Lukuaika: ”Salainen ase” käyttöön – Espanja haluaa eroon ohituskaistalla surffailijoista

”Salainen ase” käyttöön – Espanja haluaa eroon ohituskaistalla surffailijoista

Espanjan liikennevirasto on ilmoittanut, että se aikoo ottaa lisäkeinot käyttöön, jotta turhan päiten ohituskaistoilla ajelevat autoilijat saadaan kuriin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika
Tänä kesänä kaikki moottoripyöräpoliisit eivät ole näin helposti tunnistettavissa.

Espanjan liikennevirasto DGT ( Dirección General de Tráfico) on jo pidemmän aikaa kampanjoinut saadakseen moottoriteiden ohituskaistat niille varsinaisesti tarkoitettuun käyttöön, eli tilapäiseen, hitaamman liikenteen ohittamiseen.

Liikennevirasto on viime aikoina tiedottanut asiasta ahkerasti ja sen lisäksi se on järjestänyt erikoisvalvontaa, jossa on normaalin teillä tapahtuvan valvonnan ohella hyödynnetty myös helikoptereita ja drooneja, joilla ohituskaistoilla turhaan ajelevat on voitu havaita ja sanktioida yläilmoista käsin.

Lisää keinoja käyttöön

Näyttää kuitenkin siltä, että autoilijoiden kallot ovat tässä suhteessa melko paksua luuta. Edelleen moottoriteillä näkyy liikaa autoja taitamassa matkaa pääosin ohituskaistoilla, vaikka oikealla kaistallakin olisi mahdollista ajaa.

Liikenneviraston johtaja Pere Navarro kommentoi asiaa valtakunnallisen El País -lehden haastattelussa. Navarro muistutti, että moottoriteiden ja muiden pääväylien keski- ja vasemmat kaistat on tarkoitettu ohittamiseen ja hälytysneuvojen matkanteon jouduttamiseen.

- Mainos -

Samassa yhteydessä Navarro paljasti, että tulevana kesänä näiden rikkeiden valvonnassa otetaan käyttöön ”salainen ase” – nimittäin tunnuksettomat ”siviilimoottoripyörät”.

– Vieressäsi ajava moottoripyörä saattaakin kuulua Guardia Civilille, hän varoitti.

Lue myös: Tämä tie on Málagan maakunnan tappavin – kesän liikennekuolemat ikävässä nousussa

Kampanjan tavoite on sama kuin aiemmillakin kampanjoilla: saada autot pois haahuilemasta turhaan ohituskaistoilta. Ne on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön, ei matkantekoon.

Myös nopeusvalvonta lisääntyy

Kesä on Espanjassa tunnetusti vilkkaan liikenteen aikaa kun miljoonat paikalliset ja ulkomaalaiset lomalaiset ja muut turistit risteilevät ympäri maata. Mitä vilkkaampaa liikenne, sitä tärkeämpää on noudattaa sääntöjä, jotta liikenne on mahdollisimman sujuvaa ja turvallista.

Turvallisuuteen vaikuttavat luonnollisesti myös ajonopeudet. Niiden valvomisessa Espanjan liikennevirasto on havainnut nopeuskamerat erityisen tehokkaiksi.

– Ne ovat laskeneet keskimääräisiä ajonopeuksia Espanjan teillä valtavasti, Navarro totesi El Paísille.

Ei siksi ihme, että näiden kameroiden määrää ollaan lisäämässä entisestään. Navarron mukaan DGT asentaa ympäri maan 88 uutta nopeuskameraa vielä tämän vuoden puolella.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *