Lukuaika: Suomalaisia Aurinkorannikolla enemmän kuin koskaan – Málagan lentokenttä ennätysvauhdissa

Suomalaisia Aurinkorannikolla enemmän kuin koskaan – Málagan lentokenttä ennätysvauhdissa

Suomesta saapui Málagan lentokentälle lokakuussa muutaman sadan tarkkuudella sama määrä, kuin ennätysvuonna 2019. Lukumäärä on piirun vaille 20.000.

Kun huomioidaan se, että tällä hetkellä suomalaiset etsivät edullisia lentoja erilaisten välilaskujen kautta, voidaan olla varmoja siitä, että tämän vuoden lokakuussa suomalaisia tuli Aurinkorannikolle enemmän kuin koskaan ennen.

Kaavio näyttää vuosien 2019-2023 väliseltä ajalta Suomesta Málagaan laskeutuvien ihmisten määrän.

Suomalaisten runsas määrä näkyy myös katukuvassa. Ainakin Fuengirolassa suomea kuuluu joka kulmassa. Suomalaisten järjestämät tapahtumat ovat loppuunmyytyjä ja esimerkiksi suomalaisten golfkisoihin on pitkät jonotuslistat.

Lue myös: https://fuengirola.fi/matkailun-ennatykset-uusiksi/

- Mainos -

Málagan lentokenttä ennätysvauhdissa

Myös muita kuin suomalaisia on Aurinkorannikolle saapunut ennätysmäärä.

Malagan lentokenttä on lähellä saavuttaa vuonna 2019 saavutetun vuotuisen matkustajaennätyksen. Tilastot osoittavat, että 9,7miljoonaa matkustajaa on laskeutunut tammikuun ja lokakuun välisenä aikana kentälle tänä vuonna. Luku on vain hieman vähemmän kuin koko vuonna 2019, silloin Málagaan laskeutui 9,9 miljoonaa ihmistä.

Lokakuussa Málagaan laskeutuneet maittain. Brittein saarilta saapuu noin neljännes koko massasta. Suomi oli tilastossa sijalla 15.

Uuteen ennätykseen todennäköisesti päästään tänä vuonna, koska matkailu on lisääntynyt nimenomaan kesäsesongin ulkopuolella. Esimerkiksi lokakuussa Málagaan laskeutui peräti 19,4% prosenttia enemmän ihmisiä kuin ennätysvuonna 2019. Kasvun oletetaan samansuuntaista myös marras- ja joulukuussa, joten matkustajien kokonaismäärä tulee olemaan reilusti yli 10 miljoonaa, mahdollisesti jopa 12 miljoonaa.

 

Tampereen merkitys nousussa

Koko vuoden tilastossa suomalaiset eivät riko tänä vuonna uusia ennätyksiä. Alkuvuonna 2023 Suomesta tuli selvästä vähemmän väkeä kuin vuonna 2019. Ennätysvuonna Suomesta Málagaan laskeutui 211.000 ihmistä, nyt saapuneita on 157.000. On todennäköistä, että tänä vuonna ei ylitetä 200.000:n laskeutujan rajapyykkiä Suomen kentiltä. Ensimmäisen kerran tuo haamuraja rikottiin vuonna 2018.

Mielenkiintoista on myös se, Tampereen lentokenttä on noussut Air Balticin suoran yhteyden kautta merkittäväksi tekijäksi Aurinkorannikon matkailuun. Tänä vuonna jo yli 10.000 ihmistä on lentänyt Tampereelta Málagaan. Se on hieman yli 7% kaikista Suomesta saapuneista matkailijoista. Oletus on, että jatkossa Tampereelta saattaa tulla jopa nykyistä enemmän suoria lentoja Málagaan, tällä hetkellä Tampereelta lennetään torstaisin ja sunnuntaisin.

Artikkelin kirjoittaja

Antti Pekkarinen
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä on paras kesälomakuukausi?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...