Henry Aflecht paljastaa nyt yleisimmät huijaukset ja varoittaa suomalaisia: ”Yleisavaimen voi tehdä kuka tahansa”

Henry "Miljonääri-Henkka" Aflecht julkaisee juhannukseksi neljännen kirjansa, missä hän varoittaa kansalaisia muun muassa arkipäivän tapahtumista, joissa onkin rikos meneillään.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
8 min lukuaika
Menestyskirjailija Henry "Henkka" Aflecht komeassa kammiossaan Espanjan Aurinkorannikolla. Henkka kirjoittaa teoksiaan Mijasissa sijaitsevan talonsa työhuoneessa, josta avautuvat upeat näköalat Välimerelle saakka.

Henry Aflecht, 51, julkaisee juhannuksen alla omien sanojensa mukaan vuoden puhuttavimman ja ”todennäköisesti hyödyllisimmän kirjansa”. Espanjan Aurinkorannikolla asuva menestyskirjailija ja julkisuudesta tuttu Miljonääri-Henkka on laittanut tuulemaan, sillä päivänvalon näkee nyt jo ahkeran naputtelijan neljäs teos.

Henkka kirjoitti uutukaisensa komeassa talossaan Mijasin-vuorilla, missä Fuengirola.fi vieraili haastattelemassa Aurinkorannikon tv:stä tuttua mediapersoonaa ja some-suosikkia. Kirjailijakammiosta eli työhuoneesta avautuvat huikeat näköalat Välimerelle asti, yli Fuengirolan. Voit katsoa Henkan videohaastattelun tämän artikkelin lopusta.

Uusimman opuksen nimi on Rötöskeikat – joissa toteutus petti pahasti. Kirja on sangen massiivinen, 350 sivua pitkä kovakantinen, joka äänikirjana kestää reilut kymmenen tuntia. Painettu kirja on jo saatavilla kirjakaupoista. 

Virallinen ilmestymispäivä on juhannuksen aatonaatto, torstai 20. kesäkuuta, jolloin kirjan ilmestymistä juhlistetaan suorana lähetyksenä Henkan Tiktok-kanavalla, missä hänellä on peräti 146.000 seuraajaa.

- Mainos -

– Takanani on 17 vuotta rikollista elämää ja yli 30 vuotta turvallisuusalan töitä. Näinä vuosina opin kuinka valitettavan harvalla on mitään käsitystä, miten helppoa omaisuutensa on menettää, Henkka taustoittaa kirjansa ideaa.

– Ja kun sain jopa useammalta poliisilta ehdotusta siitä, että näitä rikollisten käyttämiä tapoja olisi hyvä tuoda julki, päätin kirjoittaa ja julkaista sensuroimattomana lukuisia rikosten tekotapoja, joissa on rakennettu sellaisia illuusioita, joilla nykypäivänäkin harhautetaan ihmisiä.

Lue myös: Huijattu ja hikeentynyt Henry Aflecht oppi kantapään kautta: ”Suomalainen ei voi muuttaa Espanjaa Suomeksi”

Rötöskeikat – joissa toteutus petti pahasti ilmestyy juhannuksen alla 2024 sekä äänikirjana että painettuna.

Espanja-kirjasta yllättävän hyvää palautetta

Aflcecht on julkaissut jo kolme suosittua kirjaa. Putken aloitti omaelämäkerrallinen Rikollisesta miljonääriksi vuonna 2023, jonka menestystä seurasi viihteellisempi 101 tarinaa elämästä ja vappuna 2024 julki tullut MANJANA – Kun huominen EI ole huomenna.

Espanjan karvaita kokemuksia avaava Manjana-kirja on kerännyt Henkan mukaan yllättävänkin hyvää palautetta.

– Paljon parempaa kuin odotin, hän nauraa.

– Jengi on kiitellyt, että osaavat jakamieni kokemusten ja vihjeiden perusteella tulla tänne Aurinkorannikolle oikealla asenteella: ei niin, että vaatii suomalaisia toimintatapoja, vaan ymmärtää olevansa Espanjassa. Sen kirjan käyttötarkoitus meni helvetin hyvin maaliin.

