keskiviikko, helmi 28, 2024

Aurinkorannikon golfopettaja Tapani Saarentola sai arvostetun palkinnon

Tapani Saarentola palkittiin torstai-iltana Suomen golfammattilaisten järjestön PGA:n gaalassa. Saarentola sai Sigge Nyström -palkinnon, joka myönnetään merkittävästä elämäntyöstä golfin parissa.

Palkinto tuli Saarentolalle yllätyksenä.

-Tiistaina sain kuulla, että tällainen minulle myönnetään. En ikävä kyllä päässyt lähtemään näin lyhyellä varotusajalla paikan päälle, mutta mieltä tällainen tunnustus lämmittää.

Lue myös: Uraa uurtava golfvalmentaja

- Mainos -

Palkinnon myöntämisen perusteena on golfopettajan työn ja arvojen vaaliminen. Nämä perusteet Saarentola täyttää komeasti. Hän aloitti golfopettajan uransa Vierumäeltä vuonna 1989. Siitä asti hän on harjoittanut amattia aktiivisesti, viimeiset 14 vuotta Aurinkorannikolla.

Lue Myös: Mallikkaat valmentajaveljekset

Fuge Team golfhautomona

Saarentolan valmennuksessa tai hänen luomansa Fuge Team organisaation piirissä ovat olleet lähes kaikki viime vuosina maailmalla läpilyöneet suomalaisgolffarit.  Vuoden pelaajaksi valittu Sami Välimäki, menestystä niittänyt Kalle Samooja ja juuri European Tourin kortin saavuttanut Lauri Ruuska ovat kaikki harjoitelleet Saarentolan kotikentällä Laurossa.

-Lauri Ruuskan kanssa näistä pelaajista minulla oli läheisin valmennussuhde. Toimin hänen henkilökohtaisena valmentajanaan kolmen vuoden ajan, Saarentola kertoo.

Fuge Team lähti käyntiin vuonna 2010. Siitä tuli merkittävä tekijä suomalaisen kilpagolfin nousussa sille tasolle, missä se nyt on.

-Kukkosten perhe tuli talveksi Aurinkorannikolle. Heillä on kolme lasta, jotka kaikki tähtäsivät golfammattilaisiksi. Järkkäilin heille harjoitusmahdollisuuksia Lauroon ja siitä homma lähti käyntiin.

Saman aikaisesti Kukkosten kanssa myös Ruuskan perhe ja muutama muu golfperhe oli mietiskellyt, miten saada paremmat harjoittelumahdollisuudet käyttöön.

-Aurinkorannikon suomalainen koulu oli tässä avainasemassa. Nuoret tulivat Aurinkorannikolle, kävivät suomalaista koulua ja minä järjestelin harjoittelumahdollisuudet Laurossa.

- Mainos -

Fuge Team -toiminta tyrehtyi koronan myötä.

-Jostain syystä nyt ei ole esimerkiksi kouluun tullut aktiivisia golffareita. Fuge teamista on jäljellä tällä hetkellä vuosittainen kansainvälinen kisa, joka pelataan Lauro Golfissa tammikuussa.

Tapani Saarentola on tuttu hahmo myös Fuengirola.fi lehden sivuilta. Hänen johdollaan lehdessä julkaistiin vuosi sitten moniosainen golfin alkeiskurssi. Kurssiin pääset tutustumaan täältä: Golfin peruskurssi osa 1

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Milloin viimeksi olet hiihtänyt?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...