Lukuaika: Malagalaiset ovat Andalusian palkkakuninkaita

Malagalaiset ovat Andalusian palkkakuninkaita

Málagan maakunnassa palkat ovat keskimäärin korkeammat kuin muualla Andalusiassa. Koko Espanjan keskiarvoista ollaan silti edelleen kaukana.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Palkat ovat Aurinkorannikon alueella nousseet hieman enemmän kuin muualla Andalusiassa. Tämän myötä Málagan maakunta on noussut palkkatilastoissa itsehallintoalueen ykköseksi, ohi Sevillan.

Luvut ilmenevät Andalusian tilastokeskuksen IECA:n (Instituto de Estadística y Cartografía de Andalucía) viimeisimmistä, vuoden 2022 tilastoista. Tilastot on laskettu siten, että palkkana ilmoitetaan se, mitä henkilö tienaisi vuodessa, jos hän olisi kokopäivätyössä ympäri vuoden. Todelliset palkat ovat siis monesti alhaisemmat.

Málaga nousi kärkeen

Palkkatyössä käyvien keskimääräinen bruttotulo on Málagan alueella 24.812 euroa vuodessa. Seuraavaksi suurimmat vuosipalkat löytyvät Cádizin maakunnasta (24.741 euroa vuodessa) ja Sevillan maakunnasta (24.604 euroa vuodessa).

- Mainos -

Koko Andalusiassa vuosittainen keskibruttopalkka on 23.932 euroa, eli lähes 900 euroa vähemmän, kuin Málagassa.

Lue myös: Keskipalkka riittää Málagassa enää 40 neliön asuntoon

Vaikka Málagassa palkat ovat hieman Andalusian keskiarvon yläpuolella, ollaan Málagassakin edelleen kaukana koko maan tasosta. Koko Espanjassa keskivuosipalkka on 27.289 eli lähes 2.500 euroa enemmän kuin Málagassa, ja melkein 3.400 euroa enemmän kuin Andalusiassa keskimäärin.

Fuengirola lähellä keskiarvoa

Jos Málagan maakunnan lukuja katsotaan kaupungeittain, voidaan todeta, että parhaiten tienaavat Rincón de la Victoriassa asuvat. Heidän keskivuosipalkkansa on 28.655 euroa. Seuraavina tulevat Alhaurín de la Torre (27.277 euroa), Torremolinos (26.237 euroa), Málagan kaupunki (26.200 euroa), Benalmádena (26.141 euroa) ja Fuengirola (25.007 euroa). Näissä kaikissa keskipalkka on maakunnan keskiarvon yläpuolella.

Sen sijaan hieman saattaa yllättää se, että esimerkiksi varakkaina pidetyissä Marbellassa (24.606 euroa) ja Esteponassa (24.554 euroa) keskitulo jää maakunnan keskiarvon alapuolelle.

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Olettaisin, että nämä luvut pätevät ennen veroja? Onko nettotuloista tietoa?

  • Artikkelissa mainittiin ”bruttotulot” Nettotuloihin tarvitset tiedot tulonsaajan verotustiedot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *