Lukuaika: Microsoft-miljardöörien superjahdit valtasivat Málagan sataman – katso kuvat

Microsoft-miljardöörien superjahdit valtasivat Málagan sataman – katso kuvat

Maailman kolmanneksi rikkain ihminen, Bill Gates, on ankkuroinut aluksensa Espanjan Aurinkorannikolle. Málagan satamassa kelluvat myös toisen, jo edesmenneen, Microsoft-miljardöörin Paul Allenin hulppeat jahdit.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
3 min lukuaika
Bill Gates ankkuroi superjahtinsa Málagaan, Espanjan Aurinkorannikolle.

 Málagan satama-alue on monelle turistillekin tuttu, sijaitseehan Välimerta pitkin kulkevalla laiturilla suosittu Muelle Uno -ostosalue.

Nyt satamassa kelluu melkoista silmänruokaa, sillä satojen miljoonien eurojen arvoiset superjahdit ovat ankkuroineet Málagaan. Laivanrakennusbisneksessä on superjahdiksi laskettavan huvialuksen minimipituudeksi vakiintunut 74 jalkaa, joka on 22,5 metriä.

Microsoftin perustaja, amerikkalainen Bill Gates, 67, on maailman kolmanneksi rikkain ihminen viimeisimmän, vuoden 2021 listauksen mukaan.

Upporikas monimiljardööri on linkitetty maailman medioissa  huikean Aqua-nimisen superjahdin omistajaksi tai oikeammin tilaajaksi, sillä futuristinen alus on vasta rakenteilla Alankomaissa.

- Mainos -

Gatesin kerrottiin ostaneen sen 590 miljoonalla euroa vuonna 2020. Pituutta Aqualla on muhkeat 372 jalkaa eli 113 metriä.

Lue myös: Málagan satamaan asennettiin laite jätteiden keräämiseksi merestä

Futuristinen Aqua on maailman ensimmäinen nestemäisellä vedyllä kulkeva superjahti.

Polttoaineenaan alus käyttää nestemäistä vetyä.

Jahdilla pystyy matkustamaan kerralla jopa yli 6 000 kilometriä ilman välitankkausta, mikä mahdollistaa esimerkiksi Atlantin ylityksen.

Kahdessa -250-asteissa säiliössä varastoidun ja sähköksi muunnettavan vedyn ansiosta aluksen ainoa päästö on vesi. Tämä sopinee ilmastoaktivistina tunnetun miljardööri-Billin pirtaan.

Aquaa ei Andalusian rannoilla vielä nähdä, sillä uutistietojen mukaan Gatesin uskotaan pääsevän hankintansa kanssa vesille vasta vuonna 2024.

Bill Gatesin omistama Wayfinder-alus Málagan satamassa elokuun lopulla kuvattuna. Kuva: VesselFinder.

Bill Gatesin omistama ”apujahti” tuli Málagaan

Sen sijaan Málagan satamassa kelluu parhaillaan Aquan apualus Wayfinder, joka on melkoinen jahti sekin. Wayfinderin tehtävänä on toimittaa Aqualle ruokaa, varaosia, huoltohenkilöstöä ja pienempiä huviveneitä.

Wayfinderin hinta on ”vain” noin 25 miljoonaa euroa. Se on 69 metriä pitkä ja 14 metriä leveä.

- Mainos -

Siinä on moninaisten herkkujen lisäksi tietysti  helikopterikenttä, joka toimii myös pickleball-kenttänä – padelia, tennistä, sulkapalloa ja pöytätennistä yhdistävänä urheilulajina – ja jossa Bill ja kaverit voivat pelata yölläkin valojen ansiosta.

Lue myös: Microsoft järjestää ilmaisia kyberturvallisuuskursseja Espanjassa – Málaga erityisessä asemassa

Omistaako pohjoismainen kroisos nyt 320 miljoonan superjahdit?

Muutaman metrin päässä, Málagan superjahtisataman alueella, on kaksi muuta luksussuperjahtia Tatoosh ja Octopus. Ne ovat peräisin Microsoftin perustajalta ja Bill Gatesin lapsuudenystävältä Paul Allenilta.

65-vuotiaana vuonna 2018 kuollut amerikkalaismiljardööri omisti jahdit, jotka nyt espanjalaistietojen mukaan omistaa ”pohjoismainen” kroisos.

Tuskin kuitenkaan kukaan suomalainen – sen sijaan 320 miljoonan euron arvoisten superjahtien omistajana voisi olla vaikkapa norjalainen raharikas, onhan vuonomaassa öljyrahaa ja kosolti merenkulkutaitoa.

Tatoosh-superjahti Málagan satamassa elokuussa 2023. Kuva: VesselFinder.

Málagan satamassa koreileva Tatoosh on 92 metriä pitkä alus ja kuuluu maailman 60 suurimman jahdin joukkoon.

Ylellisyyttä ei paatista puutu: siinä on muun muassa helikopteri, kaksi pientä apuvenettä, elokuvahuone, hummerisäiliö ja 1,8 metriä syvä uima-allas.

Tatoosh vieraili Malagassa jo vuosina 2012 ja 2017, ja sen hinta on reilu 85 miljoonaa euroa.

Octopus-superjahti lipui Málagaan elokuun lopulla 2023. Kuva: VesselFinder.

- Mainos -

Vielä isompi superjahti on Octopus, joka  on maailman kahdeksanneksi suurin ja maksaa 235 miljoonaa euroa.

126-metrinen Octopus tarjoaa luksusluokan mukavuudet 26 matkustajalle 13 ylellisessä hytissä. Miehistöä on peräti 63.

Aluksessa on useita baareja, kylpylä, kirjasto, elokuvateatteri, kuntosali, koripallokenttä ja runsaasti oleskelutiloja, kaksi helikopterikenttää sekä kaksi sukellusvenettä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *