Lukuaika: La Luz de Candela, Málaga – Ranskalaista gastronomiaa

La Luz de Candela, Málaga – Ranskalaista gastronomiaa

Trip advisorin kärkisijoilla Málagan ravintoloissa on jo pitkään keikkunut ranskalasityyppinen La Luz de Candela. Päätimme ottaa selvää, onko kyseessä pientä piperrystä tekevä hienosteleva salonki vai rehtiä ranskalaista maalaisruokaa tarjoava taverna. Kumpikaan määritelmistä ei osu kohdalleen, paikka on jotain siltä väliltä, positiivisessa mielessä.

Menimme La Luz de Candelaan lauantaina lounasaikaan. Olimme tehneet pöytävarauksen ennakkoon, joskin sinä lauantaina lounaalle olisi mahtunut ilman ennakkoilmoittautumistakin. La Luz de Candela on profiloitunut enemmän iltaruokailuun, toki lounaskin on suosittu.

Meidät otti vastaan ystävällinen omistaja Mathen, joka on veljensä kanssa pyörittänyt ravintolaa noin kolme vuotta. Hän esitteli meille hyvin auliisti ruokalistan ja kertoi vielä päivän erikoisuuksista listan ulkopuolelta.

Kaikki sekä listalla, että sen ulkopuolella vaikutti niin herkulliselta, että päädyimme Mathenin suosittelemina ottamaan annoksista pienempiä versioita ja vieläpä niin, että jaoimme kaikki annoksen kahteen pekkaan. Se oli erinomainen ratkaisu, pääsimme maistamaan runsaasti erilaisia makuja.

Sipulikeittoa ja kampasimpukkaa

- Mainos -
Kampasimpukka tomaatti fonduen ja greippi confitin kera hipoo täydellisyyttä.

Aloitimme sipulikeitolla, joka oli tällä kertaa kermainen. Kerma pehmensi maun mukavasti ja mukaan oli saatu myös tuoreita yrttejä. Erilainen, vaan erinomainen sipulikeitto. Sopan jälkeen oli salaatin vuoro. Värikkään salaattipedin alla oli maukkaaksi marinoitua raakakypsennettyä lohta. Mausteena salaatissa oli sahramia, ei hienonnettuna vaan pelkästään kuivattuna. Raikas ja miellyttävä salaatti.

Sitten päästiin todella ranskalaisten makujen pariin. Brandyssa ja tomaattimehussa kypsennetty rapu-perunamuhennos oli mielenkiintoinen. Se oli rakenteeltaan mukava, jokin maku olisi saanut nousta hieman enemmän esiin. Hyvää tämäkin oli, mutta ehkä hieman luonteeton maultaan.

Sienirisoton maut olivat enemmän kuin kohdillaan.
Rapuruokaa ranskalaisittain. Kypsennyksessä käytetty tomaatimehua ja brandyä.
Salaattipedin alta löytyy herkullisesti marinoitua lohta.

Seuraavina annoksina tulikin täyden kympin arvoisia herkkuja. Ensin kampasimpukka, joka oli tomaattikastikkeen päällä ja lisämakuna oli greipin kuoresta valmistettu kirpakka confit. Tuoreet oreganon lehdet kruunasivat simpukan. Yksi ehdottomasti parhaista maistamistani kampasimpukoista.  Nämä olivat niin hyviä, että aterian päätteeksi tilasimme molemmille vielä yhdet kampasimpukat lisää.

Sitten oli sienirisoton vuoro. Syviä makuja, hienostuneesti maustettu, kerrassaan herkullinen risotto. Valmistuksessa ei varmasti oltu säästelty valkoviiniä ja voita, niin hyvää risotto oli. Loppuun ennen erinomaisia kahveja söimme vielä juustolautasen. Yllättävää oli, että kaikki lautasen juustot oli tehty vuohen maidosta. Yllätys kääntyi positiivisen puolelle, niin maukkaita juustot olivat.

Juustolautasella kaikki juustot olivat vuohenjuustoa. Maut ja rakenne olivat monipuolisia.

Salmiakkikossua ranskalaisittain

Laskua tilatessa tuli todellinen yllätys. Kun juttelimme ja ravintoloitsijalle selvisi, että olemme Suomesta, hän pyysi odottamaan hetkisen. Sitten hän tuli chupito lasin kanssa, jossa oli tummaa juomaa. Ravintoloitsija arveli meidän tunnistavan aineen. Tuoksu oli häiritsevän tuttu, mutta vieras ympäristö ei soittanut kelloa. Vasta maistamalla tajusin, että kyseessä on ehta salmiakkikossu.

Ravintoloitsija Mathen kertoi, että naapuriravintolassa oli aiemmin töissä suomalainen kokki, joka esitteli juoman hänelle. Salmari on kuulemma erittäin arvostettu jälkkärisnapsi  ja käyttääpä Mathen sitä joskus jopa lohen marinointiin. Hauska yksityiskohta saada salmiakkikossua ranskalaisessa ravintolassa Espanjan Málagassa.

La Luz de Candela ei ole edullisimmasta päästä oleva ravintola. Meidän kahden hengen lounaamme joka sisälsi kahvit ja muutaman lasin viiniä maksoi 74 euroa. Toisaalta tilailimme aika huolettomasti ja esimerkiksi kampasimpukoiden lisätilaus nosti hintaa kympillä. Kyllä kaikki oli hintansa arvoista, mutta tänne mennessä kannattaa unohtaa pihtaaminen.

- Mainos -

Ravintola sijaitsee Málagan vanhan kaupungin pohjoislaidalla osoitteessa Calle dos Aceras 18. Suosittelen puhelimen karttatoiminnon käyttöä, paperikartan kanssa voi tulla vaikeuksia.

Antti Pekkarinen

Alla linkit pariin muuhun kivaan ruokapaikkaan Málagassa.

https://fuengirola.fi/herkkuloyto-malagassa/

https://fuengirola.fi/gastronauta-malaga-hyva-ruoka-iloinen-asia/

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...