Pähkinät 30/23

1. Koska virvoitusjuomapullojen muovikorkit pitää viimeistään roikkua pullon kyljessä?

2. Kuinka monta prosenttia Suomen koirakannasta on ilmoitettu Ruokaviraston koirarekisteriin?

3. Montako metriä pitkä on Suomen pisin täysähköinen rekka-auto vaunuineen?

4. Kuka keksi entisen puolustusministerin Antti Kaikkosen pojalle nimen?

- Mainos -

5. Mitä tarkoittaa, kun Israelin armeija ”koputtaa kattoon” ennen todellista ohjushyökkäystä?

6. Mikä Pohjois-Pohjanmaan kunta jakaa rajan Venäjän kanssa?

7. Kuinka monta kuntaa Suomesta löytyy?

8. Millä nimellä Philadelphia-juuston halpisversio tunnetaan Uruguayssa?

9. Kuka näyttelijä tunnetaan fraasistaan ”alright, alright, alright”?

10. Mitä tarkoitti aikoinaan hammasraha?

Vastaukset kuvan jälkeen.

- Mainos -

1. Ensi vuoden heinäkuun alussa

Vuonna 2021 säädetyn EU-direktiivin mukaan kierrekorkit ovat jatkossa kiinni pullon suulla tai ne korvataan saranakorkilla. Suomessa irtokorkit eivät ole olleet ongelma, mutta Etelä-Euroopan rannoilta niitä löytyy runsaasti.

2. Noin kymmenen prosenttia

Suomessa on arviolta 800.000 koiraa, joista vasta noin 80.000 turrea on ilmoitettu Ruokaviraston ylläpitämään koirarekisteriin. Koiran omistajilla tulee vielä kiire, sillä ilmoitus on tehtävä vuoden loppuun mennessä.

3. 33 metriä

DB Schenkerin hankkiman Volvo FH Electric -vetoauton perässä kulkee kaksi puoliperävaunua. Yhdistelmäajoneuvon paino voi olla jopa 68 tonnia. Kuudella akulla varustetun auton pitäisi pystyä ajamaan yhdellä latauksella Vantaalta Lempäälään.

4. Kruununprinsessa Victoria

Entinen puolustusministeri Antti Kaikkonen oli työmatkalla Ruotsissa, jossa hänet oli plaseerattu kruununprinsessa Victorian viereen. Heille tuli puhetta perheenlisäyksestä, jolloin Vickan ehdotti nuoremman pojan nimeksi Anton. Se meni läpi myös Kaikkosen vaimolle Jannika Kaikkoselle.

- Mainos -

5. He ampuvat ensin varoitukseksi pienen räjähteen

”Kattojen koputtelulla” Israelin armeijan on tarkoitus varmistaa, että ihmiset ehtisivät turvaan ennen massiivista hyökkäystä, jolloin siviiliuhrien määrä pysyisi pienenä. Pienen räjähteen ohella armeija on välillä ilmoittanut hyökkäyksestä puhelinsoitolla.

6. Kuusamo

Vuonna 1868 perustettu Kuusamo sijaitsee Koillismaalla, mutta kuuluu Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan. Kuusamosta tuli kaupunki vuonna 2000. Kaupungissa sijaitsee myös lentokenttä. Asukkaita siellä on noin 15.000.

7. 309

Suomen kunnissa asuu keskimäärin 5.500 asukasta kuten esimerkiksi Mäntyharjulla. Niiden keskimääräinen pinta-ala on noin 600 neliökilometriä kuten Toholampi. Pinta-alaltaan Suomen suurin kunta on Inari ja pienin Kauniainen, jossa ei ole muuten yhtään mökkiä.

8. Finlandia

Uruguayn Finlandia-juustolla ei ole mitään tekemistä Valion kanssa, vaikka yrityksellä on samanniminen juustosarja Suomen markkinoilla. Urugualainen Finlandia tuli yllätyksenä Valion johdolle muutama vuosi sitten. Valion tuotesuoja ei yllä Etelä-Amerikkaan asti.

9. Matthew McConaughey

Näyttelijä käytti fraasia ensimmäisen kerran elokuvassa Surutta? Sekaisin vuonna 1993. Sen jälkeen hän on käyttänyt sitä niin usein, että tv-haastatteluissa ja palkinnonjakotilaisuuksissa kuten Oscar-voiton yhteydessä hänen on vain lausuttava nuo maagiset kolme sanaa Texasin murteella.

10. Äidille synnytyksen jälkeen maksettu lahja

Tänä päivänä monet äidit saavat lahjansa etukäteen babyshowerin yhteydessä. Valtio taas lahjoittaa äidille äitiyspakkauksen. Sen voi myös ottaa rahana. Valtion rahalahja, 170 euroa, on vapautettu verosta.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mitä teet juhannuksena?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...