”Taloyhtiöiden kannattaa päivittää lukot….”

Henkka sanoo, että ei ykköskirjassaan tahallaan kertonut rikosten toimintamentelmistä.

- Mainos -

– Mutta sittemmin esimerkiksi yksi tuttu poliisi laittoi yksityisviestiä, että olisit vaan kertonut. Kriminaalit kyllä tietää ne tavat, mutta isompi joukko on niitä lukijoita ja suomalaisia, joiden olisi hyvä ymmärtää, miten helposti heidänkin kotiinsa voi joku tulla. He pystyvät katsomaan, onko heidän kodissaan tai taloyhtiössään kaikki ok.

Niinpä Henkka paljastaa Rötöskeikat-kirjassaan, kuinka helposti kuka tahansa pystyi tekemään yleisavaimet koko taloyhtiöön.

– Ja pystyy monilla asuinalueilla edelleen. Jokaiseen kerrostaloyhtiöön pystyttiin tekemään yleisavaimet, jotka kävivät jokaiseen oveen. Turvalukot oli tietysti eri juttu. Kerron ihan tarkalleen, miten kuka tahansa pystyy tänä päivänäkin valmistamaan yleisavaimen. Joten Suomen taloyhtiöissä on syytä yhä miettiä, kannattaisiko vanhat lukot päivittää. Jokainen lukkoseppä luettuaan tietää, mistä puhun.

”Ihmiset menettävät valtavia rahasummia huijauksissa”Henry Aflecht

Henkka huomauttaa, että nämä vihjeet koskevat kuitenkin vain Suomen oloja, ei Espanjaa.

– Täällä palmumaassa avainkuviot ovat erilaiset. Varoitan myös nykypäivän yleisimmistä huijauksista, joissa sadat ihmiset menettävät valtavia rahasummia, koska heitä ei kukaan ole varoittanut, hän selittää.

– Kirjan paljastuksista huolimatta tarkoitus ei ole neuvoa rikollisia, vaan varoittaa kansalaisia arkipäivän tapahtumista, joissa onkin rikos meneillään.

Lue myös: Henkka Aflecht: Lähikaupan myyjä luuli että minulla on oma haaremi

Henry Aflecht naputteli uusimman kirjansa kuudessa päivässä.

Onko käynnissä muutto vai varkaus?

Henkka halusi tuoda kirjaansa varoituksenomaisesti esimerkit siitä, kuinka rikolliset saavat asiat näyttämään joltain – mutta samaanaikaisesti tapahtuukin jotain toista.

- Mainos -

– Jos vaikka kävelet kaupungilla ja näet tutun muuttoauton kerrostalon edessä ja punatakkiset muuttomiehet kantavat tavaroita. Sinun alitajuntasi sanoo, että siinähän on muutto menossa. Entä jos ei olekaan? Mitä jos siellä onkin rötöstelijöitä putsaamassa jotain asuntoa?

”Sähköfirman vaatteet päälle ja sisälle”Henru Aflecht kuvaa valepukuja

Henry hymähtää, että vaikka valepuvut ja hämääminen kuulostavat Hollywood-meiningiltä, ne ovat totisinta totta.

– Kun laitat sähköfirman vaatteet päälle, otat työkalupakin mukaan ja panet sähkökyniä rintataskuusi, niin voit mennä ihan minne vaan firmaan eikä kukaan kysy, kuka olet. Pokka päälle ja menet sisään.

Lue myös: Henry Aflecht maksoi Hurstin vähävaraisten joulujuhlan vuokran

”Kirjoitin tämän kuudessa päivässä”

Henry korostaa, että kyse on fiktiivisestä kirjasta.

– On siis turha tulla huutelemaan, että eihän noita ole oikeasti tapahtunut. Ei olekaan, siksihän se lukee tuossa, että kirja on fiktiivinen – helpottaakseni omaa taakkani. Kirjoitin tämän kuudessa päivässä, joten siitä voi tietysti päätellä, ettei näitä kaikkia välttämättä keksitä kuudessa päivässä… Kun lukee, niin tajuaa nopeasti, ettei ole yhtäkään yksityiskohtaa, mikä ei voisi olla niin.

Henkan kirjaamat tapahtumat ovat ajalta, jolloin hän itse pyöri Suomen kuvioissa. Siis vähintään yli kymmenen vuoden takaa.

– Täytyy tosiaan muistaa, että esimerkiksi 90-luvulla kameravalvonta ei ollut nykytasolla. Kiinnijääminen olisi nykyään huomattavasti todennäköisempää.

Lue myös: Henkka Aflecht: ”Mikä tyhjyys sielussa ajaa ulkomaisen suomalaisyhteisön faceryhmään solvaamaan ja huutelemaan?”

Viides kirja kertoo Henkan dekkarivuosista

Henry nauraa olleensa tänä keväänä ”aikamoisessa kirjoitusmoodissa”. Hän nimittäin naputteli valmiiksi myös jo viidennen kirjansa. Sen työnimi on Dekkarivuodet. Kirja ilmestynee vasta syksyllä, alustavasti syys-lokakuussa.

– Kerroin ykköskirjassa, kuinka päädyin dekkariksi vahingossa. Ajauduin niihin hommiin ilman mitään osaamista tai koulutusta. Kun kysyntää yksityistsivän hommista tuli, otin vastaan, hän kuvailee.

– Ehkä tämän kirjan myötä moni vasta tajuaa, että Suomessa on ollut etsivätoimintaa vuosikymmeniä. Se ei ole vain elokuvissa tai tv-sarjoissa esiintyvää hommaa. Esimerkiksi vakuutusyhtiöt käyttävät mielellään ja paljon etsiviä.

”Olen maannut kaikissa puskissa”Henkka Aflecht nauraa

Henkka teki yksityistsivän töitä Suomessa liki 11 vuoden ajan. Hän sanoo kokeneensa ne mielenkiintoisina, mutta huomauttaa, että työ on ”kaukana siististä”.

– Istut kahdeksan tuntia auton takapenkillä tai pensaassa perse puuduksissa. Tunnistan kaikki Suomen pensaat, sen verran monessa puskassa on tullut maattua. Tämä on hyvin realistinen ja maanläheinen kirja, kaukana glamourista.

Lue myös: Henry Aflecht on parannuksen tehnyt paha poika

”Esiinnyin monesti poliisina”

Henry nauraa, että jos joku ”oikea” yksityisetsivä lukee teoksen, niin varmasti haukkoo henkeä.

– Me nimittäin sovelsimme etsiväduuneissa muita taitojamme ja liikuimme harmaalla alueella, jotta saatiin rikollinen kiinni. Menimme esimerkiksi autopurkaamon toimistoon ja tiirikoimme sisään, jotta saimme tarvittavaa näyttöä. Siinähän rikottiin lakia… mutta nämä ovat jo vanhentuneita rötöksiä, Henkka hymähtää.

– Aika monessa muussakin dekkarikeikassa käytettiin hivenen kyseenalaisia tapoja. Esiinnyin poliisina monta kertaa, minulla oli itse tehty poliisiin virkamerkkikin. Lavastimme myös tilanteita, joissa mentiin kerran jopa pahoinpitelyn puolelle. Piti saada luottamussuhde aikaan ja lavastettiin sitä varten pahoinpitelytilanne.

”En tee kirjoja rahan takia”Henkka Aflecht alleviivaa

Viisi kirjaa on jo valmiina. Henkka ei tiedä, tuleeko lisää.

– En tee kirjoja vain siksi, että rahastaisin. Teen kirjoja sen aikaa, että palaute pysyy hyvänä ja niitä toivotaan lisää, hän kuvailee.

– Pitää katsoa, onko viitosen jälkeen mitään kerrottavaa enää. Elämäni on aika hyvin pilkottu ja kerrottu jo. Toki rötöskeikoista olisi vielä lisää avattavaa…

Henry ”Henkka” Aflecht kertoo videohaastattelussa uutuuskirjoistaan. Video on kuvattu Henkan työhuoneessa hänen loistohuvilassaan Mijasissa, Espanjan Aurinkorannikolla kesäkuussa 2024.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *