Lukuaika: Apina karkasi Gibraltarilta Espanjaan – poliisit jahtasivat kaksi päivää

Apina karkasi Gibraltarilta Espanjaan – poliisit jahtasivat kaksi päivää

Berberiapina ylitti valtakunnanrajan ja aiheutti eläinjahdin eteläisessä Espanjassa.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Gibraltarilta karannut berberiapina. Kuvakaappaus Youtube-videolta.

Yksi Gibraltarin tunnetuimmista matkailuhahmoista on magotti eli berberiapina (Macaca sylvanus), joita vilistää satamäärin The Rockiksi kutsutulla Gibraltarinvuorella. Se kuuluu makakien sukuun.

Iso-Britannialle kuuluva Gibraltar on monelle Aurinkorannikon suomalaisellekin tuttu vierailukohde. Fuengirolasta sinne on matkaa noin 1,5 tunnin ajomatkan verran.

Lue myös: Poliisit pelastivat pikkuapinan kallioloukusta – surullinen päätös

Berberiapinoita elelee vuoren rinteillä kolmisensataa yksilöä, mutta toisinaan ne hakeutuvat myös alhaalla sijaitsevan kaupungin keskustaan hakemaan ruokaa ja ällistyttämään turisteja.

- Mainos -

Apinan ulkomaanmatka herätti irvailijat ja poliisit

Sunnuntaina yksi apinoista lähti livohkaan pidemmälle ja ylitti rajan Espanjan puolelle La Linea de la Concepciónin rajakaupunkiin. Apinan ulkomaanmatka herätti viranomaisten huomion, ja luvatta rajan ylittänyttä eläintä jahdattiin parin päivän ajan poliisivoimin.

Vajaan 7-vuotiaan apinan karkumatkasta julkaistiin somessa lukuisia videoita ja myös irvailu-meemejä, joissa vitsailtiin esimerkiksi brexitistä…

Innokas apina kiipeili Espanjan puolella asuintalojen katoilla ja loikki myös kahden peruskoulun pihoilla paikallisia koululaisia villitsemässä.

Apina pääsi turvallisesti takaisin kotivuorelle

Espanjalaispoliisit saivat lopulta napattua berberikarkulaisen kiinni tiistai-iltapäivänä (6.2.) ja eläin palautettiin Gibraltarin puolelle, missä se pidettin illan ajan terveystarkkailussa varmuuden vuoksi.

Viranomaisten mukaan apina voi hyvin ja loikkii taas sukulaistensa seassa Gibraltarinvuorella.

KATSO uutisvideo apinan karkumatkasta:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *