Lukuaika: Tämä Datsuni vei huomion Ferrareiltakin

Tämä Datsuni vei huomion Ferrareiltakin

Oululaiset Jesse ja Santtu päättivät lähteä näyttämään vanhalle Datsunille Espanjan Aurinkorannikkoa. Siinä samalla vanha ratsu näki paljon muutakin Eurooppaa ja keräsi osakseen ohikulkijoiden katseet.

Janne Leipijärvi
Janne Leipijärvi
3 min lukuaika
Tällä Datsunilla pojat huristelivat läpi Euroopan Oulusta Espanjan Aurinkorannikolle.

Suomen ja Espanjan väliä on kuljettu vuosien saatossa moninaisin kulkuvälinein.

Valtaosa valitsee tietysti lentokoneen, mutta jotkut ovat tulleet esimerkiksi purje- tai moottoriveneellä, toiset ovat pyöräilleet mantereen halki ja onpa matka Fuengirolasta Suomeen taitettu kävellenkin.

Autolla Suomen ja Espanjan väliä liikkuu monikin, ja autoja on tietysti moneen lähtöön. Mutta kuinka moni on ajanut Suomesta Espanjaan Datsun 120A:lla?

No, ainakin oululaiset Jesse ja Santtu ovat.

- Mainos -

Huumorimielessä

– Kännissä ja läpällä, nauraa Jesse, kun häneltä kysyy mistä syntyi ajatus tälle reissulle.

– Nähtiin tällainen vanha Datsuni ja päätettiin että tuollahan pitää lähteä Málagaan. Tiktok-tykkäyksiä lähdettiin metsästämään ja niitä myös saatiin, hän kertoo.

Parivaljakko starttasi matkaan Oulusta tammikuun 6. päivänä.

– Oulusta ajettiin ensin Helsinkiin, siitä sitten Viron, Latvian ja Liettuan läpi Puolaan. Sieltä jatkettiin Itävallan ja Italian kautta Monacoon ja Barcelonaan, mistä sitten rantaa pitkin Málagaan, Jesse kertaa matkaa Euroopan läpi.

Ferrarit sivuun

Kun alla on vuoden 1977 Datsun 120a F2, on jo melko hyvät mahdollisuudet herättää ihmisten huomio, mutta kun autossa on vielä pari ralliraitaa ja sen päälle joukko varsin näkyviä, käsin maalattuja mainoksia ynnä muita tekstejä, voi olla varma että ihmiset huomaavat.

Ei ole kunnon Datsuni jokapäiväinen näky Monacossa.

– Monacossakin kävi niin, että siinä Casinon edessä loppui ihmisiltä Ferrarien kuvaaminen siihen paikkaan kun ajettiin Datsunilla paikalle. Kaikki räpsivät kuvia Datsunista, Jesse naureskelee.

Monacossa herrojen Datsuni-retki pääsi myös paikallisen lehden sivuille.

Kaasu hirtti kiinni

Vaikka kiesillä on jo ikää, sujui matka suhteellisen pienillä teknisillä haasteilla.

- Mainos -

– Laturin johto jouduttiin vaihtamaan jo Keravalla, ja pari kertaa matkalla hirtti kaasu pohjaan, mutta muuten matka taittui aika hyvin. Eihän tämä mitään vauhdin hurmaa ole, Datsuni menee ylämäkeen ehkä nipin napin kuuttakymppiä.

Perille Málagaan Datsuni, Jesse ja Santtu saapuivat sunnuntaina 14. tammikuuta. Pitkään pohjoisen miehistö ei kuitenkaan Aurinkorannikon lämpöön jäänyt, sillä torstaina 18. tammikuuta alkoi jo paluumatka Suomeen. Luonnollisesti eri reittiä pitkin.

Vihreä hurmuri herätti huomiota myös Marbellassa.

– Tästä posotellaan ensin Madridin ja Bilbaon kautta Pariisiin, sieltä Belgian läpi Amsterdamiin ja edelleen Tanskan ja Ruotsin kautta Tornioon, missä järjestetään loppubileet, Jesse kertaa paluumatkan suunnitelmia.

Jessen, Santun ja Datsunin matkaa voi seurata Tiktokissa, tili löytyy tunnisteella @jespez89. Jutun kuvat ovat kyseiseltä Tiktok tililtä.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *