Lukuaika: Buenavista, Málaga – Gastrobaarien uusin helmi

Buenavista, Málaga – Gastrobaarien uusin helmi

Málaga on ihana ravintolakaupunki. Jälleen tuli testattua uusi, helmikuussa avattu Buenavista Gastrobar & Tapas -niminen pieni, luova ravintola. Modernit, eri keittiöitä yhdistelevät, kohtuuhintaiset pienet ravintolat ovat vahvassa nosteessa kaupungin ravintolascenessä.

Buenavista tarkoittaa yleisesti hyvää näkymää. Nimi on joko vitsi tai sitten sillä tarkoitetaan ravintolan sisustusta ja kaunista annosasettelua. Ovelta näkymä on suoraan parin metrin päässä olevaan betoniseinään.  Ravintola sijaitsee kapealla syrjäisellä kujalla, sen etsimisessä kannattaa käyttää hyviä karttoja. Etsiä se kannattaa, tarjolla on laadukas ja monipuolinen makumaailma.

Ruotsalainen kokki

Marco Silvan Lindblom on äitinsä puolesta ruotsalainen. Hän kävi koulunsa Umeåssa, eli ruotsi sujuu kielenä mainiosti.

Näin pohjoismaalaisittain mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että toinen ravintolan perustajista on puoliksi ruotsalainen Marco Silvan Lindblom. Mikäli ruotsi sujuu espanjaa paremmin, Marcon kanssa voi ruoasta jutella länsinaapurin kielellä. Lindblom opiskeli kokiksi Umeåssa, lähti sitten maailmalle työskennellen Sydneyssä, Barcelonassa, San Sebastianissa ja myös keittiömestarina Tukholman legendaarisessa Oopperakellarissa.

Toinen perustaja on kotoisin Marbellasta, missä hän aloitti opintonsa. Myöhemmin suoritti korkeimman tason kokkiopinnot Lontoon kuuluisassa Westminster Kingsway collegessa. Palattuaan Espanjaan Molina työskenteli maan arvostetuimmissa ravintoloissa. Buenavistan perustajilla on erilainen tausta, mikä antaa hyvän pohjan monipuoliselle keittiölle.

- Mainos -

-Ideamme on käyttää paikallisia raaka-aineita ja soveltaa niitä erilaisiin tekniikoihin ja ruokalajeihin. Vivahteita löytyy lähes jokaiselta maailman kolkalta, Lindblom kertoo.

 

Kimpparuokaa

Meitä oli testiryhmänä paikalle neljä henkilöä. Maistelimme yhteensä yli kymmentä eri annosta ja päälle vielä upeaa jälkiruokavalikoimaa. Kaikki ruokalajit olivat hyviä, poimitaan tähän muutama kohokohta. Kaikki annokset kannattaa jakaa, näin pääsee maistelemaan useampia makuja ja vertailemaan kokemuksia.

Vaikutteita on kaikkialta maailmasta. Tässä tartarissa japanilainen keittiö on ollut innoittajana.

Tonnikala-avokado-tartar tuli pöytään pyöreänä kakkuna. Avokadot pohjalla ja tonnikala päällä. Tämä japanilaisvaikutteinen ruoka oli yksi illan kohokohdista. Annoksen raikkaus ja puhtaat maut erottuivat hienosti. Artisokka confit parmesanjuuston kera vei aivan erityyppiseen makumaailmaan. Huolella hillotut artisokat olivat yllättävän vahvan makuisia ja parmesanlastut korostivat makua hienosti.

Artisokka oli yhdessä vuohenjuuston kanssa täytteenä myös raviolissa. Vuohenjuuston sopiva suolaisuus ja ”puraisu” teki tästäkin annoksesta mitä parhaan. Tuoreen parsan kanssa yhdisteltiin näppärästi japanilaista ja espanjalaista perinnettä. Parsa oli valmistettu tempura-menetelmällä (kevyesti leivitetty, friteerattu) ja sen kanssa tarjoiltiin pistoa, eli eräänlaista espanjalaista kasvisratatouillea.

Kun on kerran ruotsalainen kokki, täytyyhän silloin maistaa myös talon lohta. Lohi oli nopeasti paistettu ja se tarjoiltiin paahdetun munakoison ja punajuuren kera. Annoksen kruunasi maut esille nostava dashi-liemi. Ankanrinta oli saanut kylkeensä bataatti-inkivääripureen ja itämaisen kastikkeen. Mielenkiintoinen yhdistelmä, jossa maut täydensivät hienosti toisiaan.

 

- Mainos -

Maailman paras jälkkäri

Maistuvia jälkiruokia. Juustokakku on lajissaan maailman paras.

 

Kun emme osanneet tehdä päätöstä jälkiruokien suhteen, keittiömestari Lindblom ehdotti surtidoa, eli pikku annos kaikkia jälkkäreitä. Se oli mainio ratkaisu, suklaafondant, valkosuklaamousse, kahvihyydyke ja kaikki muut olivat viedä kielen mennessään.

Yksi jälkiruoka nousi kuitenkin ylitse muiden. Se oli talon oma juustokakku. Se oli leivottu ihan oikean Manchego -juuston kanssa ja maku oli taivaita hipova. Aina joskus, joskin harvoin tietää syöneensä jotain, mikä on maailman parasta. Buenavista juustokakku on sitä.

 

Buenavista Gastrobar y Tapas on ravintola, jossa asiakas tietää mitä saa. Koko henkilökunta on perehdytetty tarkasti ruokalistaan ja valmistustavat kerrotaan asiakkaalle. Mikäli lisäkysymyksiä ruoasta ilmenee, tarjoilijat noutavat kokin paikalle ja hän kertoo perusteellisesti kaiken. Palvelu on ystävällistä ja rentoa, samoin kuin ravintolan inspiroiva sisustus.

Buenavistan sisustus on tyylikästä. Siinä on havaittavissa jopa skandinavisia piirteitä. Liekkö toisen omistajan ruotsalaistausta vaikuttanut asiaan.
Buenavista Gastrobar & Tapas löytyy pieneltä kujalta Málagan vanhan kaupungin pohjoisreunalta.

 

Lisää Málagan ravintolavinkkejä.

- Mainos -

Tässä mainio Gastronauta: https://fuengirola.fi/gastronauta-malaga-hyva-ruoka-iloinen-asia/

Tässä ihana perheravintola La Barra de Zapata: https://fuengirola.fi/herkkuloyto-malagassa/

Ja ranskalaista eleganssia La Luz de Candela:  https://fuengirola.fi/la-luz-de-candela-ranskalaista-gastronomiaa-malagassa/

Antti Pekkarinen

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...