Blossom – makujen ja visuaalisten kokemusten juhlaa Málagassa

 

Vanhan kaupungin ytimessä Málagan jylhän katedraalin välittömässä läheisyydessä sijaitsee Blossom -niminen gastrobaari. Sitä luotsaa moneen kertaan kansainvälisissä kokkikilpailuissa palkittu argentiinalaistaustainen keittiömestari Emi Schobert.

Ingressissä mainitut luovuus ja mielikuvituksellisuus pääsevät Schobertin keittiössä villisti valloilleen. Epäsäännöllisen säännöllisesti vaihtuva lista ei ole pitkä, siinä on 6-8 ruokalajia ja pari jälkiruokaa. Kaikki annokset soveltuvat mainiosti jaettaviksi, joten esimerkiksi neljän hengen porukalla on kätevää maistaa kaikki listan antimet.

Blossomin sisäänkäyntiä koristaa näyttävä valokranssi.

Sopivia annoksia jaettavaksi

Meidän testiryhmämme koostui kahdesta hyvän ruoan ystävästä. Me nautimme listalta viisi erilaista annosta.

- Mainos -

Aloitimme perulaistyyppisellä chevichellä. Kuten Blossomissa aina, tässäkin annoksessa kala vaihtuu aina saatavuuden mukaan. Tällä kertaa cheviche oli tehty merluzasta, eli kummeliturskasta. Chevichen perusmaut tulevat kalan marinointiliemestä. Tällä kertaa tämä leche de tigre oli maustettu pikantin tuliseksi. Tulisuus oli herkullista, mutta se peitti hieman raakakypsytetyn kalan herkkää makua.

Ceviche päivän kalasta on erinomainen aloitus aterialle.

Seuraavaksi maistelimme grillattua avokadoa, graavilohta ja etikkakurkkuja. Kastikkeena annoksessa oli sitruunaista hapankermaa ja kruununa päällä tuoretta, voimakkaan makuista tilliä. Annosta syödessä tuli väistämättä mieleen, että myös argentiinalainen keittiömestari on saanut vaikutteita skandinaavisesta keittiöstä. Annoksessa oli erilaisia makuja yhdistelty luovasti ja maukkaasti.

Meille skandeille tuttuja makuja. Graavia lohta ja mummonkurkkuja.

Parsa ja paahdetut kampasimpukat olivat visuaalisesti illan kaunen annos. Värien ja muotojen sinfonia, jonka kruunasi violetti koristekukka. Myös maku oli kohdillaan. Varsinkin parsaan oli jollain kokin maagisella kosketuksella saatu ennenkokematon syvä maku.

Kampasimpukat ja parsa on visuaalisesti ja makujen suhteen huippuannos.

Häränhäntä vaikutti listalta luettuna melko perinteiseltä appeelta. Perinteitä oli hyvällä tapaa noudatettu, mutta keittiömestari ei ollut jäänyt vanhojen kaavojen vangiksi. Annoksen liha oli häränhäntää parhaimmillaan, mureaa ja voimakkaan makuista. Luovuus ja annoksen omaleimaisuus tuli esiin lisukkeissa. Perunamuusi oli maustettu tryffelillä ja annokseen oli lisätty sopivasti vihreää pestoa. Vain rohkea ja näkemyksellinen kokki uskaltaa yhdistellä tällaisia raaka-aineita. Suussa sulavan herkullinen annos.

Häränhäntää luovasti laitettuna.

Kaikki oli ollut tähän saakka erinomaista, mutta kuten laulussa sanotaan, the best is yet to come. Viimeisenä annoksena nautimme hanhen maksaa (foie grass) paahdettujen päärynöiden ja sipulin kera. Kolme yksinkertaista raaka-ainetta, sekaan huippukokin salaista taikalientä ja täydellinen annos on valmis. Eipä paremmasta väliä.

Päärynä, sipuli ja hanhenmaksa. Erikoinen, mutta täydellinen yhdistelmä.

Näyttäviä yksityiskohtia

Blossom on todella pieni ravintola. Sisään ei käytännössä mahdu kuin neljä asiakasta, koko ruokailu on keskittynyt ulkoterassille. Siinäkään ei paikkoja ole kuin parille kymmenelle ihmiselle. Sisätilasta suurimman osan vie keittiö, joka silti on hämmentävän pieni. Sinne ei Emi Schobertin lisäksi todellakaan mahdu yhtään apukokkia tai kylmäkköä. Se takaa sen, että kaikki ruoka on itse mastercheffin tekemää.

Blossomin visuaaliset ratkaisut ovat yksinkertaisen kauniita. Oven yläpuolelle on tehty kaunis valokranssi, joka pimeällä näkyy kauas ja herättää huomion. Myös ravintolan nimi on kirjoitettu seinään tyylikkäästi valaistuna.

Myös ruokien esillepanoon on kiinnitetty huomiota. Ruoka tarjoillaan kukin omanlaisestaan astiasta ja annokset ovat huolellisesti aseteltuja. Kukkia ja muita koristeita käytetään hillityn tyylikkäästi, ruokien herkullisuutta korostamaan.

- Mainos -

Blossomin palvelu on ystävällistä, rentoa ja henkilökohtaista. Nuori henkilökunta on pukeutunut rennosti farkkuihin ja t-paitoihin, kaikki pönöttäminen ja turha jäykkyys loistaa poissaolollaan.

Blossomin henkilökunta on nuorekasta ja rentoa.

Jos jotain arvosteltavaa pitää löytää, se on viinilistan suppeus. Tarjolla on esimerkiksi vain kaksi valkoviiniä, molemmat Ruedan alueen verdejo viinejä. Valitsemamme viini oli mainio, mutta näin hyvien ja erilaisten ruokien kanssa olisi kiva kokeilla viinin ja ruoan pyhää liittoa erilaisilla yhdistelmillä.

Kyseessä on pieni ravintola, joka on jo saavuttanut hyvän maineen. Siksi pöytävaraus on lähes välttämätön, pöydät täyttyvät takuuvarmasti joka ilta. Lisätietoja blossomista ja pöytävarauslomake löytyvät täältä: BLOSSOM – Gastrobar (blossommalaga.com)

Blossomin lista on melko lyhyt, sitä uusitaan usein.

Antti & Tuisku Pekkarinen

 

Linkkejä muihin artikkeleihin, jotka käsittelevät Málagan kaupungissa sijaitsevia gastrobaareja:

https://fuengirola.fi/gastronauta-malaga-hyva-ruoka-iloinen-asia/

https://fuengirola.fi/herkkuloyto-malagassa/

- Mainos -

https://fuengirola.fi/buenavista-malaga-gastrobaarien-uusin-helmi/

https://fuengirola.fi/la-luz-de-candela-ranskalaista-gastronomiaa-malagassa/

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä kesässä on parasta?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...