Hurja jahti merellä: kaksi perheellistä santarmia kuoli huumekuskien ajaessa yli

Guardia Civilin santarmit menettivät henkensä säälimättömien huumerikollisten hyökkäyksessä Andalusian myrskyisässä yössä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
3 min lukuaika
Guardia Civil -santarmit Miguel Gomez ja David Perez menehtyivät työtehtävissä perjantaina Espanjan Andalusiassa.

Kaksi Espanjan kansalliskaartin eli Guardia Civilin santarmia menetti henkensä lauantain vastaisena yönä Andalusian Cádizissa.

Traaginen murhenäytelmä tapahtui Barbaten satama-alueella heittoisassa myrskysäässä.

Perjantaina pitkin eteläistä Espanjaa riehunut Karlotta-myrsky pakotti monet Pohjois-Afrikan Marokosta liikennöivät huumeiden salakuljettajien veneet suojautumaan Espanjan rannikolle.

Lue myös: Nyt sataa! Karlotta-myrsky iskee Aurinkorannikolle – katso, milloin kastut

- Mainos -

Guardia Civilin partiovene yritti pidättää näitä huumevenetä perjantai-iltana, mutta rikolliset panivat hanttiin ja alkoivat törmäillä voimakasmoottorisilla kumiveneillään päin viranomaisten paljon pienempää alusta.

Katselijat hurrasivat huumerikollisille

Hurja tapahtuma pimeällä, myrkyisällä satama-alueella herätti runsaasti huomiota myös rannalla. Somessa jaettujen videoiden perusteella monet laiturilla olijoista hurrasivat huumerikollisille. Katselijoiden olé-huudot ja kannustus on espanjalaisessa mediassa tuomittu ja koettu tyrmistyttävänä käytöksenä.

Viranomaisten viisimetrisestä kumiveneestä ei ollut vastusta huumekuskien yli 14-metriselle ja kahdella tai kolmella moottorilla varustetulle pikaveneelle, vaan Guardia Civilin vene kaatui ja huumekuskit ajoivat sen päältä.

Kaksi santarmia kuoli ja kolmas loukkaantui vakavasti.

Menehtyneet ovat David Perez, 43, ja Miguel Angel Gomez, 39.

Miguel oli kotoisin Cádizin maakunnan San Fernandosta ja kuului vedenalaisiin operaatioihin erikoistuneeseen GEAS-tiimiin. Hänellä oli puoliso ja tytär.

Barcelonalainen David kuului eliittiryhmään nimeltä GAR, joka on nopean toiminnan erikoisjoukko. Hänellä oli vaimo ja kaksi lasta.

Lue myös: Kun Guardia Civil pysäyttää, tärkeintä on tehdä näin – lue ohjeet

- Mainos -

Viisi syyllistä pidätettiin nopeasti

Viranomaiset saivat nopeasti syylliset kiinni. Viisi rikollista pidätettiin lauantain vastaisen yön aikana isossa poliisioperaatiossa.

Pidätetyistä kolme ajoi huumeveneitä. Nämä espanjalaiset 21-, 24- ja 28-vuotiaat miehet ovat aiemminkin syyllistyneet rikoksiin, ja nyt heitä uhkaa muun muassa murhasyyte.

Samaan aikaan pidätettiin myös kaksi muuta viranomaisten tuntemaa espanjalaismiestä, 34- ja 54-vuotiaat. Heidän uskottiin valmistautuneen noutamaan aluksen kuljettajia satamasta.

Sisäministeriölle sataa kritiikkiä

Espanjan sisäministeri Fernando Grande-Marlaska vieraili tapahtumapaikalla lauantaiaamuna ja esitti pahoittelunsa murhenäytelmän johdosta.

Sisäministeriö on saanut osakseen kasvavaa arvostelua siitä, ettei huumeiden vastaiseen torjuntatyöhön ole osoitettu tarpeeksi resursseja Andalusian alueella.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *