Fuengirolan pormestari ihastui Tampereen talveen – Ana Mula nousi suksille

Tampereen pormestari Kalervo Kummola lupasi tulla Fuengirolaan kylään. Fuengirola.fi seurasi espanjalaisten historiallista Tampereen-vierailua.

Antti Pekkarinen
Antti Pekkarinen
4 min lukuaika
Ana Mula nousi suksille Tampereella.

 Fuengirolan kaupungin edustajat vierailivat Suomessa kuluvalla viikolla.  

Espanjan suomalaisimman kaupungin edustajat eivät tällä kertaa pysyneet vain pääkaupunkiseudulla ja Helsingin Matkamessuilla, vaan tutustuivat myös Tampereen tarjontaan.

Fuengirolasta pakkasen ja lumen peittämälle Pirkanmaalle matkasivat pormestari Ana Mula, apulaispormestari Rodrigo Romero, turismivastaava José Luis Ponce ja kansliapäällikkö Christina Arjona. He olivat kaupungissa Business Tampereen kutsumina.

Idea Tampereelle tulemisesta oli syntynyt jo vuonna 2020, mutta se hautautui pandemian alle. Nyt vierailu saatiin toteutettua etenkin Marja Aallon ansiosta, joka työnä on edistää Tampereen ja Pirkanmaan kansainvälistä saavutettavuutta ja eritoten lentoliikennettä.

- Mainos -

Kuten tiedetään, Tampereelta on jo AirBaltcin suoria lentoja Málagaan.

Lue myös: AirBalticin suorat lennot Tampereelta Málagaan alkavat vappupäivänä

Näsinneulan illallista nauttivat vasemmalla Business Tampereen Marja Aalto, Meriaturin Jenni Sirviö, Tampereen apulaispormestari Ilkka Sasi ja Tampereen kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki. Oikealla puolella pöytää Fuengirolan kansliapäällikkö Christina Arjona, Fuengirolan apulaispormestari Rodrigo Romero, Fuengirolan pormestari Ana Mula ja Fuengirolan turismivastaava José Luis Ponce.
Fuengirolan apulaispormestari Rodrigo Romero ja pormestari Ana Mula ihastelivat Finlaysonin katolta aukeavia talvimaisemia.

Illallinen Näsinneulan huipulla

Keskiviikkoiltana (17.1.) espanjalaiset ja suomalaiset nauttivat illallista Näsinneulan huipulla.

Pormestarit Mula ja Romero olivat vaikuttuneita huikeista maisemista ja ruokapöydässä käytiin vilkkaita keskusteluja siitä, kuinka järven jäällä voidaan hiihtää ja luistella. Se koettiin hyvin eksoottiseksi.

Toki myös bisnestä puhuttiin. Näsinneulassa mietittiin, kuinka Fuengirolan ja Tampereen yhteistyötä ja matkailua molempiin suuntiin voisi kehittää. Ilmaan heitettiin esimerkiksi charter-lentoja tapahtumien yhteydessä.

Fuengrirolan pormestari Ana Mula tutustui Tammerkosken maisemiin Tampereella.

Hevifestarit innostivat Kummolan lounaalla

Torstaina Fuengirolan edustajat nauttivat lounasta Tampereen pormestari Kalervo Kummolan kutsumana.

Vilkkaissa ja idearikkaissa lounaskeskusteluissa esiin nousi ajatus nousi ajatus isommista hevimusiikin festivaaleista sekä Tampereella että Aurinkorannikolla. Fuengirolan edustajat tähdensivät, että se on asia, joka voisi kiinnostaa myös espanjalaisia kuulijoita.

Paljon puhuttiin luontomatkailun merkityksestä. Tampereen seudun järvimaisemat ovat luonnonkauniita ja Suomen viileämpi kesä voisi houkutella andalusialaisia. 

- Mainos -

Kalervo Kummola innostui etenkin Fuengirolan Kansainvälisistä päivistä, jotka pidetään perinteisesti keväisin huhti-toukokuussa. Kummola antoi puolittaisen lupauksen saapua itse paikalle ja voi olla myös, että Tampere on tapahtumassa muutenkin mukana.

Espanjalaisvieraat ihastelivat Tampereen kaupunkisuunnittelua. Apulaispormestari Romero piti kiehtovana sitä, kuinka hienosti vanhat teollisuuskiinteistöt on hyödynnetty ja otettu uusiokäyttöön. 

Lue myös: Fuengirolan Kansainvälisten päivien Suomen osasto uusiin käsiin

Tampereen ja Fuengirolan pormestarit Kalervo Kummola ja Ana Mula vaihtoivat ajatuksia yhteistyöstä.

Lumipyry  ilahdutti espanjalaisia

Hupiakin Tampereen-reissulla koettiin. Koska Suomessa on täysi talvi ja lunta etelässäkin enemmän kuin yleensä, Fuengirolan pormestarit uskaltautuivat rohkeasti kapuamaan murtomaasuksien päälle.

Apulaispormestari Romero arvioi olevansa keskitasoinen fuengirolalainen hiihtäjä, koska laittoi torstaina elämänsä ensimmäistä kertaa sukset jalkaansa. Sierra Nevadan rinteillä Rodrigo on toki käynyt laskettelemassa, mutta perinteinen suksiminen oli miehelle uusi kokemus.

Koskipuistossa tehty sivakointi sujui yllättävän hyvin, ja Romero pääsi jopa etenemään kaatumatta.

Pormestari Ana Mula oli myös ensimmäistä kertaa suksien päällä. Hän ei uskaltanut lähteä liikkeelle mutta piti kokemusta silti hauskana ja muistorikkaana.

Tampere teki molempiin vaikutuksen, ja molemmat olivat erityisen innoissaan lumesta. Tampereella pyrytti torstaina oikein reilusti ja pormestarit ihastelivat sankkaa sadetta ja kuvasivat ahkerasti kännyköillään.

- Mainos -

– Ihanaa, kun sataa lunta, pormestari Mula fiilisteli.

Näin hiihtää Fuengirolan pormestari! Ana Mula kokeili suksia Koskipuistossa Tampereella.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *