Lukuaika: Norwegian avaa kolme uutta reittiä Málagasta ja rikkoo miljoonarajan kesällä

Norwegian avaa kolme uutta reittiä Málagasta ja rikkoo miljoonarajan kesällä

Aurinkorannikon suomalaistenkin lentoyhtiönä tuttu Norwegian on Málagan lentokentän neljänneksi suurin yhtiö matkustajamäärissä mitattuna.

Espanjan Aurinkorannikolla asuvat tai lomailevat suomalaiset voivat valita, lentävätkö Málagaan suorilla lennoilla Finnairin, Air Balticin tai Norwegianin siivin Suomesta. Toki välilaskujen kautta onnistuu lentely mistä päin tahansa.

Norjalainen Norwegian on noussut isoksi tekijäksi Málagan Costa del Sol -lentokentällä.

Yhtiön tiedottaa, että se keskittyy ensi kesänä Espanjassa entistä enemmän Málagaan. Norwegian tarjoaa miljoona lentopaikkaa Costa del Solin lentokentällä, enemmän kuin millään niistä kymmenestä Espanjan lentokentästä, joilla se liikennöi tulevana  kesäsesonkina 2024.

Norwegian avaa myös kolme uutta reittiä Málagasta: Tanskan toiseksi suurimpaan kaupunkiin Århusiin sekä Legoland-teemapuistosta tunnettuun Billundiin. Lisäksi punavalkoiset koneet alkavat lentää Aurinkorannikolta Saksan Münchenin kesällä 2024.

- Mainos -

Norwegian on Málagan matkustajamäärillä mitattuna neljänneksi suurin lentoyhtiö. Sen edellä ovat tunnetut halpalentoyhtiöt Ryanair, Vueling ja Easyjet.

Fuengirola.fi uutisoi vastikään, että suomalaisia on lentänyt Aurinkorannikolle tänä vuonna tammi-lokakun välissä jo miltei saman verran kuin ennätysvuonna 2019, liki 20 000. Andalusian vetovoima on siis yhä kasvussa.

Lue myös: Suomalaisia Aurinkorannikolla enemmän kuin koskaan – Málagan lentokenttä ennätysvauhdissa

Málagan perässä seuraavat Alicante, Barcelona ja Palma

Tulevana kesänä Norwegian yhdistää Aurinkorannikon 16 kohteeseen, mikä on kolme enemmän kuin viime kesänä.

Lentoyhtiö korosti, että nyt on ensimmäinen kerta koronapandemian jälkeen, kun Norwegian tarjoaa yli miljoona lentopaikkaa Málagassa. Määrässä on kasvua kaksi prosenttia edelliseen sesonkiin verrattuna.

Norjalaisten mukaan heidän tarjoamiensa paikkojen määrä Málagassa on sama kuin heidän Italiaan myymiensä paikkojen määrä.

”Yhtiöllä on tulevana kesäkautena tarjolla 3,4 miljoonaa lentopaikkaa Espanjassa, mikä on 21 % enemmän kuin vuoden 2023 huippusesongin 2,8 miljoonaa paikkaa. Yrityksen neljä operatiivista tukikohtaa Espanjassa muodostavat 90 % Espanjan tarjonnasta. Málaga on kärjessä miljoonalla paikalla ja 940 000 Alicantella. Niitä seuraavat Barcelona, jossa on 600 000 paikkaa, ja uusi operatiivinen tukikohta Palma de Mallorca, jossa on 530 000 paikkaa”, Norwegian listaa.

Lue myös:  Málaga Norwegianin suosituin kohde tänä talvena

- Mainos -

16 reittikohdetta Málagasta

Huomionarvoista on myös se, että uusi reitti Müncheniin edustaa muutosta lentoyhtiön strategiassa, joka tähän asti on keskittynyt yhdistämään espanjalaiset kohteet vain skandinaavisiin.

”Poistumme tiukasta pohjoismaisesta alueesta ja liikennöimme jälleen Espanjan ja Saksan välillä, vaikkakin vaatimattomalla tavalla”.

Yhtiö lentää Müncheniin kolme kertaa viikossa, joka tiistai, torstai ja sunnuntai 22. kesäkuuta alkaen. Tanskan Århusin on lennot viikoittain, joka lauantai 6. huhtikuuta alkaen. Ja Billundiin kolmesti viikossa, joka maanantai, keskiviikko ja perjantai 1. huhtikuuta alkaen.

Norwegian lentää Málagasta Aalborgiin ja Kööpenhaminaan Tanskassa. Norjassa kohteet ovat Bergen, Haugesund, Oslo-Gardermoen, Oslo-Sandefjord/Torp, Trondheim ja Stavanger sekä Ruotsissa Tukholma-Arlanda ja Tukholma-Skavsta, Göteborgin ja Växjö Smålandin lentokentät.

Suomeen Norwegian lentää Málagasta vain Helsinkiin.

Lue myös: Suomea ei listalla – Ryanair julkisti ennätysmäärän kohteita joihin se lentää Málagasta

Norwegian on Euroopan täsmällisin lentoyhtiö

Koko Euroopassa Norwegian suunnittelee tulevalle kesälle noin 90 lentokoneen laivastoa yhteensä 332 reitillä 123 kohteeseen, mukaan lukien nyt julkistetut Espanjan reitit.

- Mainos -

”Yhtiöllä on vahva kokemus tinkimättömästä toiminnasta, ja se on luokiteltu Euroopan täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi”, Norwegianin kaupallinen johtaja Magnus Thome Maursund sanoo.

Maursund laskee, että Norwegian tarjoaa kesällä 2024 yhteensä 76 reittiä kymmeneltä Espanjan lentoasemalta, joista neljä (Alicante, Barcelona, Malaga ja huhtikuusta alkaen Palma de Mallorca) ovat yhtiön operatiivisia tukikohtia.

Lisäksi se aloittaa ensimmäistä kertaa toimintansa Valenciassa yhdistäen Manisesin lentokentän Kööpenhaminan lentokentälle Tanskassa.

Lue myös: Nyt se vahvistui: Espanjan lentokenttien turvatarkastukset muuttuvat ensi vuodesta lähtien

Artikkelin kirjoittaja

Fuengirola.fi
Mainos
Jatka lukemista
Sää
Mainos
Viikon kysymys

Mikä maa voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden?

Katso tulokset

Loading ... Loading ...