiaan.

Costco on maailman toiseksi suurin vähittäismyyntikauppaketju Walmartin jälkeen. Sillä on 877 myymälää ympäri maailman: 604 USA:ssa, 108 Kanadassa, 40 Meksikossa, 33 Japanissa, 29 Isossa-Britanniassa, 18 Etelä-Koreassa, 15 Australiassa, 14 Taiwanissa, kuusi Kiinassa, viisi Espanjassa, kaksi Ranskassa ja yksi Islannissa, Ruotsissa ja Uudessa-Seelannissa.

Suomessa Costcota ei ole.

Tässä esimerkiksi Costcon ruokatarjouksia toukokuussa 2024. Iso 1,1 kilon perhepakkaus Alpen-mysliä 6,39 euroa…

Tiukka kulukuri on halpojen hintojen salaisuus

Málagan Costcossa asiakkaat voivat saada laajan valikoiman tuotteita: makeisia, kodinkoneita, televisioita, auton varaosia, renkaita, leluja, elektronisia laitteita, urheilutarvikkeita, koruja, kelloja, kameroita, audiovisuaalisia laitteita, kirjoja, kotitaloustuotteita, terveydenhoitoa, kauneudenhoitoa, huonekaluja, toimisto- ja kotitarvikkeita ja paljon muuta.

Costco ja muut vastaavat warehouse clubit pyrkivät kustannusten karsimiseen kaikessa mahdollisessa: varastomyymälät sijaitsevat isoissa halleissa, henkilökuntaa on minimimäärä, sähköä säästetään muun muassa kattoikkunoiden avulla, tavarat ovat noutovarastossa kuljetuslavoilla eikä mitään pakkaus- tai kuljetuspalveluja tarjota.

Costco teki viime vuonna liikevoittoa 6 miljardia

- Mainos -

Elintarvikkeet ovat saatavilla isoissa tukku- tai suurtalouspakkauksissa, ja mainontaa käytetään useimmiten vain uuden myymälän avauksen yhteydessä.

Costco myy kaikkea elintarvikkeista vaatteisiin. Tässä esimerkkejä tarjoushinnoista toukokuussa 2024. 10 parin paketti Puman urheilusukkia lapsille 12,99 euroa…

Costcon oma merkki elintarvikkeissa on Kirkland Signature. 

Vuonna 2023 Costcon liikevaihto oli 242 miljardia dollaria ja liikevoitto peräti 6,2 miljardia dollaria. Ei ihme, että sitä kutsutaan rahantekokoneeksi.

Jäseniä maailmanlaajuisella noutotukkuyrityksellä on 132 miljoonaa ja henkilökuntaa 316.000.

Lyhyt videokierros Costcon hallimyymälässä USA:ssa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *