Poliisi ottaa sähköpotkulautojen ylinopeudet tehovalvontaan Málagassa

Ylinopeutta ajaville kuskeille voi rapsahtaa jopa 200 euron sakko, viranomaiset varoittavat.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Sähköpotkulaudat ovat suorastaan vyöryneet katukuvaan myös Aurinkorannikolla viimeisten viiden vuoden aikana. Samaan aikaan niiden aiheuttamat lieveilmiöt ovat kasvaneet räjähdysmäisesti.

Viimeisten viiden vuoden aikana Málagan kaupungin paikallispoliisi on raapustanut ahkerasti sakkovihkoonsa. Sähköpotkulautojen kuljettajille on kirjoitettu yhteensä yli 10.000 sakkoa, joiden yhteissumma on ollut lähes kaksi miljoonaa euroa.

Yleisimmät syyt sakoille ovat olleet virheellinen pysäköinti, ajaminen jalankulkualueilla ja ajaminen kaksi, jopa kolme päällä.

Lue myös: Sähköpotkulautailijoille ropisi sakkoja Espanjan Aurinkorannikolla

Jotain kuljettajien keskimääräisestä vastuullisuudesta kertonee sekin, että tilastojen mukaan onnettomuuksista, joissa sähköpotkulauta on ollut osallisena, 83 prosentissa syyllinen on ollut laudan kuljettaja.

- Mainos -

Sähköpotkulaudat ovat nykyään osallisena viidessä prosentissa kaupunkiliikenteen onnettomuuksista. Määrä ei siis ole massiivinen, mutta suuntaus on huolestuttava: ne ovat lisääntyneet 30 prosenttia pelkästään viime vuonna.

Nyt Málagan paikallispoliisi on päättänyt puuttua yhteen sähköpotkulautojen ongelmaan, nimittäin ylinopeuksiin. Avuksi otetaan siirrettävät tutkat.

Nopeusvalvontaoperaatioon on valittu viisi pistettä. Kohteet on valittu onnettomuustutkintaryhmä GIAA:n (Grupo de Investigación de Accidentes y Atestados) viime vuosina keräämien tietojen perusteella. Ne ovat paikkoja, joissa on tapahtunut paljon liikenneonnettomuuksia, joissa on osallisena sähköpotkulautoja. Tarkkoja sijainteja ei kuitenkaan ole paljastettu.

Valvontakampanja kestää aluksi 27. toukokuuta – 9. kesäkuuta, mutta se toistetaan seuraavan vuoden aikana niin monta kertaa kuin katsotaan tarpeelliseksi.

Ylinopeutta ajaneille kirjoitetaan sakko saman tien paikan päällä, koska laudoissa ei ole rekisterikilpiä joiden perusteella sakkoja voitaisiin lähettää perään.

Sähköpotkulautojen korkein sallittu nopeus on 25 km/h. Jos lauta kulkee kovempaa, se luokitellaan moottoripyöräksi, jolloin se vaatii mm. vakuutuksen ja kuskilta ajokortin. Liian kovaa kulkeva sähköpotkulauta voidaan myös takavarikoida.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *