Pääkirjoitus: Ihana kamala turismi kesän puheenaiheena Aurinkorannikollakin

Fuengirola.fi:n pääkirjoituksessa pohditaan turismin valoisia ja varjoisia vaikutuksia Aurinkorannikon elämään sekä muita ajankohtaisia puheenaiheita.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Mistä Espanjassa ja Aurinkorannikolla on alkukesän aikana puhuttu? Kolme teemaa nousee uutisissa esiin: urheilu – joka tarkoittaa Espanjassa siis ennen kaikkea jalkapalloa, Málagan maakunnan liikenneyhteydet – joka tarkoittaa ikuisuuskiistaa rantaradan kohtalosta sekä lyhytaikaisten vuokra-asuntojen negatiiviset vaikutukset paikallisten asukkaiden elämään – mikä on tarkoittanut laajoja turismin vastaisia mielenosoituksia myös esimerkiksi Málagan kaupungissa.

Jalkapallo on tarjonnut ilon aiheita, kun Aurinkorannikon ylpeys, Málaga C.F. -joukkue nousi dramaattisten vaiheiden jälkeen La Ligan kakkostasolle. Kymmenet tuhannet ihmiset juhlivat nousua juhannuksena niin Málagan kaduilla kuin rannikon kodeissa.

Menestys tarkoittaa sitä, että joukkueella on tulevalla kaudella mahdollisuus tavoitella nousua kuningasluokkaan eli Espanjan La Ligan ykköstasolle sellaisten jättiläisten kuin Real Madridin ja Barcelonan seuraksi.

Lue myös: Huikeaa futisdraamaa: viime sekuntien maali nosti Málagan La Ligan kakkostasolle

- Mainos -

Aurinkorannikon rantaratahanke on sekin nousujohteinen, sillä Madridin keskushallitus lupasi kesäkuussa yllättäen perustaa työryhmän selvittämään rantaradan toteutettavuutta. Ensimmäinen, jopa historiallinen kokoontuminen pidetään 17. heinäkuuta Málagassa. Andalusiassa kirjattiin muuten itsehallintoalueen viralliseen liikenneohjelmaan tuleville vuosille päätös siitä, että AP-7-maksumoottoritietullit poistetaan kokonaan, kunnes kiskot saadaan Fuengirolasta eteenpäin.

Paikallismedian adressi rantaradan puolesta on kerännyt kymmeniätuhansia nimiä, ja myös Fuengirola.fi tukee tätä tärkeää kansalaisaloitetta. Adressi ja sen täyttöohjeet löytyvät tästä.

Airbnb-tyylisten lyhytaikaisten vuokra-asuntojen aiheuttama hinnannousu on suututtanut espanjalaisia myös Aurinkorannikolla. Paikalliset joutuvat muuttamaan kauemmas, kun asunnot päätyvät hyvätuottoisiin turistivuokrauksiin. Asia on monitahoinen, sillä matkailu on elintärkeä elinkeino Andalusiassa ja tuo valtavasti rahaa alueelle – kuten Kanarialle ja Baleaareillekin, missä mielenosoituksia turismia vastaan on myös nähty.

Lue myös: Pääkirjoitus: Massaturismi raivostuttaa ja huolestuttaa

Päättäjien on löydettävä kultainen keskitie, joka turvaa paikallisten asuin- ja elinolosuhteet, mutta mahdollistaa myös nykyaikaisten matkailumuotojen kehittämisen. Helppoa se ei ole, mutta on varmaa, että lisää rajoituksia lyhyisiin vuokrauksiin on tulossa.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *