Lukuaika: Nyt sataa! Karlotta-myrsky iskee Aurinkorannikolle – katso, milloin kastut

Nyt sataa! Karlotta-myrsky iskee Aurinkorannikolle – katso, milloin kastut

Atlantilta Aurinkorannikolle ulottuva matalapaine tuo rankkasadetta ja tuulia tullessaan.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Sateenvarjolle on käyttöä etenkin perjantaina.

Kauan odotettu ja toivuttu rankkasade saapuu Espanjan Aurinkorannikolle perjantain vastaisena yönä.

Karlotta-nimellä kulkeva myrsky tuo radikaalin muutoksen lempeän lämpöiseen talvisäähän, josta Fuengirolan seudulla on saatu nauttia viime päivinä. Alkuviikosta elohopea kohosi jopa 23 asteeseen, aurinko porotti poutaiselta taivaalta ja tunnelma oli suorastaan keväinen.

Nyt Atlantilta saapuva matalapaineen keskus heittää sään kertaheitolla märäksi ja tuuliseksi.

Myrsky on sen verran raju, että Espanjan valtion ilmatieteen laitos (Aemet) on antanut poikkeuksellisen säävaroituksen jo keskiviikosta alkaen osaan maahan. Ennuste viittaa voimakkaisiin tuulenpuuskiin, myrskyyn merialueilla, alhaisempiin lämpötiloihin ja laajaan sateeseen koko Espanjassa lähipäivinä, Andalusia mukaan lukien.

- Mainos -

Eikä Málagan maakunta – johon Aurinkorannikko kuuluu – jää tämän myrskyn ulkopuolelle. Tämän hetkisellä säämallilla Aemet ennustaa etenkin perjantaille sangen runsasta sademäärää, josta olisi hyötyä erityisesti kuivuudesta kärsiville Málagalle ja Cádizille.

Aurinkorannikolle sekä Cadiziin ennustetaan perjantaille 7.2. runsasta sadetta ja tuulta. Ilmatieteen laitos Aemet on antanut valtaosaan Andalusiaan keltaisen varoituksen poikkeussäästä.

Saadaanko vettä tekoaltaaseen?

Málagan ja Cadizin väliseelle alueelle ja aina Huelvaan saakka on annettu keltainen varoitus rankkasateesta alkaen torstaina keskiyöstä perjantaihin. Varoitus on voimassa perjantai-iltaan kello 21 asti.

Keltainen säävaroitus perjantai-iltaan asti Aemet

Málagan maakuntaan ennustetaan 15 millimetrin sademäärää, mutta esimerkiksi Rondaan ja Guadalhorcen laaksoon jo 40-50 mm:n sademäärää. Lämpötila on noin 15-17 astetta.

Toiveita on myös, että rankkasadetta saadaan tärkeään La Concepciónin tekoaltaaseen Marbellassa. Kuivuuden takia altaassa on vesivarantoa vain 22,7 prosenttia sen täydestä kapasiteetista. Allas tuottaa vettä laajoille alueille Aurinkorannikolla.

Viikonloppuna poutaantuu

Lauantaina Karlottaa hiipii pois ja päivästä on tulossa aurinkoinen ja kuiva. Lämpötila kohoaa liki 20 asteeseen.

Sunnuntaille ja maanantaille sateen mahdollisuus taas kasvaa, 45-55 prosenttiin. Elohopea pysyttelee 20 asteen tietämillä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *