Paul Murphy sai kansainvälisen kirjasopimuksen: ”Toivon päätyväni Hollywoodiin”

Fuengirolassa asuva suomalaiskirjailija Paul "Murphy" Granholm tuulettaa läpimurtoaan.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
Paul Granholm käyttää kirjailijanimeä Paul Murphy. Kuva: Facebook.

Fuengirolassa asuva suomalainen kirjailija Paul Granholm, 63, iloitsee kansainvälisestä läpimurrosta. Kirjailijanimeä Paul Murphy käyttävä mies kertoo saaneensa suuren äänikirjasopimuksen ruotsalaiselta kirjayhtiö Lind & Co:lta.

Helsinkiläissyntyinen Paul on asunut Porvoossa ja Tukholmassa ennen muuttoaan Andalusiaan. Hän on viihtynyt Espanjan Aurinkorannikolla jo seitsemän vuotta.

Värikäs ja toimelias persoona pyörittää Fuengirolassa myös podcast-ohjelmaa nimeltä Paul Murphy TV Show, joka nähdään eri media-alustoilla.

”Joten tekemistä riittää”, Paul hymyilee.

Huumehelvetti -kirja on englanniksi nimellä Drug Hell. Nyt tästä teoksesta on tehty englanninkielinen äänikirja maailman markkinoille.

- Mainos -

Tunnettu brittinäyttelijä lukee äänikirjan

Nyt tehty sopimus koskee hänen kolmanneksi uusinta kirjaa Huumehelvetti (Aula & Co.), joka on hurja elämäkertateos ruotsinsuomalaisesta entisestä päihteiden väärinkäyttäjästä ja kovan luokan rikollisesta Kimmo Harjulasta.

Murphy ja Harjula tutustuivat Espanjassa 2019.

Elämäkerrassa käsitellään Kimmon lapsuutta, gangsteriaikoja ja selviytymistä. Paul kuvaa Kimmon tarinaa hyvin koskettavaksi.

– Kimmon vanhemmat olivat alkoholisteja. Hänen isänsä oli sadistinen tyranni, joka pahoinpiteli ja kidutti häntä jo lapsesta saakka. Selviytyäkseen jokapäiväisestä helvetistä kotona hän alkoi haistella liimaa ja polttaa hashista sekä juoda alkoholia jo 7-vuotiaana.

Lopulta Harjula löysi tiensä ulos huumehelvetistä, ja hän on nykyisin täysin absolutisti ja vapaa mies sekä koulutettu terapeutti.

Elämäkerrasta on nyt tehty maailmanlaajuisille markkinoille englanninkielinen äänikirja, joka kantaa nimeä Drug Hell.

– Äänikirja lähtee nyt ensiksi USA:han, ja sitten Kanadaan, Australiaan ja Englantiin. Äänikirjan lukijana toimii englantilainen näyttelijä George Weightman, joka on tuttu elokuvista Smoke ja We Still Kill Old Way, Paul mainitsee.

– Nyt sitten katsotaan, miten äänikirja menestyy maailmalla. Monesti tällaisista kirjoista tehdään elokuva, joten toivon tietysti, että se päätyisi Hollywoodiin asti. Se olisi mahtavaa!

George Weightman on elokuvista tuttu englantilainen näyttelijä, joka toimii äänikirjan lukijana.

- Mainos -

Uusin dekkari sijoittuu Aurinkorannikon suomalaisyhteisöön

Paul on luonnollisesti mielissään uudesta saavutuksestaan kirjailijaurallaan.

– Onhan se hienoa, että juuri suomalainen kirjailija on päässyt suurille kansainvälisille markkinoille. Ja tällainen Aurinkorannikon suomalainen oikein!

Kirjailijan uusin teos, Komisario Santiago -dekkari tuli ulos viime syksynä. Se on saatavana äänikirjana. Kirja on neliosainen ja ensimmäisen jakson nimi on Costa del Solin Gigolo.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat juuri Etelä-Espanjaan ja siellä olevaan suomalaisyhteisöön.

Murphyllä tulee tänä keväänä uusi kirja nimeltä Ihmemiehet. Se kertoo suomalaisista autistisista kaksoispojista ja heidän perheensä elämästä.

– Kirjan aihe on erittäin mielenkiintoinen, ja se on saanut jo paljon huomiota ennen julkaisua, Paul kuvailee kahdeksatta kirjoittamaansa teostaan.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *