Lukuaika: Kysy Katjalta: ”Minkälaisia allergialääkkeitä Espanjasta saa?”

Kysy Katjalta: ”Minkälaisia allergialääkkeitä Espanjasta saa?”

Katja Arva vastaa Fuengirola.fi:n lukijoiden apteekkiaiheisiin kysymyksiin.

Fuengirola.fi
Fuengirola.fi
2 min lukuaika

Katja Arva on työskennellyt espanjalaisessa apteekissa 14 vuotta ja saanut ohessa oppisopimuskoulutuksen alalle. Monelle suomalaiselle jo ennestään tuttu Katja on tottunut työssään vastailemaan kaikkiin lääkkeisiin ja resepteihin liittyviin kysymyksiin.

Nyt Katja vastailee ihmisten kysymyksiin myös Fuengirola.fi -lehden sivuilla ja verkossa. Voit lähettää hänelle mitä tahansa lääkkeisiin ja resepteihin liittyviä kysymyksiä osoitteeseen toimitus@fuengirola.fi. Kysymyksesi voidaan julkaista verkossa ja lehdessä, mutta toimitus pidättää oikeuden editoida ja valita julkaistavat kysymykset. Emme julkaise kysyjien henkilötietoja.

Allergia-asiat ovat mietityttäneet useampaa lukijaa. Erityisesti alkava siitepölykausi nousee esiin monissa kysymyksissä. Yhteen vetävänä kysymyksenä tästä aiheesta: Minkälaisia ja minkä hintaisia allergialääkkeitä Espanjasta saa jos siitepölyallergia iskee?

Katjan vastaus:

- Mainos -

Yleisesti käytössä on samoja antihistamiineja kuin Suomessakin, tuotenimet saattavat tosin olla vähän toiset. Setiritsiini, loratadiini ja desloratadiini ovat esimerkiksi yleisiä. Aikuisille nämä ovat tabletteina ja lapsille löytyy nestemäisenä.

Hinnat vaihtelevat noin 3-12 euron välillä, riippuen siitä onko lääkäriltä resepti.

Allergiaoireita voi helpottaa myös nenäsuihkeilla. Yksi suosittu on esimerkiksi Respibien Antialérgico, joka maksaa 7,15€.

Myös calima ja katupöly ovat nousseet esiin useammassa kysymyksessä. Voiko calimalta ja katupölyltä suojautua hengityssuojilla tai maskeilla?

Katjan vastaus:

Kyllä voi. Calimaa vastaan toimii hyvin ihan tavallinen kasvomaski, korona-ajalta tuttu. Niitä löytyy vaikka yksittäiskappaleina 20 sentin hintaan. Isommissa paketeissa kappalehinta on tietysti alhaisempi.

Löytyykö teiltä seuraavia silmänpainetippoja: Azopt ja Taptiqom (kylmäsäilytys)?

-Liisa

- Mainos -

Katjan vastaus:

Kyllä, molempia löytyy. Azoptin hinta on 7,65€ ja Taptiqom maksaa 26,09€.

Onko Aurinkorannikolla saatavissa insuliinipumpussa käytettävää insuliinia: Liprolog 100 yksikköä/ml, injektiopull0 10 ml?

-Raimo ja Susanna

Katjan vastaus:

Tätä ei löydy valikoimista.

Onko teillä myynnissä Rybelsus lääke, jonka vaikuttava aine on Semaglutidi. Ja jos on, saako sitä ilman reseptiä.

Seikku

- Mainos -

Katjan vastaus:

Kyllä on. Se on reseptilääke, mutta omakanta-resepti riittää ostamiseen.

Mikä on Ozempic diabetes lääkkeen saatavuus täällä, saako suomalaisella reseptillä ja mikä on hinta?

-Aki

Katjan vastaus:

Lääke löytyy Espanjan markkinoilta, mutta sen saatavuus on erittäin huono. Jos tuotetta löytyy, sitä saa suomalaisella reseptillä. Hinta on 128,15€ ja Kelakorvaus pitää hakea jälkikäteen.

Jaa tämä artikkeli
Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *