Lukuaika: Lievää nousua tartuntaluvuissa, rajoitusten purkua siirrettiin

Lievää nousua tartuntaluvuissa, rajoitusten purkua siirrettiin

 

Viime päivinä havaittujen koronavirustapausten lievä lisääntyminen on muuttanut Andalucían strategiaa rajoitusten purkamisen aikataulusta.

Aluehallintoa neuvova asiantuntijakomitea päätti pitää voimassa nykyiset toimenpiteet ja lykätä rajoitusten purkua analysoituaan viimeisimmät luvut tiistai-iltana pidetyssä kokouksessa. Nykyisten rajoitusten mukaan esimerkiksi ravintolat sulkevat ovensa klo 24, yökerhot saavat tietyin varauksin olla auki klo 02:een. Ravintolapöydissä saa sisätiloissa istua enintään 8 henkilöä ja ulkona 10.

Tartuntalukujen kasvun vuoksi ryhmä kertoi tehneensä päätöksensä ”varovaisuusperiaatteen” perusteella. Tapahtumapaikoilla, tapahtumissa ja yleisissä kokoontumisissa rajoitukset pysyvät ennallaan.

- Mainos -

Asiantuntijakomitean kokousta johti etänä Andalusian presidentti Juanma Moreno kotoaan käsin. Moreno on karanteenissa, koska hänellä todettiin koronatartunta viime  viikolla.

Asiantuntijakomiten päätös höllentämisen lykkäämisestä on voimassa vähintään kaksi viikkoa. Komitea kokoontuu silloin seuraavan kerran analysoimaan tilannetta.

Andalucían keskimääräinen 14 päivän kumulatiivinen tartuntamäärä on kasvanut tasaisesti viime viikon aikana ja se oli tiistaina 176 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Alhaisin ilmaantuvusluku on tällä hetkellä Almeriassa (77) ja toiseksi alhainen Málagan provinssissa (138). Aurinkorannikko kuuluu Málagan provinssiin. Esimerkiksi Granadassa ja Sevillassa ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä yli 200.

Käyrä on alkanut jälleen nousta viikkojen laskusuuntauksen jälkeen. Tästä syystä viranomaiset haluavat ottaa varman päälle, eivätkä halua toteuttaa aiemmin suunniteltua nopeutettua rajoitusten purkua.

Tilanne ei ole mitenkään hälyttävä. Esimerkiksi sairaalakapasiteettia on Andalusiassa tällä hetkellä riittävästi. Rokotusten positiiviset vaikutukset näkyvät erityisesti vanhemmissa ikäryhmissä.

Malagan maakunnassa 85 prosenttia yli 50-vuotiaasta väestöstä on saanut vähintään yhden annoksen koronavirusrokotetta. Alle 50-vuotiaiden massarokotukset Andalusiassa käynnistyvät jo tällä viikolla.

 

- Mainos -

Lähde: diariosur.es

 

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...