Mijasin-mummon apu ei riittänyt: pikku-Robin, 2, kuoli syöpään

Pikkupojan Espanjan Aurinkorannikolla asuva isoäiti yritti kerätä varoja harvinaisen syövän kukistamiseen.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Robin-poika menehtyi harvinaiseen neuroblastooma-syöpään. Kuva: GoFundMe.

Englantilainen pikkupoika Robin sairasti harvinaista syöpää miltei puolet elämästään. Häntä hoidettiin niin Espanjassa kuin Isossa-Britanniassa. Ikävä kyllä urhean pikkumiehen taistelu ei auttanut, vaan Robin menehtyi 15. maaliskuuta vain kahden vuoden ikäisenä.

Robin sairasti neuroblastoomaa, joka on yleisin lapsilla tavattava kiinteä syöpä heti aivokasvainten jälkeen. Se on tavallisin pienillä, alle viisivuotiailla lapsilla, ja esimerkiksi Suomessa sitä todetaan noin 10 tapausta vuodessa. Suurimmalla osalla yli vuoden ikäisistä neuroblastoomapotilaista on huono ennuste.

Neuroblastooma on sympaattisen hermokudoksen epäkypsien solujen muodostama pahanlaatuinen kasvain. Neuroblastooman syitä ei tiedetä.

Robinilla kasvain diagnosoitiin viime vuonna 2023.

Pikku-Robinin syöpää hoidettiin kaikin keinoin niin Isossa-Britanniassa kuin Espanjassa. Kuva: GoFundMe.

- Mainos -

Mummo aloitti Espanjassa varainkeruukampanjan

Robinin isoäiti Elizabeth Parker asuu Espanjan Aurinkorannikolla MIjasissa, ja hän yritti viimeiseen saakka auttaa pientä lastenlastaan.

Mummo aloitti joukkorahoituskampanjan, jotta Robin voisi saada erityishoitoa Barcelonassa sijaitsevassa Sant Joan de Deu -sairaalassa.

Hän kertoi, että lyhyen elämänsä aikana poika on reissannut Englannin ja Espanjan välillä ja joutunut käymään läpi useita kuukausia kemoterapiaa, kaksi suurta leikkausta ja lukemattomia pienempiä operaatioita.

– Robin taisteli syöpää vastaan ​​melkein puolet elämästään, Elizabeth-mummo sanoi.

Elizabeth-mummo ja Robin sairaalassa. Kuva: GoFundMe.

”Hän kuoli vanhempiensa käsivarsille”

Maaliskuussa Robinille annettu kemoterapia lopetti toimimasta Barcelonassa, joten hänen vanhempansa veivät lapsen takaisin Lontooseen. Siellä, omassa kodissaan, poika menehtyi.

– Raskain sydämin joudun kertomaan, että Robin hävisi taistelunsa syövälle. Hän kuoli rauhallisesti vanhempiensa käsivarsille kodissaan, isoäiti tiedotti ja kiitti kymmeniä lahjoittajia tuesta ja avusta.

Mummo muisteli, että kaikesta kärsimyksestä huolimatta Robin halusi esimerkiksi oppia uusia sanoja joka päivä.

– Viimeisin sana, jonka hän oppi on gazpacho, isoäiti kertoi.

- Mainos -

Robinin äiti aikoo jakaa käyttämättä jääneet lahjoitusvarat hyväntekeväisyyteen, kirjastojen perustamiseen kotiseudullaan Lontoossa, ”koska Robin rakasti kirjoja”.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *