Lukuaika: 78-vuotias Pekka Räisänen pelasi oman ikänsä PAR1 -kisassa

78-vuotias Pekka Räisänen pelasi oman ikänsä PAR1 -kisassa

– Myin yritysteni liiketoiminnan muutama vuosi sitten ja päätin ryhtyä golfammattilaiseksi. Tässä on tulos kovasta työstä eli 78 lyöntiä 78-vuotiaana, Räisänen nauraa.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
3 min lukuaika
Skål! hienolle suoritukselle, Pekka Räisänen kohottaa maljaa.

Pekka Räisäsen uroteko tapahtui Santanan kentällä Mijasissa. Kyseessä oli PAR1:n järjestämä keskiviikkokisa helmikuun seitsemäntenä päivänä.

Hurja alku

– Kierros aloitettiin tuolloin kympiltä. En oikein tajunnutkaan kuinka hyvin ensimmäiset yhdeksän reikää menivät. Olin puolessa välissä lyönyt 37 kertaa, eli takalenkille jäi vielä viisi lyöntiä varastoon, jotta ikäni saisin pelattua.

Peli eteni hyvin ja kun Räisänen tuli 17:n reiän tiille, hän oli edelleen kaksi alle ikänsä vauhdissa. Toiseksi viimeisellä reiällä tuli bogey, joten jännitys tiivistyi viimeiselle reiälle.

– Oikeasti jännitti, kun lähdin lyömään viimeistä avausta. Se onnistui hyvin ja kakkosella pääsin aivan greenin kanttiin. Putti meni siitä viisi metriä pitkäksi, lienenkö puristanut liikaa mailan varresta. Selvitin reiän kuitenkin kolmella putilla ja tavoite oman iän pelaamisesta oli toteutunut, Räisänen iloitsee.

- Mainos -

Räisäsen saavutusta korostaa vielä se, että hän pelasi kierroksen keltaisilta miesten aloituspaikoilta, vaikka säännöt sallisivat hänen ikäisensä pelaavan punaisilta, eli naisten tiiltä.

Harjoitus tekee mestarin

Räisänen vitsailee golfammattilaisuudellaan.

– 36 vuotta piti toimia yrittäjänä, että sai kerättyä tarpeeksi rahaa golfammattilaiseksi ryhtymiseen. Nuoremmilla se menee ihan väärin päin, he pyrkivät ammattilaisiksi, vaikkei ole yhtään rahaa kerättynä.

Räisäsellä on myös selkeä näkemys siitä, miksi hän pystyi pelaamaan yhden elämänsä parhaista golfkierroksista noinkin korkealla iällä.

– Kun tulee ikää lisää, se tarkoittaa useampia harjoitteluvuosia. Pitäähän harjoittelun näkyä tuloksissa ja lyöntien pituudessa, hän sanoo kunnon naurunremakan saattelemana.

Seppo Lukkari palkitsi Pekka Räisäsen upean kisakierroksen jälkeen.

Räisäsen nauru muuten tunnetaan hyvin hänen kotikentällään Laukaan Peurunkagolfissa. Se kantaa läpi koko kentän, eli jokainen paikalla olija tietää nopeasti,conko myös Räisänen paikalla pelaamassa.

Harvinainen suoritus

Oman ikänsä tai sen alle pelaaminen on melko harvinaista golfissa. Esimerkiksi hole in onen tekijöitä on moninkertainen määrä verrattuna oman ikänsä pelanneisiin.

Aivan poikkeuksellista se ei kuitenkaan ole. Maailmalla on nähty melkoisia urotekoja tälläkin saralla.

- Mainos -

Ehkä legendaarisin oman ikänsä alittaja on ollut 95-vuotiaana vuonna 2012 kuollut T. Edison Smith. Hän pelasi 68 vuotta täytettyään peräti 3.395 kertaa oman ikänsä tai sen alle olevan lyöntimäärän.

Suurin tiedossa oleva oman iän alitus tapahtui Etelä-Kalifornian PGA:n järjestämissä seniorikisoissa vuonna 2017. Tuolloin 86-vuotias John Powel pelasi kierroksen 64:llä lyönnillä eli alitti ikänsä 22:lyönnillä.

Tiettävästi nuorin oman ikänsä pelannut pelaaja on 59-vuotiaana kotikentällään vuonna 1975 pelannut Bob Hamilton.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *