Totta se on: matkustajadrone lennättää Málagan kentältä vartissa Marbellaan 100 eurolla

Unohda Renfen jonot ja rantatien ruuhkat! Lentotaksi on tarkoitus ottaa käyttöön Espanjan Aurinkorannikolla vuonna 2030. Málagalainen yhtiö juhlisti 10 matkustajadronen rakentamistilausta juhannuksen alla.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
2 min lukuaika
Integrity-niminen matkustajadrone kulkee sähköllä 180 kilometrin tuntivauhtia. Vuonna 2030 niiden pitäisi lentää Espanjan Aurinkorannikon taivaalla. Tietokonemallinnus.

Espanjan Aurinkorannikolla edistetään tosissaan uudenlaista lentotaksimatkailua. Scifi-elokuvista temmatulta ajatukselta kuulostava matkustajia kuljettava drone aiotaan ottaa käyttöön Málagan lentoasemalla 2030.

Sähköllä toimivaan droneen eli lentotaksiin mahtuu kerrallaan viisi matkustajaa sekä ohjaaja, ja sen on tarkoitus operoida Málagan lentokentältä käsin.

15 metriä leveä matkustakone kulkee työnimellä Integrity. Sen sähköinen kantama on 130 kilometriä ja nopeus 180 kilometriä tunnissa. Painoa kyytiin mahtuu yli 400 kiloa. Operoivan yhtiön mukaan matka Málagan kentältä Marbellaan kestää vain 15 minuuttia.

Tämän hetkisen tiedon mukaan lippu maksaa alle 100 euroa per matkustaja per suunta, joten lentotaksin pitäisi sopia tavallisten käyttäjienkin kukkaroille.

Dronen kyytiin mahtuvat paarit ja pyörätuolikin

- Mainos -

Integrity-drone pystyy kuljettamaan myös rahtia ja pelastusvälineitä. Se on yksi harvoista matkustajadroneista, johon voidaan sijoittaa paarit ja pyörätuoli.

Valmistaja ennustaa, että lentotaksin pitäisi saapua markkinoille vuonna 2030, kun se on läpäissyt kaikki tarvittavat vaiheet ja lailliset sertifioinnit.

Lue myös: Huijaritaksit esiintyvät jopa perheinä Málagan lentokentällä – poliisi voimaton

Matkustajadrone Málagan kaupungin yläpuolella. Tietokonemallllinnus.

Málagaan tilattiin nyt 10 matkustajadronea

Mullistava ilma-alus on espanjalaisen tietotaidon tulos. Sen valmistaja on Crisalion Mobility -yhtiö.

Valmistajayhtö solmi tiistaina (18.6.) sopimuksen 10 dronen ennakkomyynnistä málagalaiselle iJet-lentoyhtiölle. Yhtiöt julkistivat sopimuksen isossa juhalatilaisuudessa, joka pidettiin Málagan lentomuseossa. Paikalla olivat mm. Andalusian hallituksen ja Málagan maakunnan edustajat.

Kyseinen Integrity-malli on sähköinen pystysuoraan laskeutuva ja nouseva ilma-alus (tekniseltä lyhenteeltään VTOL).

Lue myös: Renfen ilmaiset junaliput saavat jatkoa – näin maksat 10 euron pantin

Sopimus on merkittävä avaus Aurinkorannikolla, missä on tarkoitus vakavissaan avata ja luoda lentotaksireittejä maakuntaan. Andalusia on tässä kestävän kehityksen projektissa Euroopan johtavia alueita.

- Mainos -

Ensimmäisten reittien on tarkoitus palvella alueen tunnettuja ja suosituimpia matkailukohteita, Marbellaa ja Puerto Banúsia. Lentoreittejä on suunnitteilla myös esimerkiksi Sotograndeen, Campo de Gibraltarin alueelle sekä sisämaan kohteisiin kuten Rondaan. Myös Afrikan puolella sijaitsevaa Ceutan espanjalaiskaupunkia on väläytelty.

Fuengirolaa ei erikseen mainittu, mutta eiköhän lentotaksi näppärästi kuljeta maksukykyiset suomalaisetkin kentältä kotikonnuille.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *