Renfen ilmaiset junaliput saavat jatkoa – näin maksat 10 euron pantin

Lauantaista lähtien Renfen lähijunien matkustajat voivat hankkia uusia ilmaisia lippuja Cercaníasin paikallisliikenteeseen sekä Media Distancia -juniin 30. huhtikuuta saakka.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Lähijunalla matkustaminen on edullista Aurinkorannikolla. Kuvassa Renfen Fuengirolan pääteasema.

Hyviä uutisia: Espanjan ilmainen matkatarjous jatkuu koko vuoden 2024 ajan.

Renfen ilmaisia junalippuja on tarjolla neljän kuukauden jaksoiksi kerrallaan, ja jokaiselle ajanjaksolle vaaditaan uusi kausikortti. Vuoden 2024 ensimmäinen jakso kestää 30. huhtikuuta saakka.

Uusia ilmaislippuja voi hankkia lauantaista 30.12.23 alkaen.

Kuten aiemminkin, matkustajan on maksettava 10 euron pantti, joka palautetaan, jos matkoja on tehty yli 16 lipun voimassaoloaikana. Media Distancia -matkoilla panttimaksu on 20 euroa.

- Mainos -

Lipulla voi matkustaa rajattomasti

Jos tehtyjen junamatkojen minimivaatimus ei täyty, lipun käyttäjä menettää maksamansa pantin.

Pantin palauttaminen käy helpoiten, jos ostos on maksettu kortilla. Tällöin raha palautetaan suoraan tilille. Käteisellä maksettaessa maksu joudutaan palauttamaan manuaalisesti.

Lipulla saa matkustaa rajattomasti haluamillaan pysäkkiväleillä lipun voimassaolon ajan.

Lue myös: Aurinkorannikon junaliikenne lähes ennätysvilkasta

Ilmaislippuja  myös turisteille

Espanjan hallitus lanseerasi ilmaiset junaliput auttaakseen ja tukeakseen inflaation aiheuttamasta talousahdingosta kärsiviä kansalaisiaan.

Ilmaisliput ovat tarjolla kaikille, myös turisteille.

Kausilippujen ostamisen nopeuttamiseksi ja turhan odottamisen välttämiseksi Renfe suosittelee kausikorttien ostamista Renfe Cercanías -sovelluksen kautta tai Media Distancian ja Avantin kausilippujen tapauksessa www.renfe.com -sivuston kautta.

Toki lipun saa lunastettua myös Renfen asemien lipunmyyntipisteistä ja lippuautomaateista.

- Mainos -

Lue myös: Neljän kuukauden lähijunakyydit kympillä – tai jopa ilmaiseksi

Näin ostat lipun automaatista

Lipun ostaminen lippuautomaatista on suhteellisen vaivatonta.

Ensin pitää valita lipputyyppi Seleccione su billete tai englanniksi Select ticket. Valitse  Abono Recurrente (eli jatkuva tilaus).

Jos sinulla on jo olemassa joko muovinen, omalla kuvalla varustettu tai paperinen Renfe & tú -lippu, johon haluat ladata lipun, on kortti syötettävä näytön vieressä olevaan lukijaan.

Sitten näyttö kertoo, milloin on lipun ensimmäinen voimassaolopäivä. Tämän jälkeen näytölle pitää syöttää joko passin numero tai NIE-numero ja painettava vihreää nappia. Seuraavalla sivulla ovat näkyvillä lipun tiedot, ja ne tulee vahvistaa painamalla punaista confirmar /confirm -painiketta.

Lopuksi valitaan maksutapa: joko pankkikortti tai käteinen. Maksun jälkeen kortti on ladattu ja toiminnassa.

Näin ostat lipun älypuhelimen sovelluksella

Jos lipun haluaa älypuhelimeen, kännykkään pitää ladata ensin Renfe Cercanías -sovellus.

Sovellus on siitäkin näppärä, että sieltä voi tarkistaa esimerkiksi junien aikataulut sekä matkan kestot ja muut hyödylliset tiedot. Sovellus toimii myös englanniksi.

- Mainos -

Sovelluksen valikosta valitaan Comprar billetes tai englanniksi Buy tickets, minkä jälkeen sovellus pyytää merkitsemaan lähtö- ja kohdeaseman. Ei ole väliä, mitkä asemat siihen valitaan, sillä lippua voi käyttää minkä tahansa asemien välisiin matkoihin.

Seuraavaksi sovellus pyytää valitsemaan lipputyypin. Vaihtoehdoista valitaan Abono Recurrente, joka englanninkielisessä versiossa on muodossa Ab. Recurrente. 10 euron panttihinta ilmestyy näkyviin.

Aloituspäivämääräksi tulee valita 1.1.24.

Seuraavalla sivulla sovellus pyytää lisäämään passin numeron tai NIE-numeron. Numeron syötettyään pääsee jatkamaan maksuvaiheeseen eli pagar tai pay.  Sovellus pyytää syöttämään luottokortin tiedot.

Ostettu lippu ja sen QR-koodi tallentuu omiin lippuihin: Mis Billetes tai englanniksi My tickets. Se sijaitsee samaisen Comprar billetes / Buy tickets -välilehden alla, mistä lippuja voi ostaa.

QR-koodi tulee leimata asemalla aina ennen matkaa ja sen jälkeen, jotta matkat rekisteröityvät lipulle.

QR-koodin saa leimattua asemien porteilla olevissa QR-koodin lukijoissa. Näitä QR-lukijoita ei sijaitse jokaisen sisäänmenoportin kohdalla, vaan yleensä vain muutamassa. QR-lukijan tunnistaa punaisesta valosta, ja se sijaitsee varsinaisen lipunleimausalustan alapuolella.

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Oikein hienoa, että jatkuu edelleen. Tuli viime vuoden kympit kuin manulle illallinen takaisin, kun sen verran tuli reissattua. Maksu tuli tammikkuun lopulla.

  • Missä on kännykän qr-koodin leimauspaikka Los Bolichesin asemalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *