Uhanalainen leopardipari saapui Fuengirolaan

Fuengirolan eläintarha Bioparc on saanut kaksi uutta, näyttävää asukasta, kun Sri Lankan leopardit Uda ja Okanda muuttivat eläintarhan tiloihin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Naarasleopardi Okanda on Bioparc Fuengirolan uusin asukas.

Urosleopardi Uda ja naarasleopardi Okanda ovat nyt saaneet muutaman päivän ajan rauhassa tutustua uuteen kotiinsa, uusiin hoitajiinsa, uuteen ruokavalioon ja niin edelleen. Bioparcin mukaan molemmat ovat asettuneet taloksi oikein hyvin.

Nuori uros Uda on jo asettunut hyvin taloksi Fuengirolaan.

Molemmat leopardit saapuivat Fuengirolaan Ranskasta, mutta eri eläintarhoista. Näin ollen eläinten pitää antaa rauhassa tutustua myös toisiinsa. Rauhallisesti sujuva tutustuminen on erityisen tärkeää leopardin kaltaisilla pedoilla, joiden välillä konflikti voi olla vaarallinen.

Osa suojeluohjelmaa

- Mainos -

Leopardien saapuminen Fuengirolaan on osa maailmanlaajuista suojeluohjelmaa, jolla uhanalainen Sri Lankan leopardi yritetään saada elpymään. Fuengirolan Bioparc on ollut osa kansainvälisiä suojeluohjelmia avaamisestaan lähtien, vuodesta 2001.

Leopardien on tärkeää saada tutustua rauhassa sekä toisiinsa että uuteen ympäristöönsä, ettei synny vaarallisia yhteenottoja.

Salametsästys ja leopardien elinympäristön, kuten sademetsien ja muiden metsien tuhoaminen, ovat ajaneet lajin ahdinkoon kotiseudullaan Sri Lankalla.

Virallisten tilastojen mukaan Sri Lankan leopardeja elää vapaana enää alle 800 yksilöä. Suojeluohjelman parissa elää 66 leopardia 26 eri eläintarhassa, jotka ovat suojelussa mukana. Fuengirolan Bioparc on yksi näistä eläintarhoista.

Lue myös: Tässä on Fuengirolan uusin asukas: 350-kiloinen krokotiili muutti Aurinkorannikolle

Edelliset suojeluohjelman puitteissa Fuengirolassa eläneet leopardit olivat iäkäs naaras Toñi ja uros Tissa. Vuonna 2022 Toñi kuitenkin menehtyi munuaissairauteen, ja myöhemmin yksinäiseksi jäänyt Tissa siirrettiin Bratislavan eläintarhaan.

Leopardinuorukaiset Uda ja Okanda ovat jo yleisön nähtävillä.

Bioparcin video uusista leopardeista:

Kuvat: Bioparc Fuengirola

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *