Matkailu Uutiset

Fuengirolan eläintarhassa harvinainen perhetapahtuma

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Fuengirolan Bioparc -eläintarhassa syntyi elokuun alkupuolella orangin poikanen. Orankien perhetapahtuma on yhtaikaa sekä iloinen, yllättävä että merkittävä.

 

Fuengirolan eläintarhan borneonorankiyhteisöön syntyi elokuun 4. päivä uusi jäsen. Suli-niminen naaras synnytti pienokaisen, ja sekä emo että poikanen voivat hyvin.

Sulin tiineys oli toki henkilökunnalla tiedossa, mutta synnytys pääsi silti hieman yllättämään. Hoitajien mukaan kädelliset synnyttävät yleensä yöllä, mutta Suli synnytti pienokaisensa keskellä päivää ja kaiken kansan nähtävillä. Poikanen on ollut syntymästään asti muun lauman mukana vierailijoiden nähtävillä.

Uuden poikasen syntymä on merkittävä myös itse lajin kannalta. Erittäin uhanalaiseksi määritellyn borneonorankin elinvoimaisuutta pyritään vahvistamaan euroopanlaajuisella suojeluohjelmalla, johon myös Fuengirolan Bioparc kuuluu. Nyt syntynyt poikanen on ensimmäinen lajiaan koko suojeluohjelman puitteissa viimeisen 12 kuukauden aikana.

Borneonorankin elintila luonnossa on vakavasti vaarantunut mm. palmuöljyn keräämisen vuoksi. Lisäksi salametsästys ja laiton kauppaa verottavat lajia 2000-4000 yksilön verran joka vuosi. Fuengirolan Bioparc on avaamisestaan vuonna 2001 alkaen osallistunut aktiivisesti lajin suojelu- ja lisääntymisohjelmaan.

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa