Lukuaika: Suomalaiset lensivät ahkerasti Málagaan

Suomalaiset lensivät ahkerasti Málagaan

Espanjan Aurinkorannikolle lensi helmikuussa valtavasti enemmän turisteja kuin koronaa edeltävinä ennätysvuosina.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika
Málagan lentokentällä on ollut ennätysmäisen vilkasta alkuvuonna 2024.

Espanjan Aurinkorannikolla ja Andalusiassa on lyöty uusia matkustajaennätyksiä taas alkuvuonna. Luvut lupaavat hyvää koronasta yhä toipuvalle turismibisnekselle.

Helmikuussa Málagan lentokentälle saapui peräti 720.674 matkustajaa, mikä on liki 200.000 enemmän kuin koronaa edeltävänä ennätysvuonna 2019. Eniten turisteja tuli Isosta-Britanniasta, Espanjasta, Alankomaista, Saksasta, Italiasta ja Ranskasta.

Suomalaisia Aurinkorannikolle lensi helmikuussa vajaa 14.000, mikä on reilu tuhat enemmän kuin viime vuonna ja vain tuhatkunta vähemmän kuin 2019. Pohjoismaista kärjessä olivat Tanska (27.414) ja Ruotsi (25.662). 

Suomalaismatkailijoita saapui helmikuussa Andalusiaan yli 1.500 enemmän kuin tammikuussa. Myös maaliskuun Suomi-luvuista odotetaan kasvavia ja positiivisia.

- Mainos -

Lue myös: Vuosi 2023 oli matkailun ennätysvuosi Aurinkorannikolla

Málagan kenttä ohitti Gran Canarian

Kaikkiaan Málagan kentällä mitattiin helmikuussa ennätysmäiset 1,4 miljoonaa matkustajaa. Tämä on yli 26 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Lentoja helmikuussa oli reilut 10.000, joista kolmeneljäsosaa kansainvälisiä.

Aurinkorannikon kenttä on noussut alkuvuodesta Espanjan kolmanneksi vilkkaimmaksi ohi Gran Canarian. Edellä ovat Madrid ja Barcelona.

Turisti jätti päivässä 154 euroa Andalusiaan

Rahassa mitattuna turistien merkitys Andalusiassa kasvoi edellisvuoteen peräti 35 prosenttia. Keskiarvoisessti matkailijat kuluttivat lomallaan Etelä-Espanjassa 1.343 euroa, päiväkohtaisesti 154 euroa. Summissa on reilu kasvu.

Jaa tämä artikkeli
2 kommenttia
  • Käsittämätöntä että Finnair lentää kohteeseen edelleen kapearunkoisella koneella.

  • Finnair on lentänyt sesonkiluonteisesti laajarunkokoneilla Malagaan, mutta nyt nuo koneet ovat ympäri vuoden Dohan syöttöliikenteessä. Kuitenkin kapearunkokoneisiinkin on päivittäin vapaita paikkoja jopa samalle päivälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *