Ajankohtaista

Hai Fuengirolan rannalla

 Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset

Kansa seurasi kaikessa rauhassa Torreblancan rannalla hain uintia.

Sunnuntaina puolilta päivin Torreblancan rannalla Fuengirolassa tehtiin havainto haista. Viranomaiset nostivat punaisen varoituslipun salkoon ja kehottivat ihmisä välttämään veteen menemistä

Sunnuntaina puolilta päivin Torreblancan rannalla Fuengirolassa tehtiin havainto haista. Viranomaiset nostivat punaisen varoituslipun salkoon ja kehottivat ihmisiä välttämään veteen menemistä.

  Fuengirola.fi | Aurinkorannikon uutiset
Punainen lippu nostettiin salkoon varoitukseksi haista.

-Tuossa aivan lähellä rantaa hai ui. Evä näkyi selvästi, näyttää siltä, että kyseessä ei ole kovin iso yksilö. Kuuntelin pelastushenkilökunnan puhetta, ja saattaa olla, että liikkeellä on kaksi haita. Ei täällä mitään paniikkia ole, vesikin on vielä niin kylmää, ettei kovin moni uimaan uskaltaudu, kertoo Fuengirola.fi lehden toimituspäällikkö Tiina Piha Torreblancan rannalta.

Torreblancan ranta on Fuengirolan itäpäässä. Havainto haista tehtiin Carpe Diem Chiringuito -ravintolan kohdalla. Hai on matkalla länteen päin.

EDIT: Sunnuntai-iltapäivän aikana asiasta on tullut lisätietoa. Hai on ilmeisesti noin kolmemetrinen tiikerihaiden sukuun kuuluva sinihai. Lajia ei luokitella vaaralliseksi, mutta silmälläpidettäväksi. Yleensä sinihai ei eksy näin mataliin vesiin.

Fuengirolan huvivenesataman tuntumassa toimiva La Cepa Playa -chriringuito on julkaissut haista videon fb-sivullaan. https://www.facebook.com/lacepaplaya/videos/1848114168586315/

Kerromme lisää asiasta, mikäli hai jatkaa eloaan Fuengirolan rannalla. Ihan tavatonta haiden vierailu näillä rannoilla ei ole, mutta ei mitenkään yleistäkään.

Kuvat: Tiina Piha

Mitä pidit jutusta?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Kolumnit

Fillarimummo

Julkkikseksi pääseminen tai päätyminen on monisyinen asia. Joku saattaa käyttää läjäpäin...

Remontteja joka paikassa

Elämme remonttien keskellä. Henkilökohtaisten asunto- ja elämäntaparemonttien ohella koko yhteiskuntamme järjestäytyy...

Malttia

  Tuli, oli ja meni. Vielä muutama viikko sitten hyvästeltiin Covid-19...

Viikon kysymys

Kuunteletko joululauluja?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...

Fuengirola.fi Facebookissa