Lukuaika: Varsi-imuri kympillä – surffilauta 20 euroa! Sensaatioksi noussut superhalpa Amazon-kauppa laajenee Aurinkorannikolla 

Varsi-imuri kympillä – surffilauta 20 euroa! Sensaatioksi noussut superhalpa Amazon-kauppa laajenee Aurinkorannikolla 

Black Days -outletit myyvät Amazon-verkkokaupasta palautettuja tuotteita huippuhalvalla kivijalkaliikkeissä, joita on noussut pitkin Espanjan Andalusiaa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Black Days Outlet -liike avautui San Pedro de Alcantaran keskustaan maaliskuun alussa. Jonot ovat joka-aamuisia täälläkin, kuten ketjun muissa liikkeissä Andalusiassa ja Aurinkorannikolla.

Kello kymmeneltä liikkeen edustalla on jono. On maaliskuinen maanantaiaamu San Pedro de Alcantarassa, Espanjan Aurinkorannikolla. Vihreämustat ilmapallot koristavat Black Days Outlet -liikkeen edustaa, kun ostohaluiset ihmiset odottavat kärsimättömästi kaupan aukeamista. 

Suurin osa kauppakansasta on paikallisia, turisteja ei joukossa paljon näe. Mutta jonot ovat joka-aamuisia, sillä sensaatioksi nousseen liikeketjun idea on poikkeuksellinen.

Ensimmäinen Black Days Outlet avattiin Málagan kaupungissa vasta joulukuun lopulla 2023, ja nyt liikkeitä on jo pitkin Andalusiaa. Kasvuvauhti ja suosio ovat olleet hämmentävän hurjia. 

Black Days -ketju myy Amazon-verkkokaupasta palautettuja tuotteita kuten vaikkapa surffilautoja, robotti- imureita, air fryereita, elektroniikkaa, puutarhavälineitä sekä myös Shein-kohuketjun vaatteita ja Ali Expressin tavaroita huippuedullisin hinnoin. 

Ihmiset jonottivat Black Days Outletin edessä San Pedro de Alcantarassa maaliskuussa 2024.
Tuotteet ovat kaupassa isoissa laareissa, joista niitä kelpaa penkoa.

- Mainos -

Tuotteen hinta laskee joka päivä 

Konsepti on yksinkertainen: joka perjantai myyntiin tulee uusi, iso erä palautustuotteita. Kaikkien niiden on silloin 20 euroa. Siitä hinta alkaa päivä päivältä laskea. Lauantaina hinta on 15 euroa, maanantaina 10 euroa, tiistaina 8 euroa, keskiviikkona 5 euroa ja torstaina 3 euroa – jos tuotetta enää on silloin. 

Tuotteilla ei ole palaustusoikeutta tai takuuta

Ainoa asia, joka ylittää asetetun hinnan, ovat televisiot. Ne maksavat 80 euroa (32-tuumaiset) tai 120 euroa (43-tuumaiset). Niihin saa kahden vuoden takuun. Tässä suhteessa ne eroavat muista saatavilla olevista tuotteista, joilla ei ole palautusoikeutta tai takuuta.  

Kaupassa on kuitenkin testialue, missä voi tarkistaa ostoksensa ennen maksua eli kytkeä esimerkiksi varsi-imuri pistorasiaan ja varmistaa, että se toimii.

Tuote maksaa perjantaina 20 euroa, ja sen hinta laskee päivittäin. Jos sitä on vielä seuraavana torstaina jäljellä, hinta on silloin vain kolme euroa.
Vaikkapa imuria tai hiustenkuivaajaa saa testata ennen ostoa, jotta voi varmistua tuotteen toimivuudesta.

500 euron tuote 20 eurolla 

Black Days -kaupassa tuotteet ovat laareissa, joista niitä pitää penkoa. Yhdessä laarissa on Shein-pikamuotiketjulta palautuneita vaatteita pusseissa, joita ostajat repivät ahnaasti auki.  

Toisessa laarissa on kodinkoneita, kolmannessa leluja. Yhdellä seinustalla on autoiluvälineitä, toisaalla puutarhatuotteita sekä eläintarvikkeita. 

Valikoimassa on kaikkea maan ja taivaan välitä, ja se vaihtelee ihan sen mukaan, millaisia eriä kauppoihin tulee.  

Ainoa ero Amazonin verkkovalikoimiin verrattuna on hinta. Kun tuote verkkokaupassa maksaa 500 tai vaikkapa 1 500 euroa, Black Days -outletista sen voi saada 20 eurolla tai jopa vähemmällä. 

Kun Fuengirola.fi vieraili San Pedron maaliskuussa auenneessa liikkeessä, Skechersin kenkiä hamstrattiin kympillä, samoin varsi-imureita.  

Langaton varsi-imuri 10 eurolla? Tästä niitä saa.

- Mainos -

Pian jo 10 liikettä 

Black Days -ketjun espanjalaiset perustajat María del Mar Gómez Bustamante ja Juan Amate taustoittavat, että joskus Amazonin kaltaiselle internet-jättiläiselle on kallista tai hankalaa palauttaa ostos alkuperäiseen paikkaansa. Siksi se päättää tarjota sen alhaisemmalla hinnalla tietyillä foorumeilla, joista Black Days Outletin ostajat täydentävät varastonsa. 

Ketjun omistajat panostavat liiketoiminnan avaamiseen naapurustoissa, jotta ”eri ikäiset ja -luokkaiset ihmiset voivat hankkia näitä tuotteita”. Tästä syystä he kehottavat käymään liikkeessään, koska tuotteiden saatavuus vaihtelee viikosta toiseen. 

Muoti-tiistaina myydään Zaraa viitosella

Black Days -ketju on laajentunut voimakkaasti ja vauhdilla. Málagan kaupungissa on jo viisi liikettä, Cordobassa kaksi, San Pedro de Alcantarassa yksi. Liikkeitä aukeaa lähiviikkoina myös Rincón de la Victoriassa, Vélez-Malagassa, Antequerassa ja Algecirasissa.  

– Olemme saaneet kahden kuukauden aikana lukuisia pyyntöjä ympäri Espanjaa avata kauppoja, omistajat iloitsivat taannoin paikallismedian jutussa.

Uutuutena on Muoti-tiistai. Silloin tarjotaan 5 euron Sheinin vaatteita sekä jatkossa myös Inditex-konsernin (kuten Bershka ja Zara) palautettuja vaatteita. 

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *