Lukuaika: Kaaos Málagan-lennolla: humalaiset matkustajat uhkasivat virtsata lattialle

Kaaos Málagan-lennolla: humalaiset matkustajat uhkasivat virtsata lattialle

EasyJetin kone joutui keskeyttämään lähtönsä kohti Espanjan Aurinkorannikkoa ja palaamaan takaisin 30 hengen räyhäporukan takia.

Jari Peltomäki
Jari Peltomäki
3 min lukuaika
EasyJetin lento Iso-Britannian Bristolista Espanjan Málagaan viime lauantaina viivästyi pahemman kerran humalaisen miesporukan vuoksi.

Brittiläisen halpalentoyhtiö EasyJetin lento Málagaan alkoi kaaosmaisesti viime viikonloppuna, kun 30 päihtynyttä lentomatkustajaa sekoili nousun aikana ja osa uhkasi ”koneen lattialle virtsaamisella”.

Viinantuoksuinen välikohtaus koettiin lauantaina 11. toukokuuta. EasyJetin lento Bristolista Málagaan oli jo muutenkin tunnin myöhässä, ja silminnäkijät kertovat brittimedialle, että viivästyminen antoi nuorten miesten porukalle lisää aikaa humaltumiseen.

Noin 30 hengen mölyävä miesporukka oli herättänyt häiritsevää huomiota lähtöalueella.

Koneessa humalikot valtasivat paheksuvien kanssamatkustajien mukaan ”ainakin 6-7 etummaista istuinriviä”.

- Mainos -

Lue myös: Naismatkustaja kävi lentoemännän kimppuun – Málagan-kone keskeytti laskeutumisen

Kapteeni sai räyhähengistä tarpeekseen

Lento pääsi lopulta liikkeelle kohti Espanjan Aurinkorannikkoa. Matkustamohenkilökunta suoritti normaalit rutiinit: luki ja esitteli turvallisuustiedotuksen, jonka jälkeen EasyJetin oranssi kone rullasi pitkin Bristolin kiitotietä.

Yhtäkkiä yksi miehistä nousi seisomaan. Lentoemännän kehotuksesta huolimatta kännikala ei suostunut istumaan, vaan huusi:

– Jos et anna minun mennä wc: hen, aion kusta lattialle, korvinkuulijat kertovat brittimedialle.

Tämän jälkeen viisi tai kuusi muuta miestä porukasta nousi myös pystyyn ja ilmoitti menevänsä vessaan. Sekasorto oli melkoinen, kun miesjoukko ei totellut henkilökuntaa ja kone oli nousuvalmis.

Koneen kapteeni sai tällöin tarpeekseen, pysäytti rullauksen ja sammutti moottorit. Räyhäryhmä alkoi kinata henkilökunnan kanssa, kunnes kone palasi takaisin lähtöportille.

Poliisi oli humalaisia vastassa lähtöporteilla

Matkustajien mukaan lentoemäntä komensi muutamaa pahinta hulttiota häipymään koneesta, mutta lopulta koko 30 hengen miesryhmä poistui mölyten lennolta.

Virkavalta oli jo vastassa miehiä lähtöportilla, sillä kapteeni oli kutsunut poliisit apuun.

- Mainos -

Lue myös: Seiska: känninen Jere Karalahti riehui Málagan-lennolla – video

Koko koneellinen hurrasi

Häiriö aiheutti lisäviiveitä lomailijoille, joiden lento oli jo viivästynyt tunnin verran muutenkin. Kone joutui odottamaan, jotta humalaisten matkalaukut poimittiin ruumasta.

– Kun ovi oli suljettu viimeisen häirikön jälkeen, koko koneellinen hurrasi yhtä aikaa, matkustajat kertovat.

Kapteeni oli vitsaillut mikrofoniin, että ”edessä olisi useita paikkoja ilmaiseksi, jos joku haluaisi päivitystä istuinpaikkaansa”.

”Tapaus otettiin erittäin vakavasti”EasyJet vakuuttaa

EasyJetin tiedottaja kertoi, että tapaus otettiin ”erittäin vakavasti”, koska he eivät suvaitse minkäänlaista uhkaavaa käyttäytymistä lennoillaan.

– EasyJet voi vahvistaa, että lento Ezy7004 Bristolista Malagaan 11. toukokuuta palasi takaisin joidenkin matkustajien käyttäytymisen vuoksi. Poliisi kävi koneessa ja matkustajat poistettiin ennen lennon jatkamista Málagaan, EasyJet tiedottaa.

– Lentomiehistömme on koulutettu arvioimaan kaikkia tilanteita ja toimimaan nopeasti ja asianmukaisesti sen varmistamiseksi, että lennon ja muiden matkustajien turvallisuus ei vaarannu milloinkaan.

Lue myös: Halpalentoyhtiöt lennättävät liki puolet Málagan kentän matkustajista – Norwegian teki kovan nousun

- Mainos -

Vuonna 1995 perustettu EasyJet on brittiläinen halpalentoyhtiö, jonka kotikenttä on Lontoon Lutonin lentoasema. Yhteensä EasyJetillä on 217 Airbus-lentokonetta, ja se lentää yli sataan kohteeseen Euroopassa.

Vuoden 2023 tilastojen mukaan EasyJet oli Málagan lentokentän kolmanneksi suurin lentoyhtiö 1,2 miljoonalla matkustajallaan. Edellä ovat irlantilainen halpisjätti Ryanair ja espanjalainen Vueling.

EasyJet on tuttu myös suomalaisille tv-katsojille, sillä lentoyhtiön arkea kuvaavaa Lentokentällä (Airline UK) -televisiosarjaa esitti Suomessa TV Viisi. 

Jaa tämä artikkeli
1 kommentti
  • En todellakaan ole hämmästynyt, mutta jo ENNEN koneeseen nousua näkyvän humalatilan ja häiritsevän käyttäytymisen perusteella pitää estää matka. Näin on muutama kerran käynyt esim Malagassa, Kujala Lumpurissa ja Helsingissä jokunen vuosi sitten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *