Jaakko Tepon muistoa kunnioitetaan Fuengirolassa – kiitelty musiikkikomedia saapuu Aurinkorannikolle

Edesmenneen kansantaiteilija Jaakko Tepon elämästä kertova Jaska-hittikomedia nähdään Espanjan Aurinkorannikolla maaliskuussa kolmen esityksen verran.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Tume Uusitalo (vas.) näyttelee Jaakko Teppoa Jaska-komediassa. Kuva on kesältä 2023.

Teatteri Suomela tuo Joensuun Utran Uudessa Teatterissa viime kesän aikana lähes 16.000 katsojaa naurattaneen ja itkettäneen Jaska-musiikkikomedian teatterivierailulle Fuengirolaan.

Rakastetun tarinankertojan ja kuplettilaulajan, helmikuun lopulla menehtyneen Jaakko Tepon elämästä kertova Jaska-musiikkikomedia nähdään Espanjan Aurinkorannikolla niin revyy-versiona kuin kokopitkänä esityksenä kolme kertaa maaliskuun lopulla.

Näytelmässä käydään läpi reikäisellä kauhalla viihteen legendan Jaakko Tepon elämää. Luvassa on hauskaa savokarjalaista huumoririkasta tarinankerrontaa, naurua kyynelten läpi sekä roima annos nostalgiaa.

Ruikonperän multakurkkuna tunnettu kansantaiteilija Jaakko Teppo oli tunnettu ainutlaatuisesta kyvystään yhdistää musiikki ja komedia, luoden samalla syvällisiäkin luotaavia tarinoita suomalaisesta elämänmenosta.

- Mainos -

Valitettavasti Jaakko Teppo on poissa, mutta hänen musiikkinsa ja tarinansa jäävät elämään niissä, jotka arvostavat hänen työtään ja vaikutustaan suomalaiseen kulttuuriin. 

Jaska-musiikkikomedia on kunnianosoitus hänen pitkälle ja värikkäälle uralleen viihteen parissa, ja tekijät kertovat, että Fuengirolan-esityksillä halutaan kunnioittaa legenda muistoa.

Lue myös: Jaakko Tepon Fuengirolan-matka jäi tekemättä – kansantaiteilija menehtyi 71-vuotiaana

Jaska-musikkinäytemän työryhmää. Jaakko Teppo itse kuvassa keskellä istumassa.

”Nyt on aika tulla Espanjaan”

Musiikkikomedian rooleissa nähdään Tuomas ”Tume” Uusitalo, Antti Tuomas Heikkinen, Kaija Pakarinen, Tiina Iisala, Arto Heikkilä ja Vertti Uusitalo. Käsikirjoituksesta ja uudesta musiikista vastaavat Antti Heikkinen ja Ilja Teppo. Näytelmän ohjaa Olli-Matti Oinonen.

– Esitän suurella kunnioituksella kansantaiteilija Jaakko Tepon elämänkertanäytelmän Jaskan roolin, kertaa tunnelmiaan ja fiiliksiään Jaskan nimiroolin esittävä Tume Uusitalo.

– Meillä oli kesällä Joensuussa hieno tunnelma, ihania kollegoita sekä upeat puitteet. Kesä ei siitä enää paremmaksi voisi tulla. Nyt on aika tulla Espanjaan.

Odotan innolla ja hysteerisen rauhallisesti esityksen rantautumista EspanjaanJaaakko Teppo syksyllä 2023

Jaakko Teppo aikoi itsekin tulla Fuengirolaan.

– Vanhan viihteen veteraanin mieltä tietysti lämmittää se, että ammattilaiset tekee tällaista Jaska-näytelmää. Pääsin läheltä seuraamaan viime kesänä, kuinka hyvällä hengellä hommaa tehtiin. Nyt odotan ilolla ja hysteerisen rauhallisesti, kun esitys rantautuu Espanjaan saakka, Jaakko tarinoi syksyllä 2023.

Jaakko Teppo työn touhussa: naurattamassa kansaa 1980-luvulla.

- Mainos -

Jaska-komedian esitykset Fuengirolassa

Jaska-musiikkikomedia esitetään perjantaina 29.3. klo 15. Paikka: Hotelli Palmeras, Espanja-sali. Liput 25 €/hlö.

Lippujen ennakkomyyntipisteitä ovat: Suomela, Olé-lehti, New Ewalds, Q-Baari, Kardemumma, Uusi Refla, sekä tuntia ennen ovelta. Koska esityksiä on vain yksi, kannattaa liput hankkia ajoissa ennakkoon.

Aiheeseen liittyvä Jaska Revyy esitetään tapahtumaravintola Kukossa ja Suomelassa:
Kukko tiistaina 26.3. klo 19. Liput 15 €/hlö, niitä voi varata ennakkoon sähköpostitse kukko.events@gmail.com tai hakea Kukosta, arkisin klo 11-15. 

Suomela torstaina 28.3. klo 19. Lippuja saatavana Suomelan toimistosta Calle las Viñas 56, Edif. Girasol, (toimisto avoinna ma 11-14 ja to 16-19) ja Suomelan Baarista sekä tuntia ennen ovelta. Ennakkovaraukset: info@suomela.info. Liput 15 €/hlö.


Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *