Lukuaika: Markus Aho: ”extra virgin -oliiviöljyshotti sitruunalla pitää miehen kunnossa”

Markus Aho: ”extra virgin -oliiviöljyshotti sitruunalla pitää miehen kunnossa”

Fuengirola.fi:n kolumnissaan Markus Aho hehkuttaa oliiviöljyn lukuisia hyötyjä.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
1 min lukuaika

Sain viime viikonloppuna aimo annoksen oliiviöljytietoutta. Alueellamme vietettiin kolmipäiväistä La Molienda -oliivitapahtumaa. Andalusia elää oliiveista ja on Espanjan suurin oliiviöljyn tuottaja. Knoppitietona Jaénin maakunnassa tuotetaan enemmän oliiviöljyä kuin koko Italiassa. Maailmalla Italia tunnetaan kuitenkin oliiviöljyn mahtimaana. Ehkä Andalusian oliiviöljyn tuottajien tulisi terästää hieman omaa brändiään ja markkinointiaan.

Valokuvaaja sai kunnian ikuistaa alueemme oliivipuita. Hänen näyttelyssään satavuotiaiden puiden seasta löytyi myös oikea aarre, tuhatvuotinen puuvanhus. Tuo omituinen luontokappale on todistanut maailmanhistorian muutoksia. Sille teollinen vallankumous, maailman yhdentyminen ja digitalisaatio eivät ole olleet mitään ihmeellistä eikä merkityksellistä. Puun elämä on yksinkertaista ja vahvaa. Se tarvitsee vain vettä, lämpöä ja rakkautta. Voisiko ihmiskunta oppia tältä puuvanhukselta jotain?

Itse olen oppinut, että extra virgin -oliiviöljyshotti sitruunalla pitää miehen kunnossa. Se edistää ruuansulatusta, poistaa haitallisia myrkkyjä ja alentaa kolesterolia. Eli se ennaltaehkäisee kaikkia niitä perussairauksia, joihin me suomalaiset suurella todennäköisyydellä sairastumme. Tuo shotti hyvin nautittuna hyvästä lasista on nautinnollisen halpa henkivakuutus. Suosittelen!

Jos olisin Pelle Peloton, niin alkaisin valmistaa otsonoitua oliiviöljyä. Se on seuraava megatrendi ihonhoito- ja terveystuotemarkkinoilla. Siihen tarvitaan vain alueemme parasta bio-sertifioitua öljyä ja siihen sopiva otsonointijärjestelmä. Tällä vippaskonstilla oliiviöljyn litrahinta satakertaistuu. Se tuntuu helpolta kuin heinänteko, mutta onko se todellisuudessa niin?

- Mainos -
Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *