maanantai, helmi 26, 2024

Fuengirolan eläintarhassa harvinainen perhetapahtuma

 

Fuengirolan eläintarhan borneonorankiyhteisöön syntyi elokuun 4. päivä uusi jäsen. Suli-niminen naaras synnytti pienokaisen, ja sekä emo että poikanen voivat hyvin.

Sulin tiineys oli toki henkilökunnalla tiedossa, mutta synnytys pääsi silti hieman yllättämään. Hoitajien mukaan kädelliset synnyttävät yleensä yöllä, mutta Suli synnytti pienokaisensa keskellä päivää ja kaiken kansan nähtävillä. Poikanen on ollut syntymästään asti muun lauman mukana vierailijoiden nähtävillä.

Uuden poikasen syntymä on merkittävä myös itse lajin kannalta. Erittäin uhanalaiseksi määritellyn borneonorankin elinvoimaisuutta pyritään vahvistamaan euroopanlaajuisella suojeluohjelmalla, johon myös Fuengirolan Bioparc kuuluu. Nyt syntynyt poikanen on ensimmäinen lajiaan koko suojeluohjelman puitteissa viimeisen 12 kuukauden aikana.

- Mainos -

Borneonorankin elintila luonnossa on vakavasti vaarantunut mm. palmuöljyn keräämisen vuoksi. Lisäksi salametsästys ja laiton kauppaa verottavat lajia 2000-4000 yksilön verran joka vuosi. Fuengirolan Bioparc on avaamisestaan vuonna 2001 alkaen osallistunut aktiivisesti lajin suojelu- ja lisääntymisohjelmaan.

Jaa artikkeli:

Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...