Lukuaika: Rouvat seikkailevat rakkauden perässä Espanjassa – uutuuskomedia naurattaa

Rouvat seikkailevat rakkauden perässä Espanjassa – uutuuskomedia naurattaa

Aurinkoteatterin iloiset amatöörit harjoittelevat uutta komediaa Benalmádenassa. Lavasteet ovat yhden näyttelijän kotona olohuoneessa.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
4 min lukuaika
Rouvilla on taas meno päällä Aurinkorannikolla. Kuva on Besame Mucho -näytelmän harjoituksista.

Vuodesta 1997 Espanjan Aurinkorannikolla toiminut Aurinkoteatteri on aktiivinen harrastajateatteriryhmä. Yhdistyksen toiminnan aloitti nyt jo edesmennyt professori Paavo Liski,  joka ohjasi 7 veljestä -näytelmän palmujen katveessa. 

Vuosien saatossa Aurinkoteatteri on esittänyt lukuisia näytelmiä. Voit katsoa videon uuden näytelmän, Besame Muchon treeneistä tämän artikkelin lopusta.

Nykyinen puheenjohtaja Tytti Harikoski, 72, on tyypillinen espanjansuomalainen: hän on talvehtinut lämpimässä kymmenen vuoden ajan miehensä Jyrkin kanssa.  

Benalmádenassa talvikuukaudet viihtyvä aviopari on kotoisin Lahdesta. 

- Mainos -

– Olemme näyttelijöinä ihan pystymetsästä, mutta intoa ja rohkeutta meillä riittää, Tytti kuvaa Aurinkoteatterin iloista meininkiä ja yhteen hiileen puhaltamista. 

Näyttelijöitä on toistakymmentä, jäseniä kolmisenkymmentä ja kannatusjäsenet vielä päälle. 

Tytti Harikoski ja Timo Mäkynen ovat syystäkin iloisia. Aurinkoteatterin uusi näytelmä on hyvällä mallilla ja ensi-ilta helmikuun lopulla. Tytti on yhdistyksen puheenjohtaja ja Timo käsikirjoittaja-ohjaaja.

Pulinaa, kahvia ja kuriakin 

Teatteri on mieluinen harrastus. Aika kuluu siivillä, kun viikossa on kahdet näytelmätreenit. Golfin ja muiden harrastusten lisäksi. Andalusiassa on helppoa olla aktiivinen ja nauttia ulkoilmaelämästä. 

Treeneissä ollaan nytkin: yhdistyksen yhden näyttelijän eli Merja Huuhkon kotona Benalmádenassa. Merjan tyylikkään kodin olohuone toimii tiistaisin ja torstaisin teatterilavana. Lavasteet ovat muun ajan autotallissa, mutta treeneihin ne tuodaan esille ja matot rullataan pois porukan alta. 

Perinteisiin kuuluvat tietysti myös perisuomalaiset kakkukahvit, jotka nyt nautitaan toimittajan vierailun vuoksi jo ennen treenien alkua. Joku tuo aina kakkua ja keksejä tarjolle, usein itse leivottua. 

– Olen erittäin iloinen, kuinka hyvin tämä porukkaa viihtyy keskenään ja nauttii näyttelemisestä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Timo Mäkynen, 61, kuvailee. 

– Harjoituksissa on älyttömän hauskaa ja pulinaa piisaa. Välillä pitää ihan kuriakin pitää. Mutta kaikki ovat niin innostuneita pohtimaan juonenkulkua ja roolejaan. 

Näyttelijät harjoittelevat Bésame Mucho -komediaa yhden näyttelijän kotona Benalmádenassa.

Rakkautta komedian keinoin 

Mäkynen ohjasi ja kirjoitti viime talvena Aurinkorannikolla esitetyn Eviva Espanja -näytelmän. Nyt työn alla on sen jatko-osa, Besame Mucho -niminen komedia. Mukana on monia samoja roolihahmoja kuin viime vuoden menestyksekkäässä esityksessäkin. 

- Mainos -

Tälläkin kertaa rouvajoukko seikkailee Espanjassa, ja kyllä Jari Sillanpääkin juonessa vilahtaa. 

– Tämä on komediallinen rakkaustarina, Timo määrittelee hymyillen. 

Pietarsaaressa asuva Mäkynen on pitkän linjan teatterintekijä. Hän on näytellyt ammatikseen sekä Riihimäen että Hämeenlinnan teattereissa ja on toiminut myös Hämeenlinnan kansalaisopiston ilmaisutaidon opettajana.  

Viime talven hän vietti Tanja-vaimonsa kanssa Espanjan lämmössä, Torreviejassa Costa Blancalla sekä La Carihuelassa Aurinkorannikolla. 

Jalkavaivojen vuoksi työkyvyttömyyseläkkeellä oleva Timo on viihtynyt alkuvuoden nyt Benalmádenassa Besame Muchon parissa. 

– Kyllähän täällä voisi pysyvämminkin asua, mutta vaimon työt pidättelevät vielä Suomessa. 

Aurinkoteatterilaisten iloinen ryhmäkuva Benalmádenasta, Merjan kotiterassilta.

Miehiä kaivataan 

Tytti Harikoski sanoo, että Aurinkoteatteri voi hyvin.  

– Miesnäyttelijöitä tosin kaivattaisiin lisää. Tervetuloa vaan mukaan tähän iloiseen porukkaan. Olemme kaikki harrastelijoita ja kynnys osallistua on matala, Tytti vakuuttaa. 

- Mainos -

– Kannatusjäseneksikin saa tulla. Vuosimaksu on vain kymmenen euroa. Teatteriyhdistyksemme pyörii ihan talkoovoimin, mutta täydestä sydämestämme. Siksi nämä treenitkin pidetään Merjan kotona. Ei tule kuluja, paikka on keskeinen ja kahvittelemaankin mahtuu. 

Aurinkoteatterin toiminasta lisätietoja saa puheenjohtaja Tytti Harikoskelta s-postitse harikoski.tytti@gmail.com. Besame Mucho -komedian yleisökenraali on 21.2. klo 16, Torremolinosin Kymppipaikassa ja ensi-ilta 24.2. klo 18 Benalmádenan  Parque Innova -monitoimihallissa. 

KATSO video Besame Mucho -näytelmän harjoituksista 31.1.2023:

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *