Valashai säikäytti uimarit Fuengirolassa – ranta suljettiin tunneiksi

Maailman suurimman kalan evän ilmestyminen veteen johti uimakieltoon viideksi tunniksi Fuengirolan turistirannalla Espanjan Aurinkorannikolla viikonloppuna.

Uimarit ja auringonpalvojat Espanjan Aurinkorannikolla Fuengirolassa säikähtivät viikonloppuna, kun Välimeressä pulikoijat ilmoittivat nähneensä vedessä hain evän.

Espanjalaismedioiden mukaan uimarit tekivät haihavainnosta hälytyksen, ja Guardia Civil tuli paikalle tarkistamaan tilanteen.

Mediatiedot eivät täsmennä hairannan nimeä, mutta videokuvista voi päätellä, että kyse lienee Playa de Fuengirola -rannasta.

Se sijaitsee kaikkien tuntemalla paikalla Fuengirolan venesataman vieressä, pyöreän muotoista hotelli El Puertoa vastapäätä.

Ranta suljettiin – tai oikeammin veteen meneminen kiellettiin – viideksi tunniksi tarkistuksen ajaksi, mutta se osoittautui tuloksettomaksi. Viranomaiset eivät nähneet tai löytäneet merkkejä haista.

La Voz de Cádiz -verkkomedian julkaisemalla videolla näkyy, kuinka viranomaisten vene ja helikopteri pörräävät Fuengirolan rannikolla.

Alueella veneilleet kalastajat ilmoittivat myöhemmin myös nähneensä evän vedessä lähellä rannikkoa. Heidän kuvaamansa video näyttää selvästi hain liikkeet rannikkovesissä.

Olitko sinä paikalla? Saitko kuvan? Kerro havaintosi sähköpostilla [email protected]

KATSO La Voz de Cádiz -median julkaisema video Fuengirolan haiepisodista syyskuussa 2023:

 

Ihmisille täysin vaaraton hai

Mediatietojen mukaan kyseessä oli valashai. Vaikka se onkin maailman suurin kala ja suurin hailaji, se on ihmiselle täysin vaaraton.

Valashaita ja muitakin haita on bongattu aiemminkin Aurinkorannikon vesistä.

Lue myös: Hai Fuengirolan rannalla

Valashai voi kasvaa jopa 20 metriä pitkäksi, mutta keskimäärin se on 12 metriä pitkiä ja painaa noin 15 tonnia. Se on heimonsa ainoa nykyisin elävä laji. Valashailla on kyljissään kermanvalkoisia täpliä ruutukuvion sisällä, ja sen pää on leveä ja litistynyt.

Valashai on maailman suurikokoisin kala.

Sen kanta on selvässä laskussa, ja se luokitellaan erittäin uhanalaiseksi.

Valashaita tavataan lämpimissä vesissä ympäri maailmaa.

Valashai ei ole ihmiselle vaarallinen. Valashain ei tiedetä koskaan hyökänneen ihmisen kimppuun. Valashai käyttää ravinnokseen planktonia ja muita pieniä eläimiä, joita se suodattaa vedestä kidusaukkojensa kautta.

 

Jaa artikkeli:

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Onko Venäjä uhka Suomen itsenäisyydelle?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...