Lukuaika: Henkka Aflecht muistuttaa: Ilman poliisia eläisimme mahdottomassa yhteiskunnassa

Henkka Aflecht muistuttaa: Ilman poliisia eläisimme mahdottomassa yhteiskunnassa

Henry "Henkka" Aflecht ihmettelee Fuengirola.fi-lehden kolumnissaan poliisivihaa, joka ilmeni taas kun huumekauppiaat tappoivat kaksi Guardia Civilin poliisia.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Jälleen luettiin valitettavia tapahtumia, kun kaksi poliisia menetti henkensä taistellessaan huumerikollisuutta vastaan.

Olen kymmeniä vuosia seurannut eri maiden poliisivoimien toimintaa eri tilanteissa ja törmännyt usein poliisivihaan kansalaisten taholta. Näissäkin videoissa, joita satamasta levisi someen, ihmiset laiturilla hurrasivat huumekuskeille ja pyysivät ”kerran vielä”, kun RIB ajoi poliisiveneen yli, tappaen kaksi poliisia. Katsojien mielestä se oli kuin härkätaistelua.

Tuollainen poliisiviha on erittäin erikoista ja valitettavaa, koska poliisit ovat vain ja ainoastaan töissä tekemässä maasta turvallisempaa ja parempaa paikkaa asua. Olkoon poliisista kuka tahansa mitä mieltä tahansa, ilman heidän läsnäoloansa ja rikollisuuteen puuttumista, eläisimme täysin mahdottomassa yhteiskunnassa, jossa vahvin voittaisi ja henki voisi lähteä keltä tahansa, missä tahansa.

- Mainos -

Jenkkipoliisien toiminta on saanut useat vihaamaan poliisikuntaa koko maailmassa, samalla unohtaen sen työympäristön, missä jenkkipoliisit joutuvat elämään. Monissa osavaltioissa kansalaisilla on lupa kantaa asetta. Sellaisissa tilanteissa poliisilla on jokaisessa tilanteessa hengenlähdön vaara, jonka vuoksi valitettavia ylilyöntejäkin on tapahtunut.

Myös poliisi tekee virheitä työssään. En usko kenenkään kuitenkaan ryhtyneen poliisiksi vain tappaakseen sivullisia ihmisiä syyttä. Sitä kun voi tehdä ilman virkamerkkiäkin.

Espanjassa poliisiin törmää useimmiten liikenneympyröiden ratsioissa. Tämä tuntuu ärsyttävän monia, koska poliisi voi tonkia koko auton läpi ilman sen kummempia epäilyjä. Se on heidän työtänsä. Tämä venetapahtuma oli valitettava esimerkki siitä, kuinka selkeästi alakynnessä, pienemmällä veneellä poliisit yrittivät hoitaa työnsä, siinä tällä kertaa dramaattisesti epäonnistuen.

Paikallinen rikollisuus on vakavuusasteeltaan kovempaa kuin Suomessa. Poliisi on jatkuvan paineen alla ja riskeeraa elämänsä jokainen työpäivä.

Suomalaisissa Facebookin ryhmissä olen nähnyt toisinaan kotipoliiseja, jotka ovat kritisoineet otteita, joita täällä erityisesti Nacional käyttää kiinniottotilanteissa. Nämä Facebookin asiantuntijat voisivat mennä kokeilemaan itse, millaista on ottaa vaikkapa huumekauppias kiinni juttelemalla mukavia ja ihan vain pyytämällä häntä mukaan. Voin kertoa, että sellainen ei ihan aina toimi.

Vaikka voit olla ärsyyntynyt liikennesakoista, jotka muuten poikkeuksetta ovat sinun syysi, eikä poliisin, annetaan heille ansaitsemansa kunnioitus ja koitetaan ymmärtää heidän olevan rauhallisen yhteiskunnan peruspilari.

Hetken hiljaisuus näille Guardia Civilin sankareille, jotka tätä arvokasta työtään tehdessä henkensä menettivät. Arvostan työtänne.

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • Henkka puhuu pelkkää asiaa. Poliiseille heille kuuluva arvostus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